Számos tartozék áll rendelkezésre Nikon fényképezőgépéhez.

Áramforrások
 • EN-EL25a / EN-EL25 újratölthető Li-ion akkumulátor : További EN-EL25a / EN-EL25 akkumulátorok a helyi kiskereskedőktől és Nikon szerviz képviselőitől szerezhetők be. A készíthető felvételek száma (az akkumulátor élettartama) eltérő ( 0 Akkumulátor élettartama ), mivel az akkumulátor kapacitása eltérő az EN-EL25a és az EN-EL25 használatakor.
 • MH-32 akkumulátortöltő : Az MH-32 használható EN-EL25a / EN-EL25 akkumulátorok töltésére.
 • EH-73P töltő hálózati adapter : Az EH-73P használható a fényképezőgépbe helyezett EN-EL25a / EN-EL25 akkumulátorok töltésére (az akkumulátor csak akkor töltődik, ha a fényképezőgép ki van kapcsolva).
Szűrők
 • Neutral Color (NC) szűrők használhatók az objektív védelmére.
 • A szellemkép megelőzése érdekében kerülje a szűrők használatát, ha a témát erős fény ellen állítja be, vagy ha erős fényforrás van a keretben.
 • A középre súlyozott fénymérés akkor javasolt, ha a mátrixmérés nem hozza meg a kívánt eredményt 1×-nél nagyobb expozíciós tényezővel (szűrőtényezővel) (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). A részletekért lásd a szűrő kézikönyvét.
 • A speciális effektusos fényképezésre szánt szűrők zavarhatják az automatikus élességállítást vagy az élességjelzőt ( I ).
USB kábelek UC-E21 USB-kábel : Micro-B csatlakozóval ellátott USB-kábel a fényképezőgéphez és A típusú csatlakozóval az USB-eszköz csatlakoztatásához.
Melegcipő adapterek AS-15 szinkronterminál-adapter : Szerelje fel az AS-15-öt a fényképezőgép vakupapucsára, hogy a stúdió villogóit vagy egyéb vakuberendezéseket szinkron terminálon keresztül csatlakoztathassa.
Kiegészítő cipőhuzatok BS-1 tartozékpapucs fedél : A tartozékpapucs burkolata, ha nincs vakuegység csatlakoztatva.
Test sapkák BF-N1 vázsapka : A vázsapka megakadályozza, hogy por kerüljön a fényképezőgépbe, ha az objektív nincs a helyén.
Kereső szemlencse tartozékok

DK-30 gumi szemkagyló : A DK-30 segítségével a keresőben látható kép könnyebben látható, megelőzve a szem kifáradását.

Távolítsa el

Cserélje ki

Szerelje fel az adaptereket

FTZ rögzítési adapter: Adapter, amely lehetővé teszi a NIKKOR F-bajonett objektívek használatát olyan digitális fényképezőgépekkel, amelyek támogatják a cserélhető Z-bajonett objektíveket. A képszög megegyezik a 35 mm-es formátumnak megfelelő, körülbelül másfélszer hosszabb gyújtótávolságú objektívével.

 • Az FTZ rögzítőadapterek rögzítésével, eltávolításával, karbantartásával és használatával kapcsolatos információkért tekintse meg a rögzítőadapter kézikönyvét.
Mikrofonok
 • ME-1 sztereó mikrofon : Csatlakoztassa az ME-1-et a kamera mikrofoncsatlakozójához, hogy sztereó hangot rögzítsen, és csökkentse a berendezés zajának (például az objektív által az automatikus élességállítás során keltett hangok) felvételének esélyét.
 • ME-W1 vezeték nélküli mikrofon : Használja ezt a vezeték nélküli Bluetooth mikrofont a kamerán kívüli rögzítéshez.
Távirányító

ML-L7 távirányító : A fényképezőgéppel való párosítás után az ML-L7 távolról fényképek és filmfelvételek készítésére használható.

 • A fényképezőgép és a távvezérlő párosításához használja a Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) beállításai > Vezeték nélküli távirányító mentése lehetőséget a fényképezőgép beállítási menüjében.
 • A kamera egyszerre csak egy távirányítóval párosítható. Ha egymás után több távirányítóval párosítja, a kamera csak arra a távirányítóra reagál, amellyel utoljára párosították.
 • A fényképezőgép újbóli aktiválásához, miután a készenléti időzítő lejárt, és a monitor és a kereső kijelzője kikapcsolt, kapcsolja be a távirányítót, majd nyomja meg és tartsa lenyomva a távirányító kioldógombját vagy a videofelvétel gombját.
 • További információkért tekintse meg a távirányító kézikönyvét vagy a beállítási menü Vezeték nélküli távirányító (ML-L7) opciói elemét a Referencia kézikönyv „Menüútmutató” fejezetében.

Az elérhetőség országonként vagy régiónként változhat. A legfrissebb információkért tekintse meg weboldalunkat vagy prospektusunkat.

Töltő AC adapterek

A fényképezőgépbe helyezve EN-EL25a / EN-EL25 újratölthető Li-ion akkumulátorok töltődnek, miközben a fényképezőgép egy opcionális EH-73P töltő hálózati adapterhez csatlakozik. Bármelyik akkumulátor lemerült állapotban körülbelül 3 óra 30 perc alatt teljesen feltöltődik. Vegye figyelembe, hogy azokban az országokban vagy régiókban, ahol szükséges, a töltő AC adaptereket csatlakoztatott csatlakozóadapterrel szállítják; a dugaszadapter alakja az értékesítés országától függően változik.

 1. Helyezze be az EN-EL25a / EN-EL25 kamerát a kamerába ( 0 Helyezze be az akkumulátort és a memóriakártyát ).

 2. Miután meggyőződött arról, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva, csatlakoztassa a töltő hálózati adaptert a fényképezőgéphez mellékelt USB-kábellel, majd csatlakoztassa az adaptert. Csak UC-E21 USB-kábelt és EH-73P töltőadaptert használjon; ne használjon más töltőadaptereket vagy harmadik féltől származó USB-AC adaptereket vagy okostelefon-töltőket. Helyezze a dugót vagy a csatlakozóadaptert egyenesen az aljzatba, ne ferdén, és ugyanezt az óvintézkedést tartsa be a töltő hálózati adapterének kihúzásakor.

  Töltő lámpa

  A fényképezőgép töltésjelzője borostyánsárgán világít a töltés közben, és kialszik, amikor a töltés befejeződött. Vegye figyelembe, hogy bár a fényképezőgép csatlakoztatva használható, az akkumulátor nem töltődik, és a fényképezőgép nem vesz áramot a töltő hálózati adapterből, amíg a fényképezőgép be van kapcsolva.

 3. Húzza ki és húzza ki a töltő hálózati adaptert, amikor a töltés befejeződött.

A töltő lámpa

Ha az akkumulátor nem tölthető a töltő hálózati adapterrel, például azért, mert az akkumulátor nem kompatibilis, vagy a fényképezőgép hőmérséklete megemelkedett, a töltésjelző lámpa körülbelül 30 másodpercig gyorsan villog, majd kikapcsol. Ha a töltésjelző lámpa nem világít, és nem figyelte meg az akkumulátor töltését, kapcsolja be a fényképezőgépet, és ellenőrizze az akkumulátor töltöttségi szintjét.