Új lehetőségek az f2 „Egyéni vezérlők (Fényképezés)” egyéni beállításhoz: „Fókuszpozíció mentése” és „Fókuszpozíció visszahívása”

A fókuszpozíció mentése és a fókuszpozíció visszahívása funkcióval bővült a kameravezérlőkhöz hozzárendelhető szerepek az f2 egyéni beállítással ( Egyéni vezérlők (lövés) ). Az aktuális fókuszpozíciót úgy mentheti el, hogy hozzárendeli a Fókuszpozíció mentése opciót az Objektív Fn gombjához, majd lenyomva tartja az objektív Fn gombját. Az elmentett pozíció azonnal visszaállítható, ha az Objektív Fn2 gombjához rendeli a fókuszpozíció visszahívását , és megnyomja az objektív Fn2 gombját („memória visszahívása”). Ez akkor lehet hasznos, ha gyakran visszatér rögzített fókusztávolságú témákhoz.

 • A memória előhívása csak akkor érhető el, ha a fényképezőgépre Fn és Fn2 gombokkal ellátott, autofókuszos Z-bajonett objektív van felszerelve. Ha az objektív nincs felszerelve Fn2 gombbal, a fényképezőgép akkor sem tudja elmenteni a fókuszpozíciót, ha az objektív Fn gombjához a fókuszpozíció mentése van hozzárendelve.
 • Fókuszpozíciók menthetők és előhívhatók fénykép és videó módban is.
 • A fókuszpozíciók bármilyen fókuszmódban menthetők.
 • A tárolt fókuszpozíció visszaáll az objektív levételekor.

Memória visszahívása

 1. Válassza a Fókuszpozíció mentése lehetőséget az f2 egyéni beállításhoz ( Egyéni vezérlők (Fényképezés) ) > Objektív Fn gombja .

 2. Válassza a Fókuszpozíció előhívása lehetőséget az f2 egyéni beállításhoz ( Egyéni vezérlők (Fényképezés) ) > Objektív Fn2 gombja .

 3. Fókuszáljon a kívánt témára a fényképezési kijelzőn, és tartsa lenyomva az objektív Fn gombját.

  Ha a művelet sikeres, egy ikon jelenik meg a fényképezési képernyőn, jelezve, hogy a fókuszpozíció mentésre került.

 4. Nyomja meg az objektív Fn2 gombját.

  • A mentett fókuszpozíció visszaáll.
  • Az objektív Fn2 gombjának nyomva tartása aktiválja a kézi élességállítást, és a fényképezőgép nem állítja be újra az élességet, ha a kioldógombot félig lenyomja, miközben lenyomja a vezérlőt.

Figyelmeztetések: Memória visszahívása

 • A fényképezési információk megjelenítése közben a fókuszpozíciók nem menthetők.
 • A környezeti hőmérséklet változása azt eredményezheti, hogy a fókusz a mentési pozíciótól eltérő pozícióba kerül visszahívásra.
 • A korábban elmentett fókuszpozíciók általában megváltoznak, ha előhívják az objektív gyújtótávolságának zoommal történő beállítása után. Ha az objektív gyújtótávolságának beállítása után visszahív egy mentett fókuszpozíciót, a fényképezőgép négy rövid hangjelzést ad, feltéve, hogy a Beep Options (Sípolás beállításai ) > Beep on/off (Sípolás be/ki) pontjában a beállítás menüben a Off (Ki) opciótól eltérő opció van kiválasztva.

Hangjelzés

 • Ha a beállítás menü Hangjelzés beállításai > Hangjelzés be/ki pontjában nem Ki van választva, a fényképezőgép két rövid hangjelzést ad, amikor egy fókuszpozíciót ment vagy előhívott fénykép módban.
 • Hangjelzés nem hallható néma fényképezés, mozgókép üzemmódban, vagy ha a Ki értéket választotta a Hangjelzés beállításai > Hangjelzés be/ki menüpontjában .