A fényképezőgép Z-bajonett objektívekkel használható. Az objektívek felhelyezése vagy eltávolítása előtt győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép főkapcsolója OFF állásban van. Ügyeljen arra, hogy ne kerüljön por a fényképezőgépbe, amikor eltávolítja az objektívet vagy a vázsapkát, és mindenképpen vegye le az objektívsapkát, mielőtt fényképez. A kézikönyvben illusztrációként általában használt objektív egy NIKKOR Z DX 16–50 mm f/3,5–6,3 VR.

Távolítsa el a kameraház kupakját

Távolítsa el a hátsó lencsesapkát

Rögzítési jel (kamera)

Rögzítési jel (lencse)

Igazítsa egymáshoz a rögzítési jeleket

G

Ne érintse meg a képérzékelőt vagy az objektív érintkezőit.

Forgassa el az objektívet az ábrán látható módon, amíg a helyére nem kattan

F Rögzített objektívek

Feltétlenül rögzítse az FTZ rögzítőadaptert (külön megvásárolható), mielőtt F-bajonettes objektíveket használna. Az F-bajonettes objektívek közvetlenül a fényképezőgépre történő rögzítése károsíthatja az objektívet vagy a képérzékelőt.

Lencsék leválasztása

Ügyeljen arra, hogy a fényképezőgép ki legyen kapcsolva, amikor eltávolítja vagy cseréli az objektíveket. Az objektív eltávolításához nyomja meg és tartsa lenyomva az objektívkioldó gombot ( q ), miközben az objektívet az óramutató járásával megegyező irányba ( w ) forgatja. Az objektív eltávolítása után helyezze vissza az objektívsapkákat és a fényképezőgép vázsapkáját.