Ha a mellékelt USB-kábellel csatlakoztatja a fényképezőgépet egy ViewNX-i-t futtató számítógéphez, átmásolhatja a képeket a számítógépre, ahol megtekintheti, szerkesztheti és rendszerezheti azokat. A számítógépekhez való vezeték nélküli kapcsolatok létesítésével kapcsolatos információkért lásd a „Csatlakozás számítógépekhez Wi-Fi-n keresztül” ( 0 Csatlakozás számítógépekhez Wi-Fi-n keresztül ) című részt a „Vezeték nélküli kapcsolatok létrehozása számítógépekkel vagy intelligens eszközökkel” részben.

A ViewNX-i telepítése

Töltse le a ViewNX-i telepítőt a következő webhelyről, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez (a meglévő felhasználóknak feltétlenül a legújabb verziót kell letölteniük, mivel előfordulhat, hogy a korábbi verziók nem támogatják a kamerát). Internet kapcsolat szükséges. A rendszerkövetelményekért és egyéb információkért látogasson el az Ön régiójának megfelelő Nikon webhelyre.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Rögzítse az NX-D-t

Használja a Nikon Capture NX-D szoftverét a fényképek finomhangolásához vagy a NEF (RAW) képek beállításainak módosításához, és más formátumokba mentéséhez. A Capture NX-D letölthető innen:
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Képek másolása a számítógépre

A részletes útmutatásért lásd a ViewNX-i online súgóját.

 1. Csatlakoztassa az USB-kábelt.

  A fényképezőgép kikapcsolása és a memóriakártya behelyezése után csatlakoztassa a mellékelt USB-kábelt az ábra szerint.

  USB-elosztók

  Csatlakoztassa a kamerát közvetlenül a számítógéphez; ne csatlakoztassa a kábelt USB-elosztón vagy billentyűzeten keresztül.

  Használjon megbízható áramforrást

  Annak érdekében, hogy az adatátvitel ne szakadjon meg, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve.

  Csatlakozó kábelek

  Győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép ki van kapcsolva, amikor csatlakoztatja vagy leválasztja az interfészkábeleket. Ne alkalmazzon erőt, és ne próbálja meg ferdén behelyezni a csatlakozókat.

 2. Kapcsolja be a kamerát.

  A ViewNX-i Nikon Transfer 2 összetevője elindul (ha megjelenik egy üzenet, amely program kiválasztására kéri, válassza a Nikon Transfer 2 lehetőséget). Ha a Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, indítsa el a ViewNX-i-t, és kattintson az „Importálás” ikonra.

  Windows 7

  Ha a következő párbeszédpanel jelenik meg, válassza ki a Nikon Transfer 2-t az alábbiak szerint.

  1. A Képek és videók importálása alatt kattintson a Program módosítása elemre. Megjelenik egy programválasztó párbeszédpanel; válassza a Nikon Transfer 2 lehetőséget, majd kattintson az OK gombra .

  2. Dupla kattintás .

  Windows 10 és Windows 8.1

  A Windows 10 és a Windows 8.1 megjeleníthet egy automatikus lejátszási üzenetet, amikor a fényképezőgépet csatlakoztatja. Koppintson vagy kattintson a párbeszédpanelre, majd érintse meg vagy kattintson a Nikon Transfer 2 elemre a Nikon Transfer 2 kiválasztásához.

  macOS/OS X

  Ha a Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, ellenőrizze, hogy a fényképezőgép csatlakoztatva van-e, majd indítsa el az Image Capture alkalmazást (a macOS vagy OS X rendszerhez tartozó alkalmazás), és válassza ki a Nikon Transfer 2 alkalmazást, amely megnyílik a fényképezőgép észlelésekor.

 3. Kattintson az Átvitel indítása elemre.

  A memóriakártyán lévő képeket a rendszer a számítógépre másolja.

  Kattintson az Átvitel indítása gombra

  Filmek átvitele

  Ne próbáljon meg mozgóképet másolni a memóriakártyáról, ha az egy másik fényképezőgépbe van helyezve. Ha így tesz, a filmek átvitel nélkül törlődnek.

  Az átvitel során

  Az átvitel közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.

 4. Kapcsolja ki a kamerát.

  Az átvitel befejeztével kapcsolja ki a fényképezőgépet, és húzza ki az USB-kábelt.