A fehéregyensúly biztosítja, hogy a fehér tárgyak fehérnek tűnjenek, függetlenül a fényforrás színétől. Az alapértelmezett beállítás ( j ) a legtöbb fényforráshoz ajánlott. Ha a kívánt eredmény nem érhető el az automatikus fehéregyensúly használatával, válasszon másik lehetőséget az alábbiak szerint.

A fehéregyensúly i menü Fehéregyensúly elemeivel, valamint a fényképezési és videófelvételi menükkel ( 0 Fehéregyensúly , Fehéregyensúly , Fehéregyensúly ) választható ki.

Alapértelmezés szerint a fehéregyensúly az Fn1 gomb nyomva tartásával és a fő tárcsa elforgatásával 0 A funkciógombok ( Fn1 és Fn2 ) ).

Ha a 4 ( Automatikus ), I ( Fluoreszkáló ), K ( Válasszon színhőmérsékletet ) vagy L ( Kézi előre beállított ) lehetőséget választja, az Fn1 gomb lenyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával választhat egy albeállítást.

választási lehetőség K * Leírás
4 Auto A fehéregyensúly automatikusan beállítható az optimális eredmény érdekében a legtöbb fényforrásnál. Ha beépített vakut vagy opcionális vakut használ, a fehéregyensúly a vaku által keltett megvilágításnak megfelelően kerül beállításra.
Maradjon fehér (csökkentse a meleg színeket) 3500-8000 Távolítsa el az izzólámpás világítás által keltett meleg színárnyalatokat.
Tartsa meg az általános légkört Részben megőrzi az izzólámpás világítás által előállított meleg színt.
Tartsa melegen megvilágító színeket Őrizze meg az izzólámpás világítás által előállított meleg színárnyalatot.
D Természetes fényű automata 4500-8000 Természetes fényben használva ez az opció a szabad szemmel látható színekhez közelebb áll.
H Közvetlen napfény 5200 Közvetlen napfény által megvilágított témákhoz használja.
G Felhős 6000 Használja nappal, borús égbolt alatt.
M Árnyék 8000 Használja nappali fényben árnyékban lévő témákkal.
J Izzó 3000 Használja izzólámpás világítás mellett.
I Fluoreszkáló Használja fluoreszkáló világítás mellett; válassza ki az izzó típusát a fényforrás szerint.
Nátrium-gőz lámpák 2700
Meleg-fehér fluoreszkáló 3000
Fehér fluoreszkáló 3700
Hideg-fehér fluoreszkáló 4200
Nappali fehér fluoreszkáló 5000
Nappali fénycső 6500
Magas hőmérséklet. higanygőz 7200
5 Vaku 5400 Használja stúdió villanófényekkel és más nagy vakukkal.
K Válasszon színhőmérsékletet 2500–10 000 Válassza ki a színhőmérsékletet az értékek listájából vagy az Fn1 gomb nyomva tartásával és a segédtárcsa forgatásával.
L Előre beállított kézikönyv Mérje meg a témához vagy a fényforráshoz tartozó fehéregyensúlyt (nyomja le és tartsa lenyomva az Fn1 gombot a közvetlen mérési módba való belépéshez, 0 Előre beállított kézi ), másolja a fehéregyensúlyt a meglévő fényképről, vagy válassza ki a meglévő értéket az Fn1 gomb nyomva tartásával és a segédtárcsa forgatásával.

Színhőmérséklet. Minden érték hozzávetőleges, és nem tükrözi a finomhangolást (ha van).

D („Natural Light Auto”)

D ( Automatikus természetes fény ) nem hozza a kívánt eredményt mesterséges megvilágítás mellett. Válassza a 4 ( Automatikus ) lehetőséget vagy a fényforrásnak megfelelő opciót.

Fehéregyensúly finomhangolás

A Színhőmérséklet választásától eltérő beállításoknál a fehéregyensúly i menü Fehéregyensúly elemeivel, valamint a fényképezési és videófelvételi menükkel ( 0 Fehéregyensúly finomhangolása ) finomhangolható.

Stúdió vaku világítás

4 ( Auto ) nem hozza a kívánt eredményt nagy stúdióvakukkal. Használja az előre beállított fehéregyensúlyt vagy állítsa a fehéregyensúlyt 5 ( Vaku ), és finomhangolással állítsa be a fehéregyensúlyt.

4 („Auto”)

Az automatikus fehéregyensúly használatával készített képek fényképinformációi felsorolják a fényképezőgép által a kép készítésekor kiválasztott színhőmérsékletet. Ezt referenciaként használhatja a Színhőmérséklet választása értékének kiválasztásakor. A felvételi adatok lejátszás közbeni megtekintéséhez nyissa meg a Lejátszás megjelenítési beállításait a lejátszás menüben, és válassza a Fényképezési adatok lehetőséget a További fényképinformációk lehetőségnél .

Színhőmérséklet

A fényforrás érzékelt színe a nézőtől és egyéb körülményektől függően változik. A színhőmérséklet a fényforrás színének objektív mértéke, amelyet arra a hőmérsékletre vonatkoztatva határoznak meg, amelyre egy tárgyat fel kell melegíteni ahhoz, hogy azonos hullámhosszúságú fényt sugározzon. Míg az 5000–5500 K körüli színhőmérsékletű fényforrások fehérnek tűnnek, az alacsonyabb színhőmérsékletű fényforrások, például az izzólámpák enyhén sárgának vagy vörösnek tűnnek. A magasabb színhőmérsékletű fényforrások kék árnyalattal jelennek meg.

„Melegebb” (pirosabb) színek

„Hűvösebb” (kékebb) színek

Általában alacsonyabb értékeket válasszon, ha képei vörös árnyalatúak, vagy a színek szándékosan hidegebbé tételéhez, magasabb értékekhez, ha a képek kék árnyalatúak, vagy szándékosan melegebbé teszik a színeket.