Az elektronikus zár engedélyezéséhez és a mechanikus redőny működése által okozott zaj és rezgés kiküszöböléséhez válassza a Be beállítást a Néma fényképezés beállításánál a fényképezés menüben. Függetlenül attól, hogy a beállítási menüben a Beep opciók közül melyik beállítást választotta, nem hallatszik hangjelzés, amikor a fényképezőgép fókuszál, vagy miközben az önkioldó visszaszámlál. Ne feledje, hogy a rendszer az elektronikus zárat a d4 egyéni beállításhoz ( Zár típusa ) kiválasztott opciótól függetlenül használja.

A néma fényképezés közben egy ikon jelenik meg. A Continuous H (hosszabbított) kioldási módokon kívül a kijelző rövid időre elsötétül, amikor a zárat elengedik, jelezve, hogy fénykép készült.

A néma fényképezés engedélyezése megváltoztatja a folyamatos kioldási módok képkocka sebességét, és letilt néhány funkciót, beleértve a nagy ISO-érzékenységet (Hi 1, Hi 2), a vakut, a hosszú expozíciós zajcsökkentést és a villogáscsökkentést.

Csendes fotózás

Ha a Néma fényképezés Be beállítását választja, az elnémítja a zárat, de ez nem mentesíti a fotósokat attól, hogy tiszteletben tartsák alanyaik magánéletét és képekkel kapcsolatos jogait. Bár a mechanikus zár zaja el van némítva, más hangok is hallhatók, például az automatikus élességállítás vagy a rekesznyílás beállítása közben. Csendes fényképezés közben villódzás, sávok vagy torzítások láthatók a kijelzőn és a végső képen fluoreszkáló, higanygőz- vagy nátriumlámpák mellett, vagy ha a fényképezőgép vagy a téma elmozdul felvétel közben. Szaggatott élek, színfoltok, moaré és fényes foltok is megjelenhetnek. Világos területek vagy sávok jelenhetnek meg a keret egyes részein villogó jelekkel és más szaggatott fényforrásokkal, vagy ha a témát rövid ideig villogó vagy más erős, pillanatnyi fényforrás világítja meg.