Kövesse az alábbi lépéseket az opcionális vaku fényképezőgépre történő felszereléséhez, és a vaku használatával fényképek készítéséhez.

 1. Szerelje fel az egységet a tartozékpapucsra.

  A részleteket lásd a készülékhez mellékelt kézikönyvben.

 2. Kapcsolja be a fényképezőgépet és a vakut.

  A vaku elkezd tölteni; a vaku készenléti jelzője ( c ) megjelenik, ha a töltés befejeződött.

 3. Módosítsa a vaku beállításait.

  Válassza ki a vakuvezérlési módot ( 0 Vakuvezérlési mód ) és a vakumódot ( 0 Vakumód választható vakuegységekkel ).

 4. Állítsa be a zársebességet és a rekeszt.

 5. Képet készít.

Harmadik féltől származó vakuegységek

A fényképezőgép nem használható olyan vakukkal, amelyek 250 V feletti feszültséget kapcsolnak a fényképezőgép X érintkezőire, vagy rövidre zárják a tartozékpapucs érintkezőit. Az ilyen vakuk használata nemcsak a fényképezőgép normál működését zavarhatja, hanem károsíthatja a fényképezőgép és/vagy a vaku vakusinkron áramköreit is.

Csak Nikon vakutartozékokat használjon

Csak Nikon vakut használjon. A tartozékpapucsra adott negatív vagy 250 V feletti feszültség nemcsak megakadályozhatja a normál működést, de károsíthatja a fényképezőgép vagy a vaku szinkronáramkörét is.

i-TTL vakuvezérlés

Ha a Nikon kreatív megvilágítási rendszert támogató opcionális vakuegységet a fényképezőgépre szerelik és TTL-re állítják, az i-TTL módban fog működni, és a monitor elővillantását használja a vakufotózáshoz, i-TTL kiegyensúlyozott töltetvakuval és hasonlókkal. Az i-TTL vakuvezérlés nem érhető el olyan vakukkal, amelyek nem támogatják a Nikon kreatív világítási rendszerét.

Stúdió villanófény

A hátsó függöny szinkronizálása nem használható nagy stúdió villogó világítási egységekkel, mivel azok nem szinkronizálódnak megfelelően.