Kövesse az alábbi lépéseket, ha b (automatikus) módban szeretne fényképeket készíteni, ez egy automatikus „mutató és fényképezés” mód, amelyben a beállítások többségét a fényképezőgép szabályozza a felvételi körülményeknek megfelelően.

Lencsék visszahúzható hordóval

A visszahúzható hengeres lencséket használat előtt ki kell húzni. Forgassa el az objektív zoomgyűrűjét az ábrán látható módon, amíg az objektív kinyújtott helyzetbe nem kattan.

 1. Kapcsolja be a kamerát.

  A monitor világít.

 2. Válassza ki a fényképezési módot.

  Forgassa a fénykép/filmválasztót C állásba.

 3. Válassza a b módot.

  Forgassa a módválasztó tárcsát b .

  Üzemmód tárcsa

 4. Készítse elő a kamerát.

  Fogja meg a fogantyút a jobb kezében, és tartsa a fényképezőgép vázát vagy az objektívet a bal kezével. Hajtsa be a könyökét a mellkas oldalához.

  Fényképek keretezése a keresőben

  Fekvő (széles) tájolás

  Álló (magas) tájolás

  Fényképek keretezése a monitoron

  Fekvő (széles) tájolás

  Álló (magas) tájolás

 5. Keretezd be a fényképet.

  Komponálja meg a felvételt a témával az AF-mező zárójelében.

  AF-mező keretek

 6. Nyomja le félig az exponáló gombot az élességállításhoz.

  Fókuszpont

  • Ha a téma áll, a fókuszpont zölden jelenik meg, amikor a fényképezőgép fókuszál. Ha a fényképezőgép nem tud fókuszálni, az AF-mező keretei villognak. Ha a téma mozgásban van, a fényképezőgép továbbra is beállítja a fókuszt a téma távolságának változásaira, miközben az exponálógombot félig lenyomja; a fókusz nem rögzül.
  • Az AF-segédfény kigyulladhat, hogy segítse az élességállítást, ha a téma rosszul van megvilágítva.

  Az AF-segédfény

  Ne takarja el az AF-segédfényt, amíg világít.

 7. Lő.

  A fénykép elkészítéséhez simán nyomja le teljesen a kioldógombot (a monitor megérintésével is készíthet fényképet: érintse meg a témát az élességállításhoz, és emelje fel az ujját a zár kioldásához). A memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít, miközben a fényképet rögzíti a memóriakártyára. Ne vegye ki a memóriakártyát és ne vegye ki az akkumulátort, amíg a lámpa ki nem alszik és a felvétel be nem fejeződött.

  Memóriakártya hozzáférési lámpa

A készenléti időzítő

Ha körülbelül 30 másodpercig nem végez semmilyen műveletet, a kijelző elsötétül, mielőtt a monitor és a kereső kikapcsolna, hogy csökkentse az akkumulátor lemerülését. Nyomja le félig az exponáló gombot a kijelző újraaktiválásához. A készenléti időzítő automatikus lejárta előtti időtartam a c3 egyéni beállítás ( Kikapcsolási késleltetés ) > Készenléti időzítő menüpontban választható ki.