Tartsa lenyomva az S gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát, hogy a rendelkezésre álló fény mennyiségének megfelelően állítsa be a fényképezőgép fényérzékenységét. Az aktuális beállítás megjelenik a fényképezési képernyőn. Válasszon az ISO 100 és ISO 51200 közötti beállítások közül; az 51200 feletti 1 és 2 EV körüli beállítások is rendelkezésre állnak speciális helyzetekre. h mód és az összes q mód a 4 kivételével további ISO-A (automatikus) opciót kínál.

S gomb

Fő parancstárcsa

ISO érzékenység

Minél nagyobb az ISO érzékenység, annál kevesebb fényre van szükség az exponáláshoz, ami gyorsabb záridőt vagy kisebb rekesznyílást tesz lehetővé, de annál valószínűbb, hogy a képet befolyásolja a zaj (véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak). A zaj különösen a Hi 1 és Hi 2 beállításoknál valószínű.

Szia 1 és Szia 2

A Hi 1 és Hi 2 a legmagasabb számérték feletti 1 és 2 EV ISO érzékenységnek felel meg. A Hi 1 megfelel az ISO 102400 szabványnak, a Hi 2 pedig az ISO 204800 szabványnak.

Automatikus ISO érzékenység szabályozás

A P , S , A és M módokban az automatikus ISO érzékenység szabályozása az S gomb nyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával engedélyezhető vagy letiltható. Ha az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezve van, az ISO-érzékenység automatikusan beállításra kerül, ha az S gombbal és a főtárcsával kiválasztott értéken nem érhető el az optimális expozíció. Az ISO-érzékenység túl magasra emelkedésének elkerülése érdekében kiválaszthat egy felső határt ISO 200 és Hi 2 között az ISO érzékenység beállításai > Maximális érzékenység menüpontban a fényképezés menüben.

Al-parancstárcsa

S gomb

Ha az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezett, a fényképezési kijelzőn az ISO AUTO felirat látható. Ha az érzékenység megváltozik a felhasználó által kiválasztott értékhez képest, a megváltozott érték megjelenik a kijelzőn.

Automatikus ISO érzékenység szabályozás

Ha a felhasználó által kiválasztott ISO-érzékenység nagyobb, mint a Maximális érzékenység beállításnál, amikor az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezve van, a rendszer a felhasználó által kiválasztott értéket használja helyette. Vaku használatakor a zársebesség az e1 egyéni beállításhoz ( Vaku szinkronizálási sebesség ) és az e2 egyéni beállításhoz ( Vaku zársebesség ) kiválasztott sebesség közötti értékekre korlátozódik.