Alapértelmezés szerint a következő elemek jelennek meg a fénykép mód i

Állítsa be a Képszabályozást

Válasszon képszabályozást a témának vagy a jelenet típusának megfelelően.

választási lehetőség Leírás
n Auto A fényképezőgép automatikusan beállítja a színárnyalatokat és tónusokat a szabványos képszabályozás alapján. A portrétémák arcszíne lágyabbnak, és az olyan elemek, mint a lombozat és az égbolt élénkebbnek tűnik a kültéri felvételeken, mint a normál képszabályozással készült képeken.
Q Alapértelmezett Szabványos feldolgozás a kiegyensúlyozott eredményekért. A legtöbb helyzetre ajánlott.
R Semleges Minimális feldolgozás a természetes eredményekért. Válasszon olyan fényképekhez, amelyeket később feldolgoznak vagy retusálnak.
S Élénk A képek feljavításra kerültek az élénk, fotónyomtatási hatás érdekében. Olyan fényképekhez válassza, amelyek kiemelik az elsődleges színeket.
T Monokróm Készítsen monokróm fényképeket.
o portré Készítsen portrékat természetes textúrájú és lekerekített bőrért.
p Tájkép Élénk tájakat és városképeket hoz létre.
q Lakás A részletek széles tónustartományban megmaradnak, a csúcsfényektől az árnyékokig. Válasszon olyan fényképekhez, amelyeket később alaposan feldolgoznak vagy retusálnak.
k 01– k 20 Kreatív képszabályozás Válasszon a következő képszabályozási lehetőségek közül, amelyek mindegyike az árnyalat, a tónus, a telítettség és más beállítások egyedi kombinációja, amelyek egy adott effektusra hangolódnak: Álom , Reggel , Pop , Vasárnap , Komor , Drámai , Csend , Fehérített , Melankolikus , Tiszta , Farmer , Játék , szépia , kék , piros , rózsaszín , faszén , grafit , bináris és szén .

A képszabályozási beállítások megtekintéséhez jelöljön ki egy képszabályozást, és nyomja meg a 3 gombot. A beállítások módosításai megtekinthetők a kijelzőn ( 0 Képszabályozás módosítása ).

Fényképezés közben az aktuális képszabályozást egy ikon jelzi a kijelzőn.

Képszabályozás módosítása

A képszabályozás a jelenetnek vagy a fotós kreatív szándékának megfelelően módosítható. Jelölje ki a Képszabályozás beállítása elemet az i menüben, és nyomja meg az J gombot a Képszabályozási lista megjelenítéséhez, majd jelöljön ki egy Képszabályozást, és nyomja meg a 3 gombot a Képszabályozási beállítások megjelenítéséhez. Nyomja meg az 1 vagy a 3 gombot a kívánt beállítás kijelöléséhez, majd nyomja meg a 4 vagy 2 gombot az érték 1-es lépésekben történő kiválasztásához, vagy forgassa el a segédtárcsát egy 0,25-ös lépésekben történő érték kiválasztásához (a rendelkezésre álló lehetőségek a kiválasztott képszabályozástól függően változnak). Az alapértelmezett beállításokat az O gomb megnyomásával állíthatja vissza.

Miután elvégezte a beállításokat az Ön megelégedésére, nyomja meg a J gombot a változtatások életbe léptetéséhez és az i menübe való visszatéréshez. Az alapértelmezett beállításokhoz képest módosított képszabályozási beállításokat csillag („ U ”) jelzi.

Előző beállítások

A j jelző a beállítás előző értékét jelzi.

„A” (automatikus)

Ha az egyes beállításokhoz elérhető A (automatikus) opciót választja, a fényképezőgép automatikusan módosítja a beállítást. Az eredmények az expozíciótól és a téma képen belüli helyzetétől függően változnak.

Az „ n Auto“ képszabályozás

Ha a Set Picture Control beállításnál az n Auto van kiválasztva, a beállítások A-2 és A+2 tartományban állíthatók be.

A következő beállítások állnak rendelkezésre:

választási lehetőség Leírás
Hatásszint Némítsa el vagy fokozza a Kreatív képszabályozás hatását.
Gyorsan éles

Gyorsan állítsa be a szinteket a kiegyensúlyozott élesítés , a középkategóriás élesítés és a tisztaság érdekében . A következő paramétereket is egyénileg módosíthatja:

 • Élesítés : szabályozza a részletek és a körvonalak élességét.
 • Középtartományú élesítés : Állítsa be az élességet a minták és vonalak finomságának megfelelően a középtónusokban, amelyeket az Élesítés és a Tisztaság befolyásol.
 • Tisztaság : Állítsa be az általános élességet és a vastagabb körvonalak élességét a fényerő vagy a dinamikatartomány befolyásolása nélkül.
Élezés
Középkategóriás élesítés
Világosság
Kontraszt Állítsa be a kontrasztot.
Fényerősség Növelje vagy csökkentse a fényerőt a csúcsfények és árnyékok részleteinek elvesztése nélkül.
Telítettség Irányítsd a színek élénkségét.
Színárnyalat Színárnyalat beállítása.
Szűrő effektusok Szimulálja a színszűrők hatását monokróm képeken.
Alakformálás Válassza ki a monokróm képeken használt árnyalatot. Megnyomása 3 , ha más opciót, mint a B & W (fekete-fehér) van kiválasztva megjelennek a színtelítettségi beállítások.
Tonizálás (kreatív képszabályozás) Állítsa be a Kreatív képszabályozáshoz használt színárnyalatot.

Szűrőeffektusok

Válasszon a következők közül:

Mód Beállítás
Y (sárga) Ezek az opciók fokozzák a kontrasztot, és használhatók az égbolt fényerejének tonizálására tájképfotókon. A narancssárga kontrasztosabb, mint a sárga, a piros kontrasztosabb, mint a narancs.
O (narancs)
R (piros)
G (zöld) A zöld lágyítja a bőrtónusokat, és portrékhoz is használható.

Fehér egyensúly

Állítsa be a fehéregyensúlyt (további információkért lásd: „Fehéregyensúly”, 0 Fehéregyensúly ).

választási lehetőség
4 Auto
Maradjon fehér (csökkentse a meleg színeket)
Tartsa meg az általános légkört
Tartsa melegen megvilágító színeket
D Természetes fényű automata
H Közvetlen napfény
G Felhős
M Árnyék
J Izzó
I Fluoreszkáló
Nátrium-gőz lámpák
Meleg-fehér fluoreszkáló
Fehér fluoreszkáló
Hideg-fehér fluoreszkáló
Nappali fehér fluoreszkáló
Nappali fénycső
Magas hőmérséklet. higanygőz
5 Vaku
K Válasszon színhőmérsékletet
L Előre beállított kézikönyv

Ha megnyomja a 3 gombot, amikor az Auto vagy Fluorescent (Fénycső) ki van jelölve, megjelennek a kiemelt elem alopciói.

Az aktuális fehéregyensúly-beállítást egy ikon jelzi a kijelzőn fényképezés közben.

A fehéregyensúly finomhangolása

Ha az i menüben kiválasztja a Fehéregyensúly lehetőséget, megjelenik a fehéregyensúly opciók listája. Ha a Színhőmérséklet választásától eltérő opció van kijelölve, a finomhangolási lehetőségek a 3 gomb megnyomásával jeleníthetők meg. A finomhangolási beállítások bármely módosítása megtekinthető a kijelzőn.

G Növelje a zöldet
B Növelje a kék színt
A Növelje a borostyánt
M Növelje a bíbor színt

Érintse meg a nyilakat a kijelzőn, vagy használja a választógombot a fehéregyensúly finomhangolásához. Nyomja meg a J gombot a beállítások mentéséhez és az i menübe való visszatéréshez.

A fényképezési kijelzőn a fehéregyensúly ikon melletti csillag („ U ”) azt jelzi, hogy a finomhangolás érvényben van.

Színhőmérséklet kiválasztása

Ha az i menüben kiválasztja a Fehéregyensúly lehetőséget, megjelenik a fehéregyensúly opciók listája. Ha a Színhőmérséklet kiválasztása lehetőség van kijelölve, a színhőmérséklet beállításai a 3 gomb megnyomásával tekinthetők meg.

Érték
A mber- B lue tengely

Érték
G reen– M agenta tengely

Nyomda 4 vagy 2 , hogy kiemelje számjegy az A mber- B lue vagy G reen- M agenta tengely és nyomja meg az 1 vagy 3 , hogy a változás. Nyomja meg a J gombot a beállítások mentéséhez és az i menübe való visszatéréshez. Ha a G Green– M agenta tengelyhez nullától eltérő értéket választ, egy csillag („ U ”) jelenik meg a fehéregyensúly ikon mellett.

Válassza a Színhőmérséklet lehetőséget

Vegye figyelembe, hogy a kívánt eredmény nem érhető el fluoreszkáló világítással. A fluoreszkáló fényforrásokhoz válassza az I ( Fluorescent ) lehetőséget. Más fényforrások esetén készítsen próbafelvételt annak megállapítására, hogy a kiválasztott érték megfelelő-e.

Előre beállított kézikönyv

Az előre beállított kézi beállítással legfeljebb hat egyéni fehéregyensúly-beállítás rögzíthető és előhívható vegyes megvilágítás melletti fényképezéshez, vagy az erős színösszeállítású fényforrások kompenzálására. Kövesse az alábbi lépéseket az előre beállított kézi fehéregyensúly értékének méréséhez.

 1. Előre beállított fehéregyensúly megjelenítése.

  i menü fehéregyensúly kijelzőjén jelölje ki a Preset manual elemet, és nyomja meg a 3 gombot a fehéregyensúly-beállítások listájának megjelenítéséhez.

 2. Válasszon egy előre beállított beállítást.

  Jelölje ki a kívánt fehéregyensúly-beállítást (d-1-től d-6-ig), majd nyomja meg a J gombot a kiemelt beállítás kiválasztásához és az i menübe való visszatéréshez.

  Védett előbeállítások

  g ikonnal jelzett előre beállított értékek védettek, és nem módosíthatók.

 3. Válassza ki a közvetlen mérési módot.

  Jelölje ki a Fehéregyensúly elemet az i menüben, és tartsa lenyomva a J gombot, amíg az L ikon villogni nem kezd a fényképezési kijelzőn, és a fehéregyensúly célpontja ( r ) meg nem jelenik a keret közepén.

 4. Mérje meg a fehéregyensúlyt.

  A fehéregyensúly méréséhez koppintson egy fehér vagy szürke tárgyra, vagy a választógomb segítségével helyezze az r gombot a kijelző fehér vagy szürke területe fölé, majd nyomja meg a J gombot, vagy nyomja le teljesen az exponáló gombot (vegye figyelembe, hogy a r nem helyezhető át, ha a beépített vaku engedélyezve van, vagy ha opcionális vakuegység van csatlakoztatva, ebben az esetben meg kell mérnie a fehéregyensúlyt a keret közepén elhelyezett fehér vagy szürke tárggyal).

  Ha a fényképezőgép nem tudja megmérni a fehéregyensúlyt, egy üzenet jelenik meg. Próbálja újra megmérni a fehéregyensúlyt egy másik céllal.

 5. Lépjen ki a közvetlen mérési módból.

  Nyomja meg az i gombot a közvetlen mérési módból való kilépéshez.

Kézi előre beállított fehéregyensúly mérése

Az előre beállított kézi fehéregyensúly nem mérhető HDR vagy többszörös expozíciós felvétel közben.

Közvetlen mérési mód

A közvetlen mérési mód befejeződik, ha a c3 egyéni beállítás ( Kikapcsolási késleltetés ) > Készenléti időzítő menüpontban kiválasztott idő alatt nem hajtanak végre műveletet.

Előbeállítások kezelése

A Fényképezés menü Fehéregyensúly > Előre beállított kézi opciója használható a fehéregyensúly másolására egy meglévő fényképről egy kiválasztott előre beállított értékre, megjegyzések hozzáadásához vagy előre beállított értékek védelméhez.

Előre beállított kézikönyv: Előbeállítás kiválasztása

Előbeállítás kiválasztásához válassza a Fehéregyensúly > Előre beállított kézi lehetőséget a fényképezés menüben, majd jelöljön ki egy előre beállított beállítást, és nyomja meg az J gombot. Ha a kiválasztott előre beállított értékhez jelenleg nincs érték, a fehéregyensúly 5200 K-ra lesz állítva, ugyanúgy, mint a Közvetlen napfény .

Képminőség

Válasszon fájlformátumot a fényképekhez.

választási lehetőség Leírás
NEF (RAW) +
JPEG rendben
Minden fényképről készítsen két másolatot: egy NEF (RAW) képet és egy JPEG másolatot. Lejátszás közben csak a JPEG másolat jelenik meg, de a JPEG másolat törlésével a NEF (RAW) kép is törlődik. A NEF (RAW) kép csak számítógépen tekinthető meg.
NEF (RAW) +
JPEG normál
NEF (RAW) +
JPEG alap
NEF (RAW) Fényképek rögzítése NEF (RAW) formátumban.
JPEG rendben Fényképek rögzítése JPEG formátumban. A tömörítés növekszik, a fájlméret pedig csökken, ahogy a minőség a „finom”-ról a „normál”-on át az „alap”-ra változik.
JPEG normál
JPEG alap

Fényképezés közben az aktuálisan kiválasztott opció látható a kijelzőn.

NEF (RAW)

 • A NEF (RAW) fájlok kiterjesztése „*.nef”.
 • A NEF (RAW) képek más, nagymértékben hordozható formátumokba, például JPEG formátumba konvertálásának folyamatát „NEF (RAW) feldolgozásnak” nevezik. A folyamat során a képszabályozás és a beállítások, például az expozíciókompenzáció és a fehéregyensúly szabadon állíthatók.
 • Magukat a RAW-adatokat nem befolyásolja a NEF (RAW) feldolgozás, és minőségük akkor is változatlan marad, ha a képeket többszörösen dolgozzák fel különböző beállítások mellett.
 • A NEF (RAW) feldolgozás elvégezhető a fényképezőgépen belül a retusálás menü NEF (RAW) feldolgozási elemével, vagy számítógépen a Nikon NX Studio szoftverével. Az NX Studio ingyenesen elérhető a Nikon letöltőközpontból.

Képméret

Válassza ki a fényképek rögzítésének méretét.

Fényképezés közben az aktuálisan kiválasztott opció látható a kijelzőn.

A fizikai méreteit fotók pixel változik az opció kiválasztott kép kiválasztása terület a fényképezés menüben.

Képméret
Nagy Közepes Kicsi
Képterület DX (24 × 16) 5568 × 3712 4176 × 2784 2784 × 1856
1:1 (16 × 16) 3712 × 3712 2784 × 2784 1856 × 1856
16:9 (24 × 14) 5568 × 3128 4176 × 2344 2784 × 1560

Vaku mód

Válasszon vakumódot a beépített vakuhoz. Az elérhető opciók az üzemmódválasztó tárcsával kiválasztott módtól függenek.

választási lehetőség Elérhető
I Kitöltő vaku P , S , A , M
J Vörösszem-hatás csökkentése
L Lassú szinkronizálás P , A
K Lassú szinkron + vörösszem
M Hátsó függöny szinkron P , S , A , M
X Auto b , k , p , n , s , f , V , T , U , 5
s Automatikus + vörösszem-csökkentés b , k , p , n , s , f , V , T , U , 5
t Automatikus lassú szinkronizálás o
u Automatikus lassú szinkron + vörösszem o
s Vaku kikapcsolva b , P , S , A , M , k , p , n , o , s , f , V , T , U , 5

Az aktuálisan kiválasztott opciót egy ikon jelzi a kijelzőn fényképezés közben.

Vaku módok választható vakukkal

Az opcionális vakuegység csatlakoztatásakor elérhető vakumódok az üzemmódválasztó tárcsával kiválasztott módtól függően változnak.

választási lehetőség Elérhető
I Kitöltő vaku b , P , S , A , M , k , l , p , m , n , r , s , t , d , e , f , g , j , z , V , T , U , 5 , 6 , 1 , 2 , 3
J Vörösszem-hatás csökkentése b , P , S , A , M , k , l , p , m , n , r , s , t , d , e , f , g , j , z , V , T , U , 5 , 6 , 1 , 2 , 3
L Lassú szinkronizálás P , A , o
K Lassú szinkron + vörösszem P , A , o
M Hátsó függöny szinkron P , S , A , M
X Auto
s Automatikus + vörösszem-csökkentés
t Automatikus lassú szinkronizálás
u Automatikus lassú szinkron + vörösszem
s Vaku kikapcsolva b , P , S , A , M

Mérés

A fénymérés határozza meg, hogy a fényképezőgép hogyan állítja be az expozíciót. A következő lehetőségek állnak rendelkezésre:

választási lehetőség Leírás
L Mátrixmérés A kamera a keret nagy részét méri, és a tónuseloszlás, a szín, a kompozíció és a távolság szerint állítja be az expozíciót a szabad szemmel látható eredményekhez közeli eredmények érdekében.
M Középre súlyozott mérés A kamera a teljes képkockát méri, de a legnagyobb súlyt a képkocka közepén lévő területhez rendeli, amelynek mérete a b3 egyéni beállítás ( Center-weighted area ) segítségével választható ki. Ez a klasszikus portrékmérő, és 1×-nél nagyobb expozíciós tényező (szűrőtényező) esetén is ajánlott.
N Pontos mérés A fényképezőgép egy ⌀3,5 mm-es kört mér (ami a kép körülbelül 2,5%-ának felel meg), középpontjában az aktuális fókuszponttal, lehetővé téve a középponttól eltérő témák mérését (ha az automatikus mező AF van érvényben, a fényképezőgép ehelyett méri a fókuszt középső fókuszpont). A pontszerű fénymérés biztosítja a tárgy megfelelő exponálását, még akkor is, ha a háttér sokkal világosabb vagy sötétebb.
t Kiemelt súlyozású mérés A fényképezőgép a fénypontokhoz rendeli a legnagyobb súlyt. Ezzel a lehetőséggel csökkentheti a fénypontok részleteinek elvesztését, például amikor spotlámpás előadókat fényképez a színpadon.

Az aktuálisan kiválasztott opciót egy ikon jelzi a kijelzőn fényképezés közben.

Wi-Fi kapcsolat

Wi-Fi engedélyezése vagy letiltása. Engedélyezze a Wi-Fi-t, hogy vezeték nélküli kapcsolatot létesítsen számítógépekkel vagy a fényképezőgép és a SnapBridge alkalmazást futtató okostelefonok vagy táblagépek (okoseszközök) között.

A fényképezőgép Wi-Fi ikont jelenít meg, ha a Wi-Fi engedélyezve van.

A Wi-Fi kikapcsolásához jelölje ki a Wi-Fi kapcsolat elemet az i menüben, és nyomja meg az J gombot. Ha a Wi-Fi jelenleg engedélyezve van, megjelenik a Wi-Fi kapcsolat bezárása üzenet; nyomja meg a J gombot a kapcsolat befejezéséhez.

Aktív D-Lighting

Az aktív D-Lighting megőrzi a részleteket a világos és árnyékos területeken, így természetes kontrasztú fényképeket készít. Használja nagy kontrasztú jelenetekhez, például ha erősen megvilágított kültéri tájat fényképez ajtón vagy ablakon keresztül, vagy árnyékos témákat fényképez napsütéses napon. Mátrixmérés esetén a leghatékonyabb.

Ki

Y Auto

választási lehetőség Leírás
Y Auto A fényképezőgép automatikusan beállítja az Aktív D-Lighting funkciót a fényképezési körülményeknek megfelelően (az M módban azonban az Y Auto Q Normál értéknek felel meg).
Z Extra magas Válassza ki az aktív D-Lighting teljesítményét a Z Extra high , P High , Q Normal és R Low lehetőségek közül .
P Magas
Q Normál
R Alacsony
c Ki Aktív D-Lighting kikapcsolva.

Az aktuálisan kiválasztott opciót egy ikon jelzi a kijelzőn fényképezés közben.

Aktív D-Lighting

Az Active D-Lighting funkcióval készített fényképeken zaj (véletlenszerűen elhelyezkedő világos képpontok, köd vagy vonalak) jelenhet meg. Egyes témáknál egyenetlen árnyékolás látható. Az aktív D-Lighting nem működik nagy ISO-érzékenység esetén (Hi 1 és Hi 2), beleértve az automatikus ISO-érzékenység-szabályozással kiválasztott nagy érzékenységet.

Kiadási mód

Válassza ki azt a műveletet, amelyet az exponálógomb teljesen lenyomásakor hajt végre.

választási lehetőség Leírás
U Egyetlen keret A fényképezőgép minden alkalommal egy fényképet készít, amikor lenyomja a kioldógombot.
V Folyamatos L Amíg az exponálógombot lenyomva tartja, a fényképezőgép másodpercenként 1–4 képkockát rögzít. A képkockasebesség a segédtárcsa elforgatásával választható ki, amikor a Continuous L ki van jelölve a feloldási mód menüjében.
W Folyamatos H Amíg a kioldógombot lenyomva tartja, a fényképezőgép másodpercenként körülbelül 5 képkockát rögzít.
X Folyamatos H (hosszabbított) Amíg a kioldógombot lenyomva tartja, a fényképezőgép másodpercenként körülbelül 11 képkockát rögzít. A beépített vaku és az opcionális vakuegységek nem használhatók. A villogáscsökkentésnek nincs hatása.
E Önidőzítő Készítsen képeket az önkioldóval ( 0 Az önkioldó ).

Ha megnyomja a 3 gombot, amikor a Continuous L ki van jelölve, megjelennek a képkockasebesség-beállítások.

Az aktuális kioldási módot egy ikon jelzi a fényképezési kijelzőn.

A Shooting Display

Folyamatos alacsony sebességű és folyamatos nagy sebességű módban a kijelző valós időben frissül még a fényképezés közben is.

Frame Advance Rate

A képkocka előrehaladási sebessége a fényképezőgép beállításaitól függően változik. A hozzávetőleges maximális értékeket a különböző beállításoknál az alábbi táblázat tartalmazza.

Kioldási mód Képminőség Bit mélység Csendes fotózás
Ki Tovább
Folyamatos L JPEG Felhasználó által kiválasztott
NEF (RAW)/
NEF (RAW) + JPEG
12
14
Folyamatos H JPEG 5 fps 4,5 fps
NEF (RAW)/
NEF (RAW) + JPEG
12
14 4 fps
Folyamatos H
(kiterjedt)
JPEG 11 képkocka/mp * 11 fps
NEF (RAW)/
NEF (RAW) + JPEG
12
14 9 fps 8,5 fps

10 képkocka/mp, ha az Elektronikus elülső redőnyzár van kiválasztva a d4 egyéni beállításnál ( Zár típusa ).

Folyamatos H (hosszabbított)

A fényképezőgép beállításaitól függően az expozíció hibásan változhat az egyes sorozatok során. Ez megelőzhető az expozíció rögzítésével ( 0 Fókusz és expozíció rögzítése ).

A memóriapuffer

A fényképezőgép átmeneti tároláshoz memóriapufferrel van felszerelve, amely lehetővé teszi a fényképezés folytatását, miközben a fényképek a memóriakártyára kerülnek. A pufferben az aktuális beállítások mellett tárolható képek hozzávetőleges száma megjelenik az expozíciószámláló kijelzőjén, miközben az exponálógombot félig lenyomja.

Amíg a fényképek a memóriakártyára készülnek, a memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít. A felvétel körülményeitől és a memóriakártya teljesítményétől függően a felvétel néhány másodperctől néhány percig tarthat. Ne távolítsa el a memóriakártyát és ne távolítsa el az akkumulátort, amíg a hozzáférést jelző lámpa ki nem alszik. Ha a fényképezőgépet kikapcsolják, miközben az adatok a pufferben maradnak, a tápellátás nem kapcsol ki mindaddig, amíg a pufferben lévő összes kép fel nem készült. Ha az akkumulátor lemerül, miközben a képek a pufferben maradnak, a zár le lesz tiltva, és a képek a memóriakártyára kerülnek.

Az önkioldó

Önkioldó módban az exponáló gomb lenyomása elindítja az időzítőt, és az időzítő lejártakor fénykép készül.

 1. i menüben válassza a Kioldási módot , jelölje ki az Önkioldó elemet , és nyomja meg a 3 gombot.

 2. Válassza ki az önkioldó késleltetését és a felvételek számát.

  Nyomja meg a J gombot, amikor a beállítások befejeződtek.

 3. Keretezze be a fényképet és fókuszáljon.

  Elengedés-prioritásos élességállítási módokban, beleértve az AF-S-t is , az időzítő csak akkor indul el, ha a fényképezőgép képes fókuszálni.

 4. Indítsa el az időzítőt.

  Nyomja le teljesen a kioldógombot az időzítő elindításához. Egy E ikon jelenik meg a kijelzőn, és az önkioldó jelzőfénye villogni kezd, két másodperccel a fénykép elkészítése előtt megállva.

Több felvétel készítése

Használja a c2 egyéni beállítást ( Önkioldó ) a készített felvételek számának és a felvételek közötti intervallumnak a kiválasztásához, amikor az önkioldó befejezi a visszaszámlálást.

Optikai VR

Válassza ki, hogy engedélyezi-e az optikai rezgéscsökkentést. Az elérhető opciók az objektívtől függően változnak.

választási lehetőség Leírás
C Normál
(VR engedélyezve)
Válassza a fokozott optikai rezgéscsökkentést statikus témák fényképezésekor.
D Sport Válassza ezt, ha sportolókat és más olyan témákat fényképez, amelyek gyorsan és kiszámíthatatlanul mozognak.
E Ki Optikai rezgéscsökkentés kikapcsolva.

Az Off (Ki) kivételével az egyéb opciókat egy ikon jelzi a kijelzőn fényképezés közben.

Optikai VR

Előfordulhat, hogy az optikai VR egyes objektívekkel nem érhető el. Rezgéscsökkentés használata esetén fényképezés előtt várja meg, amíg a kép stabilizálódik a kijelzőn. Egyes objektívek esetén a kijelzőn látható kép a zár kioldása után is ingadozhat; ez normális, és nem jelez meghibásodást. Vegye figyelembe, hogy az állványra vagy egylábúra szerelt optikai rázkódáscsökkentővel rendelkező objektívek beállításai az objektívtől függően változhatnak; részletekért lásd az objektív kézikönyvét.

Pásztázáshoz a Normal vagy a Sport ajánlott. Normál és Sport módban az optikai rezgéscsökkentés csak azokra a mozgásokra vonatkozik, amelyek nem részei a pásztázásnak (ha például a fényképezőgépet vízszintesen pásztázzák, az optikai rezgéscsökkentés csak függőleges rázkódás esetén érvényesül).

AF-terület mód

Az AF-terület mód azt szabályozza, hogy a fényképezőgép hogyan válassza ki a fókuszpontot az automatikus élességállításhoz. További információkért lásd: „AF-terület mód” ( 0 AF-terület mód ).

választási lehetőség
3 Pontos AF
d Egypontos AF
e Dinamikus terület AF
f Széles látószögű AF (S)
g Széles látószögű AF (L)
h Auto-terület AF

Az aktuálisan kiválasztott opciót egy ikon jelzi a kijelzőn fényképezés közben.

Fókusz mód

A fókusz mód szabályozza, hogy a fényképezőgép hogyan fókuszáljon. További információkért lásd: „Fókusz mód 0 Fókuszmód kiválasztása ).

választási lehetőség
AF-A AF mód automatikus váltása
AF-S Egyetlen AF
AF-C Folyamatos AF
MF Kézi fókusz

Az aktuálisan kiválasztott opciót egy ikon jelzi a kijelzőn fényképezés közben.