Различни аксесоари са на разположение за вашия фотоапарат Nikon.

Съвместими аксесоари
 • Наличността може да варира в зависимост от държавата или региона.

 • Вижте нашия уебсайт или брошури за най-новата информация.

Източници на енергия
 • Акумулаторна литиево-йонна батерия EN ‑ EL15c: Батериите EN ‑ EL15c могат да се използват с цифрови фотоапарати Nikon Z 7II / Z 6II.

  • Могат да се използват и батерии EN ‑ EL15b / EN ‑ EL15a / EN ‑ EL15. Имайте предвид обаче, че с едно зареждане могат да се правят по-малко снимки, отколкото с EN ‑ EL15c ( издръжливост на батерията ).

 • Зарядно устройство за батерии MH ‑ 25a : MH ‑ 25a може да се използва за презареждане на батерии EN ‑ EL15c.

 • Захранваща батерия MB-N11 / Батерия MB-N10 : Батерия за огледални камери Nikon Прикрепени към камерата, и двете позволяват използването на до две EN-EL15c презареждащи се литиево-йонни батерии като източник на енергия.

  • MB-N11 е снабден с бутон за освобождаване на затвора, главен и подкоманден диск, мултиселектор и бутони Fn и AF-ON за използване, когато камерата се завърта, за да прави снимки в портретна („висока“) ориентация.

  • Вместо EN-EL15c могат да се използват батерии EN-EL15b / EN-EL15a / EN-EL15. Броят на снимките, които могат да бъдат направени с едно зареждане (т.е. издръжливост на батерията), обаче ще спадне в сравнение с EN-EL15c ( издръжливост на батерията ).

  • Заряден променливотоков адаптер EH-7P, свързан към конектора за зареждане на батерията, може да се използва за зареждане на батерии, поставени в комплекта. Когато е свързан към MB-N11, той може също така да захранва камерата.

  • Информация за свързване и премахване на батерията и инструкции за нейната употреба и грижи са достъпни или чрез ръководството, предоставено с MB-N10, или, в случай на MB-N11, в „Незадължителни батерии за захранване на MB-N11“ (по избор MB-N11 захранващи батерии ).

 • Адаптер за зареждане на EH ‑ 7P : EH ‑ 7P може да се използва за зареждане на батерии, поставени във фотоапарата.

  • Батерията няма да се зарежда, докато камерата е включена.

  • Не може да се използва за зареждане на батерии EN ‑ EL15a / EN ‑ EL15.

  • Зареждащият се променливотоков адаптер може да се използва за захранване на камерата; за да направите това, изберете [ Enable ] за [ USB power power ] в менюто за настройка. За повече информация вижте „USB захранване“ ( USB захранване ).

 • EP ‑ 5B конектор за захранване, EH ‑ 5d / EH ‑ 5c / EH ‑ 5b AC адаптер : Използвайте AC адаптери за захранване на камерата за продължителни периоди.

Филтри
 • Неутрални цветни (NC) филтри могат да се използват за защита на обектива.

 • Филтрите могат да причинят ореоли, когато обектът е рамкиран срещу ярка светлина или когато ярък източник на светлина е в рамката. Филтрите могат да бъдат премахнати, ако се появи призрак.

 • Матричното измерване може да не доведе до желаните резултати с филтри с фактори на експозиция (филтърни фактори) над 1 × (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C ‑ PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400 , А2, А12, В2, В8, В12); ние предлагаме вместо това да бъде избрано [Измерване с централно претегляне]. Вижте ръководството за филтъра за подробности.

 • Филтрите, предназначени за фотография със специални ефекти, могат да повлияят на автофокуса или индикатора на фокус ( I ).

Отдалечени кабели

MC-DC2 дистанционен кабел (дължина 1 м / 3 фута 4 инча): Когато е свързан към терминала за аксесоари на камерата, MC-DC2 може да се използва за дистанционно освобождаване на затвора.

USB кабели
 • UC ‑ E24 USB кабел : USB кабел с конектор тип C за връзка с камерата и конектор тип A за връзка с USB устройство.

 • UC ‑ E25 USB кабел : USB кабел с два типа C конектори.

HDMI кабели

HC ‑ E1 HDMI кабел : HDMI кабел с конектор тип C за връзка с камерата и конектор тип A за връзка с HDMI устройства.

Адаптери за гореща обувка

AS-15 адаптер за синхронизиране на терминала : Монтирайте AS-15 на горещата обувка на камерата, за да свържете студийни светлинни светлини или друго светкавично оборудване чрез терминал за синхронизиране.

Калъфи за аксесоари за обувки

Капак на обувката за аксесоари BS ‑ 1 : Капак, предпазващ обувката за аксесоари, когато не е прикрепена светкавица.

Капачки за тяло

BF ‑ N1 Капачка на тялото: Капачката на корпуса предотвратява попадането на прах във фотоапарата, когато няма обектив.

Аксесоари за окуляр на визьора

DK ‑ 29 Гумен окуляр: Гумен окуляр, който може да се монтира към визьора на камерата. DK-29 прави изображението във визьора по-лесно видимо, предотвратявайки умората на очите.

Премахване

Сменете

Флаш единици
 • SB-5000, SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-500, SB-400, SB-300 и SB-R200 Speedlight : Тези устройства могат да бъдат монтирани на камерата за светкавична фотография. Някои поддържат и безжично дистанционно управление за заснемане на светкавица извън камерата с множество светкавици.

 • SU-800 Wireless Speedlight Commander : Безжичен командир за използване със светкавици SB-5000, SB-910, SB-900, SB-800, SB-700, SB-600, SB-500 и SB-R200. Светкавиците могат да бъдат разделени на до три групи за дистанционно управление на светкавицата. Самият SU-800 не е оборудван със светкавица.

Монтажни адаптери

FTZ II/FTZ адаптер за монтиране : Адаптер, който позволява обективите на NIKKOR F да се използват с цифрови фотоапарати, които поддържат сменяеми обективи за монтиране Z.

 • За информация относно прикачването, премахването, поддръжката и използването на адаптери за монтиране вижте документацията на продукта.

  • Актуализирайте до най-новата версия на фърмуера на адаптера за монтиране, ако бъдете подканени след прикачване на адаптера. Информация за извършване на актуализации на фърмуера е достъпна чрез уебсайта на Nikon за вашата страна или регион.

Микрофони
 • ME-1 стерео микрофон : Свържете ME-1 към жака за микрофон на камерата, за да запишете стерео звук. Използването на външен микрофон също намалява шанса за улавяне на шума от оборудването, като звуците, произведени по време на запис на филм, когато фокусът е постигнат с помощта на автофокус.

 • ME ‑ W1 Безжичен микрофон : Безжичен Bluetooth микрофон. Използвайте ME ‑ W1 за запис извън камерата.

Безжични предаватели

WT-7 безжичен предавател : Използвайте WT-7, за да качвате снимки през безжична мрежа или да управлявате камерата от компютър, работещ с Camera Control Pro 2 (предлага се отделно). Можете също така да правите и разглеждате снимки отдалечено от компютър или смарт устройство.

 • Изисква безжична мрежа и някои основни познания за мрежата. Не забравяйте да актуализирате софтуера на безжичния предавател до най-новата версия.

Безжични дистанционни контролери
 • WR-R11b, WR-R10 и WR-T10 безжични дистанционни контролери

  • Когато към терминала за аксесоари е свързано безжично дистанционно управление WR-R11b/WR-R10, камерата може да се управлява безжично с помощта на безжично дистанционно управление WR-T10.

  • Безжичните дистанционни контролери WR-R11b/WR-R10 могат да се използват и за управление на радиоуправляеми светкавици.

  • За синхронизирано освобождаване, включващо повече от една камера, подгответе няколко камери с прикачени сдвоени WR-R11b/WR-R10 устройства.

  • Когато свързвате WR-R11b/WR-R10, уверете се, че капакът на терминала за аксесоари и USB и HDMI конекторите е напълно отворен.

 • Безжично дистанционно управление WR‑1: WR‑1 устройствата се използват с безжични дистанционни контролери WR-R11b/WR-R10 или WR‑T10 или с други дистанционни контролери WR‑1, като модулите WR‑1 функционират като предаватели или приемници. Когато WR-R11b/WR-R10 или WR-1, конфигуриран като приемник, е свързан към терминала за аксесоари на камерата, втори WR-1, конфигуриран като предавател, може да се използва за правене на снимки и регулиране на настройките на камерата от разстояние.

  • Когато използвате безжично дистанционно управление с WR-R10, уверете се, че фърмуерът за WR-R10 и WR‑1 е актуализиран до най-новите версии (версия на фърмуера на WR-R10 3.0 или по-нова и версия на фърмуера WR‑1 1.0.1 или по-късно). За информация относно актуализациите на фърмуера вижте уебсайта на Nikon за вашия район. Консултирайте се с оторизиран сервизен представител на Nikon, когато актуализирате фърмуера за WR-R10 от версии преди версия 2.0 до версия 3.0 или по-нова.

Кабелът за HDMI / USB кабел

За да предотвратите случайно изключване, прикрепете предоставената скоба към USB кабели или допълнителни HDMI кабели, както е показано (имайте предвид, че клипът може да не побере всички HDMI кабели на трети страни).

 • Илюстрациите показват USB кабела. Прекарайте HDMI кабелите през другия канал.

 • Дръжте монитора в позиция за съхранение, когато използвате кабелната скоба.

 • Поставете проекцията на щипката за HDMI / USB кабел в съответстващите отстъпи на камерата, преди да включите кабела.

USB кабел

HDMI кабел и USB кабел, използвани едновременно

Поставяне и премахване на капака на обувката за аксесоари

Капакът се плъзга в обувката, както е показано. За да премахнете капака, задръжте здраво камерата, натиснете капака надолу с палец и го плъзнете в показаната посока.

Незадължителни захранващи батерии MB-N11

Части на MB-N11: Имена и функции

Името и функцията на всяка част на MB-N11 са изброени по-долу.

1

Капачка за контакт

Защитава контактите за захранване / сигнал на MB-N11.

2

Сигнални контакти

-

3

Захранващи контакти

-

4

Мултиселектор за вертикално снимане

Изпълнява ролята, избрана с помощта на персонализирана настройка f9 [ Присвояване на бутони MB-N11 ].

5

Бутон AF-ON за вертикално заснемане

Изпълнява избраната роля, като използва персонализирана настройка f9 или g7 [ Присвояване на бутони MB-N11 ].

6

Главен диск за управление за вертикална стрелба

Изпълнява същата роля като контрола за съвпадение на камерата.

7

Резе на държача-камера

Вижте „Поставяне на батерии в MB-N11“ ( Поставяне на батерии в MB-N11 ) и „Ако капакът на камерата на държача се отделя“ ( Ако капакът на камерата на държача се отделя ).

8

Капак на държача-камера

9

Капак на конектора за зареждане

Използва се при свързване на допълнителен адаптер за зареждане на променлив ток EH-7P.

10

Конектор за зареждане

11.

LED лампа (× 2)

Светва, докато батериите се зареждат.

12

Монтажен винт

Използва се при закрепване на MB-N11 към камерата.

13

Прикачно колело

14.

Камера за държач на батерията

Където е поставен държачът на батерията.

15

Резе на държача на батерията

Фиксира държача на батерията на място след поставяне.

16.

Капак на захранващия конектор

За използване с незадължителни конектори за захранване EP ‑ 5B.

17

Гнездо за статив

-

18.

Държач на капака на акумулаторната камера

Задържа капака на камерата на батерията на камерата, докато е отстранен от камерата.

19.

Подкоманден диск за вертикално снимане

Изпълнява същата роля като контрола за съвпадение на камерата.

20.

Контролно заключване

Заключва контролите на MB-N11, за да предотврати случайна работа.

 • Заключването на управлението не е превключвател на захранването. Използвайте превключвателя на захранването на камерата, за да включите или изключите камерата.

21.

Бутон за освобождаване на затвора за вертикално снимане

Изпълнява същата роля като контрола за съвпадение на камерата.

22.

Бутон Fn за вертикално снимане

Изпълнява избраната роля, като използва персонализирана настройка f9 или g7 [ Присвояване на бутони MB-N11 ].

23.

Батерийна камера A

Побира една литиево-йонна батерия EN-EL15c.

24

Клеми за захранване на батерията (× 2)

Вижте „Поставяне на батерии в MB-N11“ ( Поставяне на батерии в MB-N11 ).

25

Камера за батерии B

Побира една литиево-йонна батерия EN-EL15c.

26

Захранващи клеми на държача на батерията

Вижте „Поставяне на батерии в MB-N11“ ( Поставяне на батерии в MB-N11 )

27

Резе на батерията

Заключва батерията в камерата А на място след поставяне.

28

Поставка за батерия

Вижте „Поставяне на батерии в MB-N11“ ( Поставяне на батерии в MB-N11 ).

Прикачване на MB-N11

Преди да прикрепите MB-N11, изключете камерата. За да предотвратите неволна работа, докато прикрепването е в ход, оставете контролната ключалка на MB-N11 в положение L (заключено), докато процесът завърши.

 1. Отстранете контактната капачка от батерията.

  Дръжте капачката за контакти на сигурно място.

 2. Отстранете капака на камерата на батерията от дъното на камерата и го поставете в държача на капака на камерата на батерията на MB-N11.

  Ако в камерата е поставена батерия, извадете я.

 3. Прикрепете MB-N11 към камерата.

  Завъртете закрепващото колело в посоката, показана от F LOCK, за да закрепите батерията на място.

Премахване на MB-N11

За да премахнете MB-N11, изключете камерата, след което разхлабете закрепващото колело, като го завъртите в посока, обратна на посочената от стрелката. След като извадите MB-N11, свалете капака на камерата на батерията от държача на капака на камерата на батерията и го поставете отново на камерата.

 • Не забравяйте да смените контактната капачка на MB-N11, когато батерията не се използва.

Поставяне на батерии в MB-N11

MB-N11 може да се използва с до две презареждащи се литиево-йонни батерии ENEL15c. Преди да поставите батериите, изключете камерата. За да предотвратите неволна работа, докато се сменят батериите, ще трябва да оставите и заключващото устройство на MB-N11 в положение L (заключено), докато подмяната завърши.

 1. Придържайки резето на камерата на държача натиснато, плъзнете капака на камерата на държача в показаната посока и след това отворете капака.

 2. Натиснете резето на държача на батерията в показаната посока и извадете държача на батерията.

 3. Поставете батериите в държача за батерии.

  Поставете батериите, както е показано. Фиксаторът на батерията ще щракне на мястото си, когато батерията в камера A е напълно поставена.

 4. Първо поставете клемите на държача на батерията.

  Използвайки долната част на държача на батерията, за да натиснете резето на държача на батерията, плъзнете първо държача на батерията в клемите на камерата. Резето ще щракне обратно на мястото си, когато държачът е напълно поставен.

 5. Затворете капака на камерата на държача и го заключете, като го натиснете и плъзнете в показаната посока.

Премахване на батериите

Извадете държача и след това извадете батериите, както е показано.

Смяна на батерията в камера A
 • Батерията в камера A може да се сменя, без да се сваля държачът на батерията. Плъзнете батерията в камерата, като спрете, когато резето щракне на място.

 • Батерията може да бъде извадена чрез натискане на резето, както е показано и плъзгане на батерията от държача.

Размяна на батерии по време на снимане

Когато са поставени две батерии, можете да замените батерията в камера A, без да изключвате камерата. Може да намерите това за полезно, когато използвате камерата непрекъснато за продължителни периоди. Внимавайте да не натискате ключалката на държача на батерията или да махате държача на батерията, докато сменяте батерии.

Поръчка на батерията
 • Ако използвате само една батерия, тя може да се постави във всяка камера.

 • Когато се поставят две батерии, батерията в камера A ще се използва първо. Камерата ще премине към батерията в камера B, когато батерията в камера A е изтощена.

Зареждане на батерии с помощта на зареждащ се променливотоков адаптер

Допълнителни адаптери за зареждане на променлив ток EH-7P могат да се използват за зареждане на батерии, поставени в MB-N11.

 1. Свържете AC адаптер за зареждане EH ‑ 7P към конектора за зареждане на MB ‑ N11.

  • Изключете камерата. Батериите няма да се зареждат, докато камерата е включена.

  • Батериите могат да се зареждат в MB-N11, дори когато пакетът е изваден от камерата. Уверете се, че сте прикрепили капачката на контакта към MB-N11, преди да продължите.

 2. Включете променливотоковия адаптер за зареждане в битов контакт.

  • Батериите се зареждат, докато фотоапаратът е изключен.

  • Светодиодната лампа за батерията, която се зарежда в момента, ще светне, докато зареждането е в ход. LED лампата се изключва, когато зареждането приключи.

  • Времето, необходимо за зареждане на две напълно изтощени батерии, е около 5 часа и 30 минути.

  • Ако са поставени две батерии, батерията в камера Б ще се зареди първо.

  • Формата на EH-7P варира в зависимост от държавата или региона на продажба.

 3. Когато зареждането приключи, изключете захранващия адаптер за променлив ток и го изключете от MB-N11.

Зареждане на батерии
 • EH ‑ 7P няма да зарежда батериите, ако е свързан към USB порта на камерата, докато е прикрепен MB-N11. Свържете EH-7P към конектора за зареждане на MB-N11.

 • EH ‑ 7P може да се използва само за зареждане на батерии EN ‑ EL15c и EN ‑ EL15b. Батериите EN ‑ EL15a и EN ‑ EL15 не могат да се зареждат с помощта на EH ‑ 7P. Вместо това използвайте зарядно устройство за батерии MH-25a.

 • Ако батерията не може да се зареди с помощта на заряден променливотоков адаптер, например, защото батерията не е съвместима или температурата на батерията е повишена, LED лампата ще мига бързо в продължение на 30 секунди и след това ще се изключи.

Използване на заряден променливотоков адаптер като източник на захранване

Допълнителните адаптери за променлив ток за зареждане EH-7P могат да захранват камерата, докато са свързани към конектора за зареждане на MB-N11.

Захранване
 • Зареждащият се променливотоков адаптер ще захранва камерата само ако батерията е поставена в една или и двете камери A и B. EH-7P ще захранва, когато EN-EL15c, EN-EL15b, EN-EL15a или EN-EL15 поставени са батерии.

 • Батериите в батерията няма да се зареждат, докато фотоапаратът се захранва от външен източник на енергия. За повече информация вижте „Power Delivery“ срещу „Charging“ ( „Power Delivery“ срещу „Charging“ ).

 1. Свържете EH-7P променливотоков адаптер за зареждане към конектора за зареждане на MB-N11.

  Изключете камерата, преди да продължите.

 2. Включете зареждащия се променливотоков адаптер в битов контакт.

  Формата на EH-7P варира в зависимост от държавата или региона на продажба.

 3. За да започнете захранването на камерата, включете камерата и изберете [ Активиране ] за [ USB захранване ] в менюто за настройка.

 4. За да прекратите захранването на камерата, изключете захранващия променливотоков адаптер и го изключете от MB-N11.

Използване на допълнителен променливотоков адаптер и конектор за захранване

Допълнителният адаптер за променлив ток EH ‑ 5d и конекторът за захранване EP ‑ 5B осигуряват стабилно захранване, когато камерата трябва да бъде включена за продължителни периоди. Когато използвате адаптера с MB-N11, поставете EP-5B в камера A, преди да го свържете към EH ‑ 5d.

 • Вместо EH-5d може да се използва EH ‑ 5c или EH ‑ 5b.

 • EP-5B може да бъде вмъкнат само в зала А.

 • След като свържете EP ‑ 5B, отворете капака на конектора за захранване на MB-N11, поставете кабела на конектора за захранване така, че да минава през слота на конектора за захранване и затворете капака на камерата на държача.

 • Не е необходимо да поставяте батерия в камера B. Батериите, поставени в камера B, не се използват, докато камерата се захранва от променливотоков адаптер и конектор за захранване.

 • Ако EP-5B е поставен, докато в камерата B е поставена батерия, батерията няма да се зареди и EP-5B няма да захранва камерата, когато е свързан заряден AC адаптер.

Проверка на нивото на батериите в MB-N11

Когато MB-N11 е свързан, нивото на батерията, която в момента осигурява захранване на камерата, се показва на дисплея за снимане и контролния панел, докато камерата е включена ( Battery Level ).

 • Камерата, съдържаща използваната в момента батерия, е обозначена с икона до нивото на батерията на дисплея за снимане.

 • Допълнителна информация, включително възрастта на батерията и точното ниво на батерията, може да се види с помощта на елемента [Информация за батерията ] в менюто за настройка.

Предпазни мерки при употреба

Спазвайте следните предпазни мерки, когато използвате MB-N11.

 • Докосването на контактите за захранване / сигнал с метални предмети може да доведе до късо съединение; сменете капачката на контакта, преди да съхранявате или транспортирате батерията.

 • Индикаторът за достъп до картата с памет на камерата може да светне, когато MB ‑ N11 е прикрепен към или отстранен от камерата.

 • Когато използвате камерата както с MB-N11, така и с допълнителен адаптер за монтиране на FTZ, свържете стативите към стойката на статив или на обектива, или на MB-N11, а не към стойката на статива на FTZ.

  Лещи

  MB-N11

  FTZ

 • MB-N11 не е оборудван с превключвател на захранването. Използвайте превключвателя за захранване на камерата, за да включите и изключите камерата.

Предупредителни съобщения на камерата

Ако камерата показва едно от следните съобщения, изпълнете стъпките, описани по-долу.

 • Ако камерата изведе съобщението [ Освобождаването на затвора е деактивирано. Презаредете батерията. ], поставете резервна батерия. Изключете камерата, преди да продължите, ако въпросната батерия е поставена в камера Б или ако в държача има само една батерия и тя е поставена в камера А.

 • Ако камерата изведе съобщението [ Грешка. Натиснете бутона за освобождаване на затвора, за да нулирате. ], натиснете спусъка. Ако проблемът продължава или се повтаря често, консултирайте се с оторизиран от Nikon сервизен представител.

Ако капакът на държача-камера се отдели

За да предпази капака на държача на камерата от повреда, той може да се отдели, ако се приложи сила, докато е отворена. Капакът на камерата на държача може да бъде поставен отново, както е показано.

 • Преди да прикрепите отново капака на камерата на държача, плъзнете капака така, че пантата да се вижда.

Спецификации

Източник на захранване

До две EN-EL15c акумулаторни литиево-йонни батерии *

 • EN ‑ EL15b / EN ‑ EL15a / EN ‑ EL15 батерии също могат да се използват, но имайте предвид, че броят на снимките, които могат да бъдат направени, или дължината на видеозаписи, които могат да бъдат записани с едно зареждане (издръжливост на батерията), е по-малък от този на EN-EL15c.

Време за зареждане

Прибл. 5 часа и 30 минути

 • Необходимо време за зареждане на две батерии EN ‑ EL15c, използвайки адаптер за зареждане на променлив ток EH ‑ 7P. Приема температура на околната среда от 25 ° C (77 ° F) и че батериите са изтощени.

 • Батериите EN ‑ EL15a и EN ‑ EL15 не могат да се зареждат с помощта на EH ‑ 7P. Използвайте съвместимо зарядно устройство.

Конектор за зареждане

USB тип C. Може да се използва само за свързване на променливотоков адаптер за зареждане EH ‑ 7P, а не за качване на снимки или други цели.

Работна температура

0 ° C – 40 ° C (+32 ° F – 104 ° F)

Размери (ШхВхД)

Прибл. 138,5 × 113,5 × 76 мм / 5,5 × 4,5 × 3 инча, с изключение на издатините

Тегло

 • Прибл. 455 g / 1 lb 0,1 oz (с две батерии EN ‑ EL15c)

 • Прибл. 295 г / 10,5 унции (без батерии)

 • Nikon си запазва правото да променя външния вид, спецификациите и характеристиките на продукта, описани в това ръководство, по всяко време и без предварително известие.

Ниски околни температури

Камерата може да не функционира при ниски температури (приблизително 10 ° C / 50 ° F или по-ниски), когато се захранва от частично заредени батерии. При студено време заредете един комплект батерии преди употреба и дръжте друг на топло място, готов за смяна при необходимост. След като се затоплят, студените батерии могат да възстановят част от заряда си.

Издръжливост на батерията с батерия

Прикрепването на незадължителен комплект батерии с две напълно заредени батерии EN-EL15c увеличава броя на кадрите и дължината на видеозаписи, които могат да бъдат записани (издръжливост на батерията), приблизително 1,9 пъти над количеството, което може да се заснеме само с фотоапарата.

Прикачване на захранващ конектор и променливотоков адаптер

Изключете камерата, преди да свържете допълнителен захранващ конектор и променливотоков адаптер.

 1. Отворете капака на батерийната камера ( q ) и конектора за захранване ( w ).
 2. Поставете конектора за захранване EP ‑ 5B.
  • Уверете се, че сте поставили конектора в правилната ориентация.

  • Използвайки съединителя, за да държите оранжевия резе на батерията натиснат на една страна, плъзнете конектора в камерата на батерията, докато резето фиксира съединителя на място.

 3. Затворете капака на камерата на батерията.

  Поставете кабела на захранващия конектор така, че да минава през гнездото на конектора за захранване и затворете капака на камерата на батерията.

 4. Свържете променливотоковия адаптер EH ‑ 5d / EH ‑ 5c / EH ‑ 5b към конектора за захранване EP ‑ 5B.

  • Свържете захранващия кабел на променливотоковия адаптер към променливотоковия контакт на променливотоковия адаптер ( e ).

  • Поставете DC щепсела в DC IN конектора ( r ).

  • P се показва, когато камерата се захранва от променливотоковия адаптер и конектора за захранване.