Изберете дали опционални адаптери за променлив ток или компютри, свързани чрез USB, могат да се използват за захранване на камерата (USB захранване) USB захранването позволява използването на камерата, като същевременно ограничава изтощаването на батерията.

Вариант

Описание

[ Активиране ]

Камерата черпи енергия от свързани устройства, докато е включена. Свързаните устройства също ще захранват, когато фотоапаратът е изключен, ако е в процес на качване на Bluetooth или свети лампата за достъп до картата с памет.

[ Деактивиране ]

Камерата не черпи енергия от свързани устройства по всяко време.

  • Захранването ще се подава към камерата само когато батерията е поставена.

  • Икона на USB захранване се появява на дисплея за снимане и контролния панел, когато камерата се захранва от външен източник.

  • За повече информация вижте „Зареждане на променливотокови адаптери“ ( Зареждане на променливотокови адаптери ).

Компютърно USB захранване
  • Преди да използвате компютър за захранване на камерата, проверете дали компютърът е оборудван с USB конектор тип C. Използвайте UC-E25 USB кабел (предлага се отделно), за да свържете камерата към компютъра.

  • В зависимост от модела и спецификациите на продукта, някои компютри няма да подават ток за захранване на камерата.

„Доставка на енергия“ срещу „зареждане“

Доставянето на енергия за операции на камерата се нарича „доставка на енергия“, докато терминът „зареждане“ се използва, когато захранването се доставя само за зареждане на батерията на камерата. Условията, при които захранването, подавано от външни устройства, се използва за захранване на камерата или зареждане на батерията, са показани по-долу.

Опция избрана за [ USB захранване ]

Камера

Външен източник на захранване, използван за

[ Активиране ]

На 1

Доставка на енергия

Изключено

Зареждане 2

[ Деактивиране ]

На 1

-

Изключено

Зареждане 2

  1. Включва случаи, в които превключвателят на захранването е в положение „ИЗКЛ.“, Но качването на Bluetooth е в ход или лампичката за достъп до картата с памет свети.

  2. Батериите EN-EL15c и EN-EL15b, поставени във фотоапарата, ще се зареждат, когато камерата е свързана към допълнителен променливотоков адаптер за зареждане или чрез USB към компютър.

B Менюто за настройка: Настройка на камерата

Форматирайте картата с паметЗапазване на потребителските настройкиНулирайте потребителските настройкиЕзикЧасова зона и датаЯркост на монитораНаблюдавайте цветовия балансЯркост на визьораВизьор Цветен балансЯркост на контролния панелОграничете избора на режим на мониторИнформационен дисплейОпции за фина настройка на AFДанни за обективи без CPUЗапазване на позицията на фокусаЧист сензор за изображениеИзображение от прах от снимкаКартографиране на пикселиКоментар на изображениетоИнформация за авторските праваОпции за звуков сигналДокоснете контролиHDMIДанни за местоположениетоОпции за безжично дистанционно (WR)Присвояване на дистанционен (WR) бутон FnСамолетен режимСвържете се със Smart DeviceСвържете се с компютърБезжичен предавател (WT-7)Маркиране на съответствиетоИнформация за батериятаUSB захранванеИкономия на енергия (фото режим)Заключване на празно освобождаване на слотаНастройки на менюто Запазване / ЗарежданеНулирайте всички настройкиВерсия на фърмуера