Válassza ki a videó módban végrehajtandó műveleteket a kamera vagy az objektív vezérlőivel, beleértve a kamera gombjait és az alválasztót, valamint az objektívvezérlő gyűrűt.

 • Válassza ki az alábbi vezérlők által betöltött szerepeket. Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg J gombot.

választási lehetőség

w

[ Fn1 gomb ]

y

[ Fn2 gomb ]

1

[ Fn3 gomb ]

n

[ Fn gomb függőleges fényképezéshez ]

u

[ Fókusz mód gomb ]

V

[ AF-ON gomb ]

b

[ Protect/Fn4 gomb ]

p

[ OK gomb ]

8

[ Alválasztó központ ]

A

[ MINŐSÉG gomb ]

X

[ Hang gomb ]

j

[ AF-ON gomb függőleges fényképezéshez ]

F

[ Függőleges választógomb középpontja ]

y

[ Parancstárcsák ]

G

[ Kioldó gomb ]

3

[ Objektív Fn2 gomb ]

S

[ Objektív Fn gomb ]

l

[ Objektívvezérlő gyűrű ]

R

[ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ]

S

[ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával ellentétes) ]

T

[ Objektívmemória beállító gomb ]

 • Az alábbiakban felsoroljuk a hozzárendelhető szerepköröket. Az elérhető szerepkörök a vezérlőtől függően változnak.

Szerep

Leírás

A

[ AF-BE ]

A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást, megismételve az AF-ON gomb funkcióját.

 • Ha az AF-C van kiválasztva az élességállítási módhoz, a fényképezőgép a g6 egyéni beállításnál [ AF speed ] kiválasztott sebességgel fókuszál.

G

[ Gyors AF-BE

A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást, megismételve az AF-ON gomb funkcióját.

 • Ha az AF-C van kiválasztva az élességállítási módhoz, a fényképezőgép a maximális sebességgel fókuszál, függetlenül a g6 egyéni beállításhoz [ AF speed ] kiválasztott opciótól.

F

[ Csak AF rögzítés ]

Az élesség rögzül a vezérlő lenyomásakor.

E

[ AE rögzítés (tartás) ]

A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció zárolása nem ér véget a felvétel megkezdésekor. Az expozíció zárolva marad mindaddig, amíg a vezérlőt másodszor meg nem nyomják, vagy a készenléti időzítő le nem jár.

N

[ AWB zárolás (tartás) ]

Ha a fehéregyensúlyhoz az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva, a fehéregyensúly a vezérlő megnyomásakor rögzül (fehéregyensúly-zár). A fehéregyensúly zárolása nem ér véget a felvétel megkezdésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.

O

[ AE/AWB zárolás (tartás) ]

A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. A fehéregyensúly akkor is rögzítésre kerül, ha az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva a fehéregyensúlyhoz. Az expozíció és a fehéregyensúly-rögzítés nem ér véget a felvétel megkezdésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.

C

[ Csak AE zár ]

Az expozíció rögzül a vezérlő lenyomásakor.

B

[ AE/AF rögzítés ]

Az élesség és az expozíció rögzítése a vezérlő lenyomásakor.

L

[ Csendes mód ]

Nyomja meg a vezérlőt a néma mód engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a letiltáshoz.

b

[ Élő nézet információs megjelenítése kikapcsolva ]

Nyomja meg a vezérlőt az ikonok és egyéb információk elrejtéséhez a fényképezési képernyőn. Nyomja meg újra a megtekintéséhez.

b

[ Keretrács ]

Nyomja meg a vezérlőt a keretrács megjelenítéséhez. A rács elrejtéséhez nyomja meg újra a vezérlőt. A megjelenítés típusa a g13 [ Rács típusa ] egyéni beállítással választható ki.

p

[ Nagyítás be/ki ]

Nyomja meg a vezérlőgombot a kijelző nagyításához az aktuális fókuszpont körüli területre. Nyomja meg újra a nagyítás törléséhez.

D

[ Virtuális horizont ]

Nyomja meg a vezérlőt a virtuális horizont megjelenítésének engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a kijelző elrejtéséhez. A megjelenítési típus a d17 [ Virtuális horizont típusa ] egyéni beállítással választható ki.

W

[ Fókusz csúcspont kijelző ]

Nyomja meg egyszer a vezérlőt, hogy engedélyezze a fókuszálást, ha az MF van kiválasztva az élességállítási módhoz. Nyomja meg újra a fókuszálás befejezéséhez.

O

[ SAJÁT MENÜM ]

Nyomja meg a vezérlőt a „MY MENU” megjelenítéséhez.

3

[ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy a „MY MENU” legfelső elemére ugorjon. Válassza ezt az opciót a gyakran használt menüpontok gyors eléréséhez.

K

[ Lejátszás ]

Nyomja meg a vezérlőgombot a lejátszás elindításához.

l

[ Szűrt lejátszás ]

Nyomja meg a vezérlőgombot, ha csak azokat a képeket szeretné megtekinteni, amelyek megfelelnek a lejátszás menüben a [ Filtered playback conditions ] beállításnál kiválasztott feltételeknek.

t

[ Teljesítmény rekesz (nyitva) ]

 • A rekesznyílás a gomb lenyomása közben kiszélesedik. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Fn2 gomb ] beállításánál a [ Power aperture (close) ] van kiválasztva.

 • Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba az objektív rekesznyílásának növeléséhez. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Teljesítmény rekesz (zárás) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].

q

[ Teljesítmény rekesz (zárva) ]

 • A rekesznyílás szűkül a gomb lenyomásakor. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Fn1 gomb ] beállításánál a [ Power aperture (open) ] van kiválasztva.

 • Az objektív rekesznyílásának szűkítéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Teljesítmény rekesz (nyitva) ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.

i

[ Expozíciókompenzáció + ]

 • Az expozíciókompenzáció növekszik a gomb lenyomásakor. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció − ] van kiválasztva az [ Fn2 gomb ] beállításánál.

 • Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba a nagyobb expozíciókompenzáció érdekében. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció − ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.

h

[ Expozíció kompenzáció − ]

 • Az expozíciókompenzáció a gomb lenyomásakor csökken. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció + ] van kiválasztva az [ Fn1 gomb ] beállításánál.

 • Az expozíciókompenzáció csökkentéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció + ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].

B

[ ISO érzékenység (növelés) ]

Az ISO-érzékenység növeléséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ ISO érzékenység (csökkentés) ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.

C

[ ISO érzékenység (csökkentés) ]

Az ISO-érzékenység csökkentéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ ISO érzékenység (növelés) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ].

9

[ Minta tónustartomány ]

Nyomja meg a vezérlőt a zebramintázat hangtartomány-beállításai közötti váltáshoz.

A

[ Előre beállított fókuszpont ]

A vezérlő megnyomásával kiválaszt egy előre beállított fókuszpontot.

 • A pont kiválasztásához jelölje ki, tartsa lenyomva a vezérlőt, és nyomja meg a fókuszmód gombot, amíg a fókuszpont villogni nem kezd.

 • A kiválasztott vezérlőelem viselkedése kiválasztható 2 gomb megnyomásával, amikor az [ Előre beállított fókuszpont ] ki van jelölve.

  • [ Nyomja meg a fókuszpont visszahívásához ]: A vezérlőgomb megnyomásával előhívhatja az előre beállított fókuszpontot.

  • [ Tartsa lenyomva a fókuszpont visszahívásához ]: Az előre beállított fókuszpont kiválasztásra kerül, miközben lenyomja a vezérlőt. A vezérlő elengedése visszaállítja a vezérlőgomb megnyomása előtt kiválasztott fókuszpontot.

K

[ Középső fókuszpont kiválasztása ]

A vezérlőgomb megnyomásával kiválaszthatja a középső fókuszpontot.

F

[ Fókusz pozíció mentése ]

A vezérlő nyomva tartása menti az aktuális fókuszpozíciót.

 • A mentett pozíció visszaállítható egy olyan vezérlővel, amelyhez [ Reall fókuszpozíció ] van hozzárendelve („memória visszahívása”).

 • A fókuszpozíció mentésekor kiválaszthatja, hogy az előhívható-e bármelyik olyan vezérlővel, amelyhez a [ Fókuszpozíció előhívása ] van hozzárendelve ([ Mentés mindhez ]), vagy csak egy adott vezérlőelem használatával ([ Mentés egyénileg ]).

 • További információért lásd a „Fókuszpozíciók mentése és visszahívása” című részt ( Fókuszpozíciók mentése és visszahívása ).

H

[ Fókuszpozíció felidézése ]

A vezérlőgomb megnyomásával előhívható egy olyan vezérlővel elmentett fókuszpozíció, amelyhez a [ Save fókusz pozíció ] van hozzárendelve.

e

[ Ugyanaz, mint az AF-ON gomb ]

A vezérlő az AF-ON gombhoz jelenleg kiválasztott szerepet tölti be.

1

[ Videók rögzítése ]

Nyomja meg a vezérlőgombot a felvétel elindításához. Nyomja meg újra a felvétel befejezéséhez.

v

[ Fényképezési mód ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a fényképezési mód kiválasztásához.

n

[ Lövés menü bank ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a fényképezés menü bank kiválasztásához.

J

[ Képterület kiválasztása ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a videók képterületének kiválasztásához. Vegye figyelembe, hogy a képterület nem módosítható felvétel közben.

h

[ Képszabályozás beállítása ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képszabályozás kiválasztásához.

y

[ Aktív D-Lighting ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát az Active D-Lighting beállításához videókhoz.

w

[ Mérés ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát, hogy kiválassza a videórögzítés közbeni mérési beállítást.

z

[ Fókusz mód/AF-mező mód ]

Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a fókuszmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az AF-mező mód kiválasztásához.

a

[ Vezérlőzár ]

 • Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a főtárcsát a zársebesség rögzítéséhez ( M mód). A rekesznyílás rögzítéséhez ( A és M mód) nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a segédtárcsát.

 • A fókuszpont kiválasztásának zárolásához tartsa lenyomva a vezérlőt, és nyomja meg az 1 , 3 , 4 vagy 2 gombot.

H

[ Mikrofon érzékenység ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a mikrofon érzékenységének beállításához.

X

[ Fókusz (M/A) ]

Az objektívvezérlő gyűrű használható kézi élességállításhoz, függetlenül attól, hogy az élességállítási módhoz melyik opciót választotta. Az automatikus élességállítással történő újraélesítéshez nyomja le félig az exponálógombot, vagy nyomja meg azt a vezérlőt, amelyhez AF-ON van hozzárendelve.

q

[ Teljesítmény rekesz ]

Forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét a rekesznyílás beállításához.

E

[ Expozíció kompenzáció ]

Állítsa be az expozíciókompenzációt a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával, vagy az objektív vezérlőgyűrűjének elforgatásával.

9

[ ISO érzékenység ]

Állítsa be az ISO-érzékenységet a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával, vagy az objektív vezérlőgyűrűjének elforgatásával.

[ Nincs ]

A vezérlésnek nincs hatása.

Teljesítmény rekesz
 • A teljesítményrekesz csak A és M módban érhető el.

 • A rekesznyílás beállítása közben a kijelző villoghat.

Parancstárcsák

A parancstárcsákhoz a következő szerepek rendelhetők. Az opciók megtekintéséhez jelölje ki az elemeket, és nyomja meg 2 gombot.

Szerep

Leírás

[ Expozíció beállítása ]

A kiválasztott módokban felcseréli a fő- és a segédtárcsák szerepét. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot egy mód kijelöléséhez, 1 vagy 3 gombot a szerepek váltásához.

[ Fókusz/AF-mező mód kiválasztása ]

A fő- és segédtárcsák forgatásával válthat a szerepek között, miközben lenyomva tartja a fókuszmód gombot.

[ Segédtárcsa nagyítási szerep ]

Válassza ki a segédtárcsa szerepét a zoom kijelzőn.

 • Válassza az [ Exposure settings ] lehetőséget a segédtárcsa szerepének módosításához az egyes módokban.

 • Válassza a [ Nagyítás ] lehetőséget a segédtárcsa nagyításhoz vagy kicsinyítéshez.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása

a: Fókusz

b: Fénymérés/Expozíció

c: Időzítők/AE zár

d: Fényképezés/Megjelenítés

e: Sorozat/Flash

f: Vezérlők

g: Videó