Válassza ki a fénykép módban végrehajtandó műveleteket a kamera vagy az objektív vezérlőivel, beleértve a kamera gombjait és az alválasztót, valamint az objektívvezérlő gyűrűt.

 • Válassza ki az alábbi vezérlők által betöltött szerepeket. Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg a J gombot.

választási lehetőség

w

[ Fn1 gomb ]

y

[ Fn2 gomb ]

1

[ Fn3 gomb ]

n

[ Fn gomb függőleges fényképezéshez ]

b

[ Protect/Fn4 gomb ]

V

[ AF-ON gomb ]

8

[ Alválasztó központ ]

p

[ OK gomb ]

W

[ Hang gomb ]

B

[ MINŐSÉG gomb ]

F

[ Függőleges választógomb középpontja ]

j

[ AF-ON gomb függőleges fényképezéshez ]

z

[ Videofelvétel gomb ]

y

[ Parancstárcsák ]

S

[ Objektív Fn gomb ]

3

[ Objektív Fn2 gomb ]

l

[ Objektívvezérlő gyűrű ]

 • Az alábbiakban felsoroljuk a hozzárendelhető szerepköröket. Az elérhető szerepkörök a vezérlőtől függően változnak.

Szerep

Leírás

A

[ Előre beállított fókuszpont ]

A vezérlőgomb megnyomásával kiválaszt egy előre beállított fókuszpontot.

 • A pont kiválasztásához jelölje ki, tartsa lenyomva a vezérlőt, és nyomja meg a fókuszmód gombot, amíg a fókuszpont villogni nem kezd.

 • Külön fókuszpontok választhatók ki a „széles” (fekvő) tájoláshoz és a két „magas” (álló) tájoláshoz, ha a [ Ki ]-tól eltérő beállítás van kiválasztva az a5 egyéni beállításnál [ Pontok tárolása tájolás szerint ].

 • A kiválasztott vezérlőelem viselkedése kiválasztható a 2 gomb megnyomásával, amikor az [ Előre beállított fókuszpont ] ki van jelölve.

  • [ Nyomja meg a fókuszpont visszahívásához ]: A vezérlő megnyomásával előhívhatja az előre beállított fókuszpontot.

  • [ Tartsa lenyomva a fókuszpont visszahívásához ]: Az előre beállított fókuszpont kiválasztásra kerül, miközben lenyomja a vezérlőt. A vezérlő elengedése visszaállítja a vezérlőgomb megnyomása előtt kiválasztott fókuszpontot.

K

[ Középső fókuszpont kiválasztása ]

A vezérlőgomb megnyomásával kiválaszthatja a középső fókuszpontot.

d

[ AF-mező mód ]

A vezérlőt lenyomva tartva kiválaszt egy előre beállított AF-mező módot. A korábban érvényben lévő AF-mező mód visszaáll a vezérlő elengedésekor.

 • Az AF-mező mód kiválasztásához nyomja meg a 2 gombot, amikor az [ AF-area mode ] ki van jelölve.

5

[ AF-mező mód + AF-BE ]

A vezérlőt lenyomva tartva kiválaszt egy előre beállított AF-mező módot, és elindítja az automatikus élességállítást. A korábban érvényben lévő AF-mező mód visszaáll a vezérlő elengedésekor.

 • Az AF-mező mód kiválasztásához nyomja meg a 2 gombot, amikor az [ AF-area mode + AF-ON ] ki van jelölve.

A

[ AF-ON ]

A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást, megismételve az AF-ON gomb funkcióját.

F

[ Csak AF rögzítés ]

Az élesség rögzül a vezérlő lenyomásakor.

E

[ AE rögzítés (Hold) ]

A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció rögzítése nem ér véget a zár elengedésekor. Az expozíció zárolva marad mindaddig, amíg a vezérlőt másodszor meg nem nyomják, vagy a készenléti időzítő le nem jár.

N

[ AWB zárolás (tartás) ]

Ha a fehéregyensúlyhoz az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva, a fehéregyensúly a vezérlő megnyomásakor rögzül (fehéregyensúly-zár). A fehéregyensúly zárolása nem ér véget a zár elengedésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.

O

[ AE/AWB zárolás (tartás) ]

A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. A fehéregyensúly is rögzül, ha az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva a fehéregyensúlyhoz. Az expozíció és a fehéregyensúly rögzítése nem ér véget a zár elengedésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.

D

[ AE rögzítés (visszaállítás kioldáskor) ]

A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció rögzítve marad mindaddig, amíg a vezérlőgombot másodszor meg nem nyomja, a zárat ki nem engedi, vagy a készenléti időzítő le nem jár.

C

[ Csak AE zár ]

Az expozíció rögzül a vezérlő lenyomásakor.

B

[ AE/AF rögzítés ]

Az élesség és az expozíció rögzítése a vezérlő lenyomásakor.

r

[ FV zár ]

Nyomja meg a vezérlőt az opcionális vakuegységek vakuértékének rögzítéséhez; nyomja meg újra az FV-zár törléséhez.

h

[ c Letiltás/engedélyezés ]

Ha a vaku jelenleg engedélyezve van, a vezérlő lenyomva tartása közben letiltásra kerül. Ha a vaku pillanatnyilag ki van kapcsolva, az elülső függöny szinkronizálása a vezérlőgomb lenyomása közben kerül kiválasztásra.

q

[ Előnézet ]

Amíg a vezérlőgombot lenyomva tartja, a fényképezési kijelző megmutatja, hogy a színt, az expozíciót és a mélységélességet hogyan befolyásolják az aktuális fényképbeállítások.

o

[ Fényképezési funkciók visszahívása ]

Tartsa lenyomva a vezérlőt a korábban kiválasztott beállítások előhívásához.

 • A visszahívott beállítások kiválasztásához nyomja meg a 2 gombot, amikor a [ Felvételi funkciók visszahívása ] ki van jelölve.

  • Jelölje ki az elemeket az 1 vagy a 3 segítségével, és nyomja meg a J gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ). Csak a pipával ( M ) jelölt tételek kerülnek előhívásra a gomb lenyomása közben.

  • Jelölje ki az elemeket az 1 vagy 3 segítségével, és nyomja meg a 2 gombot a lehetőségek megtekintéséhez. Nyomja meg a J gombot a változtatások mentéséhez és a kilépéshez.

  • Ha el szeretné menteni az aktuális kamerabeállításokat későbbi előhívás céljából ezzel a lehetőséggel, válassza a [ Jelenlegi beállítások mentése ] lehetőséget.

 • A beállítások, például a zársebesség és a rekeszérték a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával módosíthatók.

  • A P módban rugalmas programbeállításokat állíthat be.

  • Ha a b3 egyéni beállításnál [ Egyszerű expozíciókompenzáció ] nem [ Ki ] van kiválasztva, az expozíciókompenzáció a vezérlőtárcsa elforgatásával állítható be.

1

[ Sorozatsorozat ]

 • Ha a vezérlőgombot megnyomja, amikor a [ WB bracketing ]-től eltérő opció van kiválasztva a fényképezés menü [ Automatikus sorozatfelvétel ] > [ Automatikus sorozatfelvétel beállítása ] menüpontjában folyamatos feloldás módban, a fényképezőgép az aktuális sorozatfelvételi programban szereplő összes felvételt elkészíti, és ismételje meg a sorozatfelvételt, miközben lenyomja a kioldógombot. Egyképes feloldási módban a fényképezés az első sorozatfelvétel után véget ér.

 • Ha a [ WB bracketing ] van kiválasztva az [ Auto bracketing set ] beállításnál, a fényképezőgép az exponáló gomb lenyomása közben készít képeket, és minden felvételnél fehéregyensúly-sorozatot alkalmaz.

c

[ Szinkron. kiadás kiválasztása ]

Ha a [ Szinkronizált kioldás ] van kiválasztva a [ Csatlakozás más kamerákhoz ] pontban a hálózati menüben, vagy ha vezeték nélküli távirányítót használnak a szinkronizált kioldáshoz, a választott vezérlővel válthat a távkioldás és a fő vagy szinkronizált kioldás között. Az elérhető opciók a d4 egyéni beállításhoz választott beállítástól függenek [ Szinkron. feloldási mód opciói ].

 • A következő opciók állnak rendelkezésre, ha a [ Szinkronizálás ] van kiválasztva a [ Sync. feloldási mód beállításai ]:

  • [ Csak fő kioldás ] ( c ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a fő kamerával szeretne képeket készíteni.

  • [ Csak távoli kioldás ] ( d ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a távoli kamerákkal szeretne képeket készíteni.

 • A következő opciók állnak rendelkezésre, ha a [ Nincs szinkron .] van kiválasztva a [ Szinkronizálás. feloldási mód beállításai ]:

  • [ Szinkronizált kioldás ] ( 6 ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, hogy szinkronizálja a kioldásokat a fő és a távoli kamerákon.

  • [ Csak távoli kioldás ] ( d ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a távoli kamerákkal szeretne képeket készíteni.

4

[ + RAW ]

 • Ha a képminőséghez jelenleg egy JPEG beállítás van kiválasztva, a „RAW” felirat jelenik meg a fényképezési képernyőn, és a NEF (RAW) másolat készül a következő képpel a vezérlőgomb megnyomása után. Az eredeti képminőség-beállítás visszaáll, ha eltávolítja az ujját a kioldógombról, vagy újra megnyomja a vezérlőt, ezzel kikapcsolja a [ + RAW ] funkciót.

 • A NEF (RAW) másolatok rögzítése a fényképezés menü [ RAW felvétel ] pontjában jelenleg kiválasztott beállításokkal történik.

L

[ Csendes mód ]

Nyomja meg a vezérlőt a néma mód engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a letiltáshoz.

b

[ Élő kép információs megjelenítése kikapcsolva ]

Nyomja meg a vezérlőt az ikonok és egyéb információk elrejtéséhez a fényképezési képernyőn. Nyomja meg újra a megtekintéséhez.

b

[ Keretrács ]

Nyomja meg a vezérlőt a keretrács megjelenítéséhez. A rács elrejtéséhez nyomja meg újra a vezérlőt. A megjelenítési típus a d15 [ Rács típusa ] egyéni beállítással választható ki.

p

[ Nagyítás be/ki ]

Nyomja meg a vezérlőgombot a kijelző nagyításához az aktuális fókuszpont körüli területre. Nyomja meg újra a nagyítás törléséhez.

D

[ Virtuális horizont ]

Nyomja meg a vezérlőt a virtuális horizont megjelenítésének engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a kijelző elrejtéséhez. A megjelenítés típusa a d16 [ Virtuális horizont típusa ] egyéni beállítással választható ki.

k

[ Starlight view (fotó Lv) ]

Nyomja meg a vezérlőt a csillagfény nézet bekapcsolásához. Nyomja meg újra a csillagfény nézet befejezéséhez.

W

[ Fókusz csúcspont kijelző ]

Nyomja meg egyszer a vezérlőt a fókuszcsúcsolás engedélyezéséhez, ha az MF van kiválasztva az élességállítási módhoz. Nyomja meg újra a fókuszálás befejezéséhez.

O

[ SAJÁT MENÜM ]

Nyomja meg a vezérlőt a „MY MENU” megjelenítéséhez.

3

[ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy a „MY MENU” legfelső elemére ugorjon. Válassza ezt az opciót a gyakran használt menüpontok gyors eléréséhez.

K

[ Lejátszás ]

Nyomja meg a vezérlőgombot a lejátszás elindításához.

l

[ Szűrt lejátszás ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy csak azokat a képeket jelenítse meg, amelyek megfelelnek a lejátszás menüben a [ Filtered playback conditions ] beállításnál kiválasztott feltételeknek .

e

[ Ugyanaz, mint az AF-ON gomb ]

A vezérlő az AF-ON gombhoz jelenleg kiválasztott szerepet tölti be.

n

[ Lövés menü bank ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a fényképezés menü bank kiválasztásához.

v

[ Fényképezési mód ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a fényképezési mód kiválasztásához.

J

[ Képterület kiválasztása ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képterület kiválasztásához.

8

[ Képminőség/méret ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a képminőség beállításához, a segédtárcsát pedig a képméret kiválasztásához.

h

[ Képszabályozás beállítása ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képszabályozás kiválasztásához.

y

[ Aktív D-Lighting ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát az Active D-Lighting beállításához.

w

[ Mérés ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a mérési opció kiválasztásához.

z

[ Fókusz mód/AF-mező mód ]

Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a fókuszmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az AF-mező mód kiválasztásához.

t

[ Automatikus sorozat ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a felvételek számának kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a sorozatkészítési lépésköz vagy az Aktív D-Lighting mennyiségének kiválasztásához.

$

[ Többszörös expozíció ]

Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a főtárcsát az üzemmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a felvételek számának kiválasztásához.

2

[ HDR fedvény ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a mód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a HDR erősségének beállításához.

a

[ Vezérlőzár ]

 • Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a főtárcsát a zársebesség rögzítéséhez ( S és M módok). A rekesznyílás rögzítéséhez ( A és M mód) nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a segédtárcsát.

 • A fókuszpont kiválasztásának zárolásához tartsa lenyomva a vezérlőt, és nyomja meg az 1 , 3 , 4 vagy 2 gombot.

v

[ 1 lépés spd/rekesz ]

Módosítsa a zársebességet és a rekesznyílást 1 Fé-es lépésekben, függetlenül a b2 egyéni beállítás [ EV-lépések az expozícióvezérléshez ] beállítástól.

 • Az S és M módban a zársebesség 1 Fé-es lépésekben állítható a vezérlőgomb nyomva tartásával és a főtárcsa elforgatásával.

 • Az A és M módban a rekeszérték 1 Fé lépésekben állítható a vezérlő nyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával.

w

[ Válasszon nem CPU objektívszámot ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a beállítás menü [ Non-CPU lens data ] elemével mentett objektívszám kiválasztásához.

X

[ Fókusz (M/A) ]

Az autofókusz felülírható az objektívvezérlő gyűrű elforgatásával (autofókusz kézi felülbírálással). A vezérlőgyűrűvel kézi élességállítást végezhet, miközben a kioldógombot félig lenyomja. Az autofókusz használatával történő újrafókuszáláshoz emelje fel az ujját a kioldógombról, majd nyomja le újra félig.

q

[ Rekesz ]

Forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét a rekesznyílás beállításához.

E

[ Expozíció kompenzáció ]

 • Ha ezt a funkciót az Fn gombhoz rendeli függőleges fényképezéshez, akkor az expozíciókompenzációt a gomb nyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával állíthatja be.

 • Ennek a funkciónak az objektívvezérlő gyűrűhöz való hozzárendelése lehetővé teszi az expozíciókompenzáció beállítását a gyűrű elforgatásával.

9

[ ISO érzékenység ]

Az ISO-érzékenység beállításához forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét.

[ Nincs ]

A vezérlésnek nincs hatása.

Parancstárcsák

A parancstárcsákhoz a következő szerepek rendelhetők. Az opciók megtekintéséhez jelölje ki az elemeket, és nyomja meg a 2 gombot.

Szerep

Leírás

[ Expozíció beállítása ]

A kiválasztott módokban felcseréli a fő- és a segédtárcsák szerepét. Nyomja meg a 4 vagy 2 gombot egy mód kijelöléséhez, az 1 vagy 3 gombot a szerepek váltásához.

[ Fókusz/AF-mező mód kiválasztása ]

A fő- és segédtárcsák forgatásával válthat a szerepek között, miközben lenyomva tartja a fókuszmód gombot.

[ Segédtárcsa nagyítási szerep ]

Válassza ki a segédtárcsa szerepét a zoom kijelzőn.

 • Válassza az [ Exposure settings ] lehetőséget a segédtárcsa szerepének módosításához az egyes módokban.

 • Válassza a [ Nagyítás ] lehetőséget a segédtárcsa nagyításhoz vagy kicsinyítéshez.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása

a: Fókusz

b: Fénymérés/Expozíció

c: Időzítők/AE zár

d: Fényképezés/Megjelenítés

e: Sorozat/Flash

f: Vezérlők

g: Videó