Válassza ki a fénykép módban végrehajtandó műveleteket a kamera vagy az objektív vezérlőivel, beleértve a kamera gombjait és az alválasztót, valamint az objektívvezérlő gyűrűt.

 • Válassza ki az alábbi vezérlők által betöltött szerepeket. Jelölje ki a kívánt vezérlőt, és nyomja meg J gombot.

választási lehetőség

w

[ Fn1 gomb ]

y

[ Fn2 gomb ]

1

[ Fn3 gomb ]

n

[ Fn gomb függőleges fényképezéshez ]

b

[ Protect/Fn4 gomb ]

V

[ AF-ON gomb ]

8

[ Alválasztó központ ]

p

[ OK gomb ]

W

[ Hang gomb ]

B

[ MINŐSÉG gomb ]

F

[ Függőleges választógomb középpontja ]

j

[ AF-ON gomb függőleges fényképezéshez ]

z

[ Videofelvétel gomb ]

y

[ Parancstárcsák ]

S

[ Objektív Fn gomb ]

3

[ Objektív Fn2 gomb ]

l

[ Objektívvezérlő gyűrű ]

R

[ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ]

S

[ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával ellentétes) ]

T

[ Objektívmemória beállító gomb ]

 • Az alábbiakban felsoroljuk a hozzárendelhető szerepköröket. Az elérhető szerepkörök a vezérlőtől függően változnak.

Szerep

Leírás

A

[ Előre beállított fókuszpont ]

A vezérlő megnyomásával kiválaszt egy előre beállított fókuszpontot.

 • A pont kiválasztásához jelölje ki, tartsa lenyomva a vezérlőt, és nyomja meg a fókuszmód gombot, amíg a fókuszpont villogni nem kezd.

 • Külön fókuszpontok választhatók ki a „széles” (fekvő) tájoláshoz és a két „magas” (álló) tájoláshoz, ha a [ Ki ]-tól eltérő beállítás van kiválasztva az a5 egyéni beállításnál [ Pontok tárolása tájolás szerint ].

 • A kiválasztott vezérlőelem viselkedése kiválasztható 2 gomb megnyomásával, amikor az [ Előre beállított fókuszpont ] ki van jelölve.

  • [ Nyomja meg a fókuszpont visszahívásához ]: A vezérlőgomb megnyomásával előhívhatja az előre beállított fókuszpontot.

  • [ Tartsa lenyomva a fókuszpont visszahívásához ]: Az előre beállított fókuszpont kiválasztásra kerül, miközben lenyomja a vezérlőt. A vezérlő elengedése visszaállítja a vezérlőgomb megnyomása előtt kiválasztott fókuszpontot.

K

[ Középső fókuszpont kiválasztása ]

A vezérlőgomb megnyomásával kiválaszthatja a középső fókuszpontot.

F

[ Fókusz pozíció mentése ]

A vezérlő nyomva tartása menti az aktuális fókuszpozíciót.

 • A mentett pozíció visszaállítható egy olyan vezérlővel, amelyhez [ Reall fókuszpozíció ] van hozzárendelve („memória visszahívása”).

 • A fókuszpozíció mentésekor kiválaszthatja, hogy az előhívható-e bármely olyan vezérlővel, amelyhez a [ Fókuszpozíció előhívása ] van hozzárendelve ([ Mentés mindenhez ]), vagy csak egy adott vezérlőelem használatával ([ Mentés egyénileg ]).

 • További információkért lásd a „Fókuszpozíciók mentése és visszahívása” című részt ( Fókuszpozíciók mentése és visszahívása ).

H

[ Fókuszpozíció felidézése ]

A vezérlőgomb megnyomásával előhívható egy olyan vezérlővel elmentett fókuszpozíció, amelyhez a [ Save fókusz pozíció ] van hozzárendelve.

d

[ AF-mező mód ]

A vezérlőt lenyomva tartva kiválaszt egy előre beállított AF-mező módot. A korábban érvényben lévő AF-mező mód a vezérlő elengedésekor visszaáll.

 • Az AF-mező mód kiválasztásához nyomja meg 2 gombot, amikor az [ AF-area mode ] ki van jelölve.

5

[ AF-mező mód + AF-ON ]

A vezérlőt lenyomva tartva kiválaszt egy előre beállított AF-mező módot, és elindítja az automatikus élességállítást. A korábban érvényben lévő AF-mező mód a vezérlő elengedésekor visszaáll.

 • Az AF-mező mód kiválasztásához nyomja meg 2 gombot, amikor az [ AF-area mode + AF-ON ] ki van jelölve.

A

[ AF-BE ]

A vezérlő megnyomása elindítja az automatikus élességállítást, megismételve az AF-ON gomb funkcióját.

F

[ Csak AF rögzítés ]

Az élesség rögzül, miközben lenyomja a vezérlőt.

E

[ AE rögzítés (tartás) ]

A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíciórögzítés nem ér véget a zár elengedésekor. Az expozíció zárolva marad mindaddig, amíg a vezérlőt másodszor meg nem nyomják, vagy a készenléti időzítő le nem jár.

N

[ AWB zárolás (tartás) ]

Ha a fehéregyensúlyhoz az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva, a fehéregyensúly a vezérlő megnyomásakor rögzül (fehéregyensúly rögzítése). A fehéregyensúly zárolása nem ér véget a zár elengedésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.

O

[ AE/AWB zárolás (tartás) ]

A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. A fehéregyensúly akkor is rögzítésre kerül, ha az [ Auto ] vagy a [ Natural light auto ] van kiválasztva a fehéregyensúlyhoz. Az expozíció és a fehéregyensúly rögzítése nem ér véget a zár elengedésekor. A zár azonban feloldódik, ha a vezérlőt másodszor is megnyomja, vagy a készenléti időzítő lejár.

D

[ AE-rögzítés (visszaállítás kioldáskor) ]

A vezérlő megnyomásakor az expozíció rögzül. Az expozíció rögzítve marad mindaddig, amíg a vezérlőgombot másodszor meg nem nyomja, a zárat ki nem engedi, vagy a készenléti időzítő le nem jár.

C

[ Csak AE zár ]

Az expozíció rögzül a vezérlő lenyomásakor.

B

[ AE/AF rögzítés ]

Az élesség és az expozíció rögzítése a vezérlő lenyomásakor.

r

[ FV zár ]

Nyomja meg a vezérlőt az opcionális vakuegységek vakuértékének rögzítéséhez; nyomja meg újra az FV-zár törléséhez.

h

[ c Letiltás/engedélyezés ]

Ha a vaku jelenleg engedélyezve van, akkor a vezérlő lenyomásakor letiltásra kerül. Ha a vaku jelenleg ki van kapcsolva, az elülső függöny szinkronizálása a vezérlőgomb lenyomva tartása mellett lesz kiválasztva.

q

[ Előnézet ]

Amíg a vezérlőgombot lenyomva tartja, a fényképezési kijelző megmutatja, hogy a színt, az expozíciót és a mélységélességet hogyan befolyásolják az aktuális fényképbeállítások.

o

[ Fényképezési funkciók visszahívása ]

Tartsa lenyomva a vezérlőt a korábban kiválasztott beállítások előhívásához.

 • Az előhívott beállítások kiválasztásához nyomja meg 2 gombot, amikor a [ Fényképezési funkciók előhívása ] ki van jelölve.

  • Jelölje ki az elemeket 1 vagy 3 segítségével, és nyomja meg J gombot a ( M ) kiválasztásához vagy a kijelölés törléséhez ( U ). Csak a pipával ( M ) jelölt tételek kerülnek előhívásra a gomb lenyomásakor.

  • Jelölje ki az elemeket 1 vagy 3 segítségével, és nyomja meg 2 gombot a lehetőségek megtekintéséhez. Nyomja meg J a változtatások mentéséhez és a kilépéshez.

  • Ha el szeretné menteni az aktuális fényképezőgép-beállításokat későbbi előhívás céljából ezzel az opcióval, válassza a [ Jelenlegi beállítások mentése ] lehetőséget.

 • A beállítások, például a zársebesség és a rekeszérték a vezérlőgomb lenyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával módosíthatók.

  • A P módban rugalmas programbeállításokat állíthat be.

  • Ha a b3 egyéni beállításnál [ Egyszerű expozíciókompenzáció ] nem [ Ki ] van kiválasztva, az expozíciókompenzáció a vezérlőtárcsa elforgatásával állítható be.

L

[ Fényképezési funkciók előhívása (tartás) ]

Nyomja meg a vezérlőt a korábban tárolt állóképbeállítások előhívásához (beleértve a fényképezési módot és a fénymérést). A vezérlő másodszori megnyomása visszaállítja a tárolt beállítások visszahívása előtt érvényben lévő beállításokat.

 • Az előhívott beállítások kiválasztásához nyomja meg 2 gombot, amikor a [ Fényképezési funkciók előhívása (tarts) ] ki van jelölve. A tárolható beállítások megegyeznek a [ Fényképezési funkciók visszahívása ] beállítással. A [ Fényképezési funkciók visszahívása (tartás) ] azonban nem használható az [ AF-ON ] beállításainak mentésére vagy előhívására.

 • Egy o ikon jelenik meg a fényképezési képernyőn, amíg a tárolt beállítások érvényben vannak.

 • A zársebesség és a rekesznyílás a vezérlőtárcsák elforgatásával módosítható, miközben a tárolt beállítások érvényben vannak.

  • A P módban rugalmas programbeállításokat állíthat be.

  • Ha a b3 egyéni beállításnál [ Egyszerű expozíciókompenzáció ] nem [ Ki ] van kiválasztva, az expozíciókompenzáció a vezérlőtárcsa elforgatásával állítható be.

E

[ Nagyfrekvenciás villogáscsökkentés ]

A vezérlőgomb megnyomásával a zársebesség kisebb lépésekben finomhangolható. Nyomja meg a vezérlőgombot másodszor is a normál zársebesség-választás visszaállításához.

1

[ Sorozatsorozat ]

 • Ha a vezérlőgombot megnyomja, amikor a [ WB bracketing ]-től eltérő opció van kiválasztva az [ Auto bracketing ] > [ Auto bracketing set ] menüpontban a fényképezés menüben sorozatfelvétel módban, a fényképezőgép az aktuális sorozatfelvételi programban szereplő összes felvételt elkészíti, és ismételje meg a sorozatfelvételt, miközben lenyomja a kioldógombot. Egyképes feloldó módban a fényképezés az első sorozatfelvétel után véget ér.

 • Ha a [ WB bracketing ] van kiválasztva az [ Auto bracketing set ] beállításnál, a fényképezőgép az exponálógomb lenyomása közben készít képeket, és minden felvételnél alkalmazza a fehéregyensúly-sorozatot.

c

[ Szinkron. kiadás kiválasztása ]

Ha a [ Szinkronizált kioldás ] van kiválasztva a [ Csatlakozás más kamerákhoz ] pontban a hálózati menüben, vagy ha vezeték nélküli távirányítót használ a szinkronizált kioldáshoz, a választott vezérlővel válthat a távkioldás és a fő vagy szinkronizált kioldás között. Az elérhető opciók a d5 egyéni beállításhoz választott beállítástól függenek [ Szinkron. feloldási mód beállításai ].

 • A következő opciók állnak rendelkezésre, ha a [ Szinkronizálás ] van kiválasztva a [ Sync. feloldási mód beállításai ]:

  • [ Csak fő kioldás ] ( c ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a fő kamerával szeretne képeket készíteni.

  • [ Csak távoli kioldás ] ( d ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a távoli kamerákkal szeretne képeket készíteni.

 • A következő opciók állnak rendelkezésre, ha a [ Nincs szinkron. ] van kiválasztva a [ Szinkronizálás. feloldási mód beállításai ]:

  • [ Szinkronizált kioldás ] ( 6 ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, hogy szinkronizálja a kioldásokat a fő és a távoli kamerákon.

  • [ Csak távoli kioldás ] ( d ): Tartsa lenyomva a vezérlőt, ha csak a távoli kamerákkal szeretne képeket készíteni.

4

[ + RAW ]

 • Ha a képminőséghez jelenleg egy JPEG beállítás van kiválasztva, a „RAW” felirat jelenik meg a fényképezési képernyőn, és a NEF (RAW) másolat készül a következő képpel a vezérlőgomb megnyomása után. Az eredeti képminőség-beállítás visszaáll, ha eltávolítja az ujját a kioldógombról, vagy újra megnyomja a vezérlőt, ezzel kikapcsolja a [ + RAW ] funkciót.

 • A NEF (RAW) másolatok rögzítése a fényképezés menü [ RAW felvétel ] pontjában jelenleg kiválasztott beállításokkal történik.

L

[ Csendes mód ]

Nyomja meg a vezérlőt a néma mód engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a letiltáshoz.

b

[ Élő nézet információs megjelenítése kikapcsolva ]

Nyomja meg a vezérlőt az ikonok és egyéb információk elrejtéséhez a fényképezési képernyőn. Nyomja meg újra a megtekintéséhez.

b

[ Keretrács ]

Nyomja meg a vezérlőt a keretrács megjelenítéséhez. A rács elrejtéséhez nyomja meg újra a vezérlőt. A megjelenítés típusa a d16 [ Rács típusa ] egyéni beállítással választható ki.

p

[ Nagyítás be/ki ]

Nyomja meg a vezérlőgombot a kijelző nagyításához az aktuális fókuszpont körüli területre. Nyomja meg újra a nagyítás törléséhez.

D

[ Virtuális horizont ]

Nyomja meg a vezérlőt a virtuális horizont megjelenítésének engedélyezéséhez. Nyomja meg újra a kijelző elrejtéséhez. A megjelenítési típus a d17 [ Virtuális horizont típusa ] egyéni beállítással választható ki.

k

[ Starlight view (fotó Lv) ]

Nyomja meg a vezérlőt a csillagfény nézet bekapcsolásához. Nyomja meg újra a csillagfény nézet befejezéséhez.

W

[ Fókusz csúcspont kijelző ]

Nyomja meg egyszer a vezérlőt, hogy engedélyezze a fókuszálást, ha az MF van kiválasztva az élességállítási módhoz. Nyomja meg újra a fókuszálás befejezéséhez.

O

[ SAJÁT MENÜM ]

Nyomja meg a vezérlőt a „MY MENU” megjelenítéséhez.

3

[ A SAJÁT MENÜ legfelső elemének elérése ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy a „MY MENU” legfelső elemére ugorjon. Válassza ezt az opciót a gyakran használt menüpontok gyors eléréséhez.

K

[ Lejátszás ]

Nyomja meg a vezérlőgombot a lejátszás elindításához.

l

[ Szűrt lejátszás ]

Nyomja meg a vezérlőt, hogy csak azokat a képeket jelenítse meg, amelyek megfelelnek a lejátszás menü [ Filtered playback conditions ] pontjában kiválasztott feltételeknek.

e

[ Ugyanaz, mint az AF-ON gomb ]

A vezérlő az AF-ON gombhoz jelenleg kiválasztott szerepet tölti be.

n

[ Lövés menü bank ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a fényképezés menü bank kiválasztásához.

v

[ Fényképezési mód ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a fényképezési mód kiválasztásához.

J

[ Képterület kiválasztása ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képterület kiválasztásához.

8

[ Képminőség/méret ]

Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a képminőség beállításához, a segédtárcsát pedig a képméret kiválasztásához.

h

[ Képszabályozás beállítása ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a képszabályozás kiválasztásához.

y

[ Aktív D-Lighting ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát az Active D-Lighting beállításához.

w

[ Mérés ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a vezérlőtárcsát a mérési opció kiválasztásához.

I

[ Vaku mód/kompenzáció ]

Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a vakumód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a vakuteljesítmény beállításához.

z

[ Fókusz mód/AF-mező mód ]

Tartsa lenyomva a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a fókuszmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig az AF-mező mód kiválasztásához.

t

[ Automatikus sorozatkészítés ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a felvételek számának kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a sorozatkészítési lépésköz vagy az Aktív D-Lighting mennyiségének kiválasztásához.

$

[ Többszörös expozíció ]

Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát az üzemmód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a felvételek számának kiválasztásához.

2

[ HDR fedvény ]

Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát a mód kiválasztásához, a segédtárcsát pedig a HDR erősségének beállításához.

a

[ Vezérlőzár ]

 • Nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a főtárcsát a zársebesség rögzítéséhez ( S és M mód). A rekesznyílás rögzítéséhez ( A és M mód) nyomja meg a vezérlőt, és forgassa el a segédtárcsát.

 • A fókuszpont kiválasztásának zárolásához tartsa lenyomva a vezérlőt, és nyomja meg az 1 , 3 , 4 vagy 2 gombot.

v

[ 1 lépés spd/rekesz ]

Állítsa be a zársebességet és a rekesznyílást 1 Fé-es lépésekben, függetlenül a b2 egyéni beállítás [ EV step for expozíciós beállítások ] beállításától.

 • Az S és M módban a zársebesség 1 Fé lépésekben állítható a vezérlő nyomva tartásával és a főtárcsa elforgatásával.

 • Az A és M módban a rekeszérték 1 Fé lépésekben állítható a vezérlő nyomva tartásával és a segédtárcsa elforgatásával.

w

[ Válasszon nem CPU objektívszámot ]

Nyomja meg a vezérlőgombot, és forgassa el a vezérlőtárcsát a beállítás menü [ Non-CPU lens data ] (Nem CPU objektív adatai ) elemével mentett objektívszám kiválasztásához.

X

[ Fókusz (M/A) ]

Az autofókusz felülírható az objektívvezérlő gyűrű elforgatásával (autofókusz kézi felülbírálással). A vezérlőgyűrűvel kézi élességállítást végezhet, miközben a kioldógombot félig lenyomja. Az automatikus élességállítással történő újrafókuszáláshoz emelje fel az ujját a kioldógombról, majd nyomja le újra félig.

q

[ Rekesz ]

Forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét a rekesznyílás beállításához.

t

[ Rekesz (nyitva) ]

Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba az objektív rekesznyílásának növeléséhez. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha a [ Rekesz (zárás) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].

q

[ Rekesz (zárva) ]

Az objektív rekesznyílásának szűkítéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Rekesz (nyitva) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával ellentétes) ] beállításnál.

E

[ Expozíció kompenzáció ]

 • Ha ezt a funkciót az Fn gombhoz rendeli függőleges fényképezéshez, akkor az expozíciókompenzációt a gomb nyomva tartásával és a vezérlőtárcsa elforgatásával állíthatja be.

 • Ennek a funkciónak az objektívvezérlő gyűrűhöz való hozzárendelése lehetővé teszi az expozíciókompenzáció beállítását a gyűrű elforgatásával.

i

[ Expozíciókompenzáció + ]

Forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba a nagyobb expozíciókompenzáció érdekében. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció − ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.

h

[ Expozíció kompenzáció − ]

Az expozíciókompenzáció csökkentéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ Expozíciókompenzáció + ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrű (óramutató járásával megegyező irányba) ].

9

[ ISO érzékenység ]

Az ISO-érzékenység beállításához forgassa el az objektív vezérlőgyűrűjét.

B

[ ISO érzékenység (növelés) ]

Az ISO-érzékenység növeléséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával megegyező irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ ISO érzékenység (csökkentés) ] van kiválasztva az [ Lens Fn ring (counterwise) ] beállításnál.

C

[ ISO érzékenység (csökkentés) ]

Az ISO-érzékenység csökkentéséhez forgassa el az objektív Fn gyűrűjét az óramutató járásával ellentétes irányba. Ez az opció automatikusan engedélyezve van, ha az [ ISO érzékenység (növelés) ] van kiválasztva az [ Objektív Fn gyűrűje (óramutató járásával megegyező irányba) ].

[ Nincs ]

A vezérlésnek nincs hatása.

Parancstárcsák

A parancstárcsákhoz a következő szerepek rendelhetők. Az opciók megtekintéséhez jelölje ki az elemeket, és nyomja meg 2 gombot.

Szerep

Leírás

[ Expozíció beállítása ]

A kiválasztott módokban felcseréli a fő- és a segédtárcsák szerepét. Nyomja meg 4 vagy 2 gombot egy mód kijelöléséhez, 1 vagy 3 gombot a szerepek váltásához.

[ Fókusz/AF-mező mód kiválasztása ]

A fő- és segédtárcsák forgatásával válthat a szerepek között, miközben lenyomva tartja a fókuszmód gombot.

[ Segédtárcsa nagyítási szerep ]

Válassza ki a segédtárcsa szerepét a zoom kijelzőn.

 • Válassza az [ Exposure settings ] lehetőséget a segédtárcsa szerepének módosításához az egyes módokban.

 • Válassza a [ Nagyítás ] lehetőséget a segédtárcsa nagyításhoz vagy kicsinyítéshez.

Fókuszpozíciók mentése és előhívása

Az aktuális fókuszpozíciót úgy mentheti el, hogy lenyomva tart egy egyéni vezérlőt, amelyhez hozzárendelte a [ Save fókusz pozíciót ]. Az elmentett fókuszpozíció azonnal visszaállítható a [ Focus pozíció visszahívása ] (“memória visszahívása”) hozzárendelt egyéni vezérlő megnyomásával. Ez akkor lehet hasznos, ha gyakran visszatér rögzített fókusztávolságú témákhoz.

 • A [ Fókuszhelyzet visszahívása ] több vezérlőelemhez is hozzárendelhető. A [ Save to all ] kiválasztásával mentett fókuszpozíciók a [ Save fókuszpozíció ] beállításnál a hozzárendelt vezérlők bármelyikével előhívhatók. Azok, amelyeket a [ Save individually ] kiválasztásával mentettek a [ Fókuszpozíció mentése ] pontban, csak egy adott vezérlővel hívhatók elő.

 • A fókuszpozíciók bármilyen fókuszmódban menthetők.

 • A tárolt távolság azonban visszaáll az objektív leválasztásakor.

Figyelmeztetések: Fókuszpozíciók mentése és előhívása
 • A fényképezési információk megjelenítése közben a fókuszpozíciók nem menthetők.

 • A tárolt érték előhívásakor kiválasztott fókuszpozíció eltérhet a mentett pozíciótól a környezeti hőmérséklet változása miatt.

 • A fókuszpozíció mentése utáni nagyítás módosítása általában megváltoztatja a kiválasztott pozíciót az érték előhívásakor.

„Mentés mindenkinek”

 1. Rendelje hozzá a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] gombot egy vezérlőhöz.

  Ismételje meg ezt a lépést a memória előhívására használni kívánt vezérlők mindegyikénél.

 2. Válasszon egy másik vezérlőt az egyéni vezérlőlistában, és amikor a rendszer felkéri a szerep kiválasztására, jelölje ki a [ Fókuszpont mentése ] lehetőséget, majd nyomja meg 2 gombot.

  Megjelennek a mentési opciók.

 3. Jelölje ki a [ Save to all ] elemet, és nyomja meg J gombot.
 4. Fókuszáljon a kívánt témára a fényképezési képernyőn, majd nyomja meg és tartsa lenyomva azt a vezérlőt, amelyhez a [ Fókuszpozíció mentése ] van hozzárendelve.

  Ha a művelet sikeres volt, egy F ikon jelenik meg a fényképezési képernyőn.

 5. Nyomja meg bármelyik vezérlőt, amelyhez az 1. lépésben a [ Fókuszpont visszahívása] funkciót rendelte.
  • A mentett fókuszpozíció visszaáll.

  • Bár a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] több vezérlőelemhez is hozzárendelhető, a használt vezérlőtől függetlenül ugyanaz a fókuszpozíció áll vissza.

  • Ha lenyomva tartja azt a vezérlőt, amelyhez a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] van hozzárendelve, aktiválja a kézi élességállítást ( MF ), és a fényképezőgép nem állítja be újra az élességet, ha a kioldógombot félig lenyomja, miközben a vezérlőt lenyomva tartja.

„Mentés egyénileg”

 1. Rendelje hozzá a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] funkciót több vezérlőelemhez.
 2. Válasszon egy másik vezérlőt az egyéni vezérlőlistában, és amikor a rendszer felkéri a szerep kiválasztására, jelölje ki a [ Fókuszpont mentése ] lehetőséget, majd nyomja meg 2 gombot.

  Megjelennek a mentési opciók.

 3. Jelölje ki a [ Save individually ] lehetőséget, és nyomja meg J gombot.
 4. Fókuszáljon a kívánt témára a fényképezési képernyőn, majd nyomja meg és tartsa lenyomva azt a vezérlőt, amelyhez a [ Fókuszpozíció mentése ] van hozzárendelve.

  Egy F ikon villog a fényképezési képernyőn.

 5. Nyomja meg azt a gombot, amelyet a 4. lépésben mentett fókuszpozíció előhívásához használni kíván.
  • Azon vezérlők közül, amelyekhez az 1. lépésben a [ Fókuszpozíció visszahívása ] volt hozzárendelve, nyomja meg azt a vezérlőt, amelyet a 4. lépésben mentett fókuszpozíció előhívásához használni kíván.

  • Sikeres művelet esetén üzenet jelenik meg a fényképezési képernyőn.

  • Ismételje meg a 4–5. lépéseket, ha további fókuszpozíciókat szeretne elmenteni a többi vezérlőhöz, amelyhez a [ Fókuszhelyzet előhívása ] van hozzárendelve.

 6. Nyomja meg a vezérlőgombot a kívánt fókuszpozícióhoz.
  • A szóban forgó vezérlőhöz mentett fókuszpozíció visszaáll.

  • Ha lenyomva tartja azt a vezérlőt, amelyhez a [ Fókuszhelyzet visszahívása ] van hozzárendelve, aktiválja a kézi élességállítást ( MF ), és a fényképezőgép nem állítja be újra az élességet, ha a kioldógombot félig lenyomja, miközben a vezérlőt lenyomva tartja.

Nagyfrekvenciás villogáscsökkentés

A villódzás sávosodást okozhat a nagyfrekvenciás LED-es megvilágítás mellett készült képeken vagy a nagyfrekvenciás LED-kijelzővel ellátott monitorokat tartalmazó felvételeken. A nagyfrekvenciás villogáscsökkentés engedélyezése lehetővé teszi a záridő kisebb lépésekben történő beállítását, ami segít azonosítani azokat a sebességeket, amelyek minimálisra csökkentik a villogást.

 • A nagyfrekvenciás villogáscsökkentés az S és M módban álló fényképezés során 1/8000 és 1/30 s közötti záridő mellett érhető el .

 • A [ Nagyfrekvenciás villogáscsökkentés ] funkcióhoz rendelt vezérlő megnyomása lehetővé teszi a zársebesség finomhangolását, csökkentve a zársebesség-választáshoz használt lépések méretét. A normál zársebesség-választás visszaállítható a vezérlő másodszori megnyomásával.

 • Miután kiválasztotta a témának megfelelő zársebességet, engedélyezze a nagyfrekvenciás villogáscsökkentést és finomhangolja a zársebességet, miközben a témát a fényképezési képernyőn nézi, amíg meg nem találja azt az értéket, amely minimálisra csökkenti a villogást és a sávosodást. A hatás könnyebben megállapítható, ha ráközelít a témára a kijelző zoom segítségével.

 • Ha a nagyfrekvenciás villogáscsökkentés engedélyezve van, a zársebesség-kijelző csak a nevezőt mutatja, a tizedesvessző után hozzáadva egy számjegyet.

 • Megjelenik a pontos zársebesség. Például a zársebesség 1/500 s kiválasztásakor pontosan 1/512 s, amit a kijelzőn „512.0”-ként, nevezőként jelenít meg.

 • A nagyfrekvenciás villogáscsökkentés kikapcsolása visszaállítja a zársebesség-kijelzést a legközelebbi hagyományos értékre.

Figyelmeztetések: nagyfrekvenciás villogáscsökkentés
 • A villogás hatása a fényképezési kijelzőn eltérhet a fényképeken láthatótól. Javasoljuk, hogy készítsen próbafelvételeket, hogy meghatározza azt a zársebességet, amely minimálisra csökkenti a villogást és a sávosodást.

 • Az expozíció karbantartása le van tiltva, amíg a nagyfrekvenciás villogáscsökkentés érvényben van, függetlenül a b7 egyéni beállításhoz választott beállításoktól [ Keep exp. amikor f/ változik ].

A „ Fényképezési funkciók visszahívása ” használata nagyfrekvenciás villogáscsökkentéssel

Ha a [ Jelenlegi beállítások mentése ] lehetőséget választja az f2 egyéni beállításhoz [ Egyéni kezelőszervek (felvétel) ] > [ Fényképezési funkciók visszahívása ] vagy [ Fényképezési funkciók visszahívása (tartás) ], miközben a nagyfrekvenciás villogáscsökkentés érvényben van, az aktuálisan kiválasztott záridőt a finombeállítással menti el. hangolás. Ez lehetővé teszi például, hogy azonosítsa és elmentse azt a zársebességet, amely minimalizálja a csíkozást egy nagyfrekvenciás LED-kijelzőn, majd a tárolt érték azonnali előhívását a kiválasztott gombbal csak akkor, ha a LED-kijelző a keretben van.

A Egyéni beállítások: A fényképezőgép beállításainak finomhangolása

a: Fókusz

b: Fénymérés/Expozíció

c: Időzítők/AE zár

d: Fényképezés/Megjelenítés

e: Sorozat/Flash

f: Vezérlők

g: Videó