Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Calculatoare: Conectare prin Ethernet sau LAN fără fir

Camera se poate conecta la computere fie direct, fie prin intermediul rețelelor existente folosind Wi-Fi (LAN wireless încorporat) sau un cablu Ethernet terță parte introdus în conectorul Ethernet al camerei.

Ce pot face Ethernet și LAN wireless pentru dvs

Conexiunile Ethernet și LAN fără fir pot fi utilizate pentru următoarele sarcini:

Încărcarea imaginilor

Imaginile existente pot fi încărcate pe computer. De asemenea, pot fi încărcate automat pe măsură ce sunt preluate.

Controlul camerelor de la distanță

Instalarea Camera Control Pro 2 (disponibilă separat) sau a software-ului gratuit NX Tether pe un computer în rețea vă oferă control asupra detaliilor expunerii și a altor setări ale camerei în timp ce faceți fotografii de la distanță ( 0 Camera Control ).

The Wireless Transmitter Utility

Înainte de a vă putea conecta la o rețea LAN wireless sau Ethernet, va trebui să asociați camera cu computerul utilizând software-ul Nikon Wireless Transmitter Utility .

 • Odată ce dispozitivele sunt asociate, vă veți putea conecta la computer de la cameră.
 • Wireless Transmitter Utility este disponibil pentru descărcare din Centrul de descărcare Nikon . Verificați versiunea și cerințele de sistem și asigurați-vă că descărcați cea mai recentă versiune.

  https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Wireless LAN

Camera se poate conecta la computere fie prin legătură directă fără fir (mod punct de acces), fie printr-un router fără fir dintr-o rețea existentă, inclusiv rețelele de acasă (mod infrastructură).

Conexiune wireless directă ( Mod punct de acces )

Camera și computerul se conectează prin conexiune wireless directă. Camera acționează ca un punct de acces LAN wireless, permițându-vă să vă conectați atunci când lucrați în aer liber și în alte situații în care computerul nu este deja conectat la o rețea wireless și eliminând necesitatea unor ajustări complicate ale setărilor. Computerul nu se poate conecta la Internet în timp ce este conectat la cameră.

 • Înainte de a continua, verificați dacă Wireless Transmitter Utility ( 0 Wireless Transmitter Utility ) este instalat pe computer.
 • Confirmați că [ OFF ] este selectat pentru [ Wired LAN ] în meniul de rețea.
 1. Selectați [ Conectare la computer ] în meniul de rețea, apoi evidențiați [ Setări rețea ] și apăsați 2 .

 2. Evidențiați [ Creare profil ] și apăsați J

 3. Denumiți noul profil.

  • Pentru a trece la pasul următor fără a schimba numele implicit, apăsați X .
  • Indiferent de numele pe care îl alegeți, va apărea în meniul de rețea [ Conectare la computer ] > lista [ Setări de rețea ].
  • Pentru a redenumi profilul, apăsați J . Pentru informații despre introducerea textului, consultați „Introducere text” ( 0 Introducere text ). Apăsați X pentru a continua după introducerea unui nume.
 4. Evidențiați [ Conexiune directă la computer ] și apăsați J

  Vor fi afișate SSID-ul camerei și cheia de criptare.

 5. Stabiliți o conexiune la cameră.

  Windows :

  • Faceți clic pe pictograma LAN fără fir din bara de activități.
  • Selectați SSID afișat de cameră la Pasul 4.
  • Când vi se solicită să introduceți cheia de securitate a rețelei, introduceți cheia de criptare afișată de cameră la Pasul 4. Computerul va iniția o conexiune la cameră.

  macOS :

  • Faceți clic pe pictograma LAN wireless din bara de meniu.
  • Selectați SSID afișat de cameră la Pasul 4.
  • Când vi se solicită să introduceți cheia de securitate a rețelei, introduceți cheia de criptare afișată de cameră la Pasul 4. Computerul va iniția o conexiune la cameră.
 6. Începeți împerecherea.

  Când vi se solicită, lansați Wireless Transmitter Utility pe computer.

 7. Selectați camera în Wireless Transmitter Utility .

  Selectați numele afișat de cameră la Pasul 6 și faceți clic pe [ Următorul ].

 8. În Wireless Transmitter Utility , introduceți codul de autentificare afișat de cameră.

  • Camera va afișa un cod de autentificare.

  • Introduceți codul de autentificare în caseta de dialog afișată de Wireless Transmitter Utility și faceți clic pe [ Următorul ].

 9. Finalizați procesul de împerechere.

  • Când aparatul foto afișează un mesaj care spune că asocierea este finalizată, apăsați J .

  • În Wireless Transmitter Utility , faceți clic pe [ Next ]; vi se va solicita să alegeți un folder de destinație. Pentru mai multe informații, consultați ajutorul online pentru Wireless Transmitter Utility .

  • O conexiune wireless va fi stabilită între cameră și computer când asocierea este finalizată.
 10. Verificați conexiunea.

  Când se stabilește o conexiune, numele profilului va fi afișat cu verde în meniul [ Conectare la computer ] al camerei.

  • Dacă numele profilului nu este afișat în verde, conectați-vă la cameră prin lista de rețele wireless de pe computer.

Acum a fost stabilită o conexiune fără fir între cameră și computer.

Imaginile realizate cu camera foto pot fi încărcate pe computer așa cum este descris în „Încărcarea imaginilor” ( 0 Încărcarea imaginilor ).

Pentru informații despre controlul camerei de pe un computer utilizând Camera Control Pro 2 sau NX Tether, consultați „Camera Control” ( 0 Camera Control ).

Conectarea în Modul infrastructură

Camera se conectează la un computer dintr-o rețea existentă (inclusiv rețelele de acasă) printr-un router fără fir. Computerul se poate conecta în continuare la Internet în timp ce este conectat la cameră.

 • Înainte de a continua, verificați dacă Wireless Transmitter Utility ( 0 Wireless Transmitter Utility ) este instalat pe computer.
 • Confirmați că [ OFF ] este selectat pentru [ Wired LAN ] în meniul de rețea.

Modul infrastructură

Conexiunea la computere dincolo de rețeaua locală nu este acceptată. Vă puteți conecta numai la computere din aceeași rețea.

 1. Selectați [ Conectare la computer ] în meniul de rețea, apoi evidențiați [ Setări de rețea ] și apăsați 2 .

 2. Evidențiați [ Creare profil ] și apăsați J

 3. Denumiți noul profil.

  • Pentru a trece la pasul următor fără a schimba numele implicit, apăsați X .
  • Indiferent de numele pe care îl alegeți, va apărea în meniul de rețea [ Conectare la computer ] > lista [ Setări de rețea ].
  • Pentru a redenumi profilul, apăsați J . Pentru informații despre introducerea textului, consultați „Introducere text” ( 0 Introducere text ). Apăsați X pentru a continua după introducerea unui nume.

 4. Evidențiați [ Căutare rețea Wi-Fi ] și apăsați J .

  Camera va căuta rețelele active în apropiere și le va lista după nume (SSID).

  [ Conectare ușoară ]

  • Pentru a vă conecta fără a introduce un SSID sau o cheie de criptare, apăsați X la Pasul 4. Apoi, apăsați J și alegeți dintre următoarele opțiuni:

   Opțiune Descriere
   [ Buton WPS ] Pentru routere care acceptă butonul WPS. Apăsați butonul WPS de pe router și apoi apăsați butonul J al camerei pentru a vă conecta.
   [ WPS cu introducere PIN ] Camera va afișa un cod PIN. Folosind un computer, introduceți codul PIN pe router. Pentru mai multe informații, consultați documentația furnizată împreună cu routerul.
  • După conectare, treceți la Pasul 7.
 5. Alegeți o rețea.

  • Evidențiați un SSID de rețea și apăsați J .
  • Banda pe care operează fiecare SSID este indicată de o pictogramă.
  • Rețelele criptate sunt indicate de pictograma h . Dacă rețeaua selectată este criptată ( h ), vi se va solicita să introduceți cheia de criptare. Dacă rețeaua nu este criptată, treceți la Pasul 7.
  • Dacă rețeaua dorită nu este afișată, apăsați X pentru a căuta din nou.

  SSID-uri ascunse

  Rețelele cu SSID ascunse sunt indicate prin intrări goale în lista de rețele.

  • Pentru a vă conecta la o rețea cu un SSID ascuns, evidențiați o intrare goală și apăsați J . Apoi, apăsați J ; camera vă va solicita să furnizați un SSID.
  • Introduceți numele rețelei și apăsați X . Apăsați din nou X ; camera vă va solicita acum să introduceți cheia de criptare.

 6. Introduceți cheie de criptare .

  • Apăsați J și introduceți cheia de criptare pentru routerul wireless.

  • Pentru mai multe informații, consultați documentația pentru routerul wireless.
  • Apăsați X când introducerea este completă.

  • Apăsați din nou X pentru a iniția conexiunea. Un mesaj va fi afișat pentru câteva secunde când conexiunea este stabilită.

 7. Obțineți sau selectați o adresă IP.

  • Evidențiați una dintre următoarele opțiuni și apăsați J .

  Opțiune Descriere
  [ Obține automat ] Selectați această opțiune dacă rețeaua este configurată să furnizeze automat adresa IP. Un mesaj „configurare finalizată” va fi afișat odată ce a fost atribuită o adresă IP.
  [ Introduceți manual ]

  Introduceți manual adresa IP și masca de subrețea.

  • Apăsați J ; vi se va solicita să introduceți adresa IP.
  • Rotiți selectorul principal de comandă pentru a evidenția segmentele.
  • Apăsați 4 sau 2 pentru a schimba segmentul evidențiat și apăsați J pentru a salva modificările.
  • Apoi, apăsați X ; va fi afișat un mesaj „configuration complete”. Apăsați din nou X pentru a afișa masca de subrețea.
  • Apăsați 1 sau 3 pentru a edita masca de subrețea și apăsați J ; va fi afișat un mesaj „configuration complete”.
  • Apăsați J pentru a continua când este afișat mesajul „Configurare finalizată”.
 8. Începeți împerecherea.

  Când vi se solicită, lansați Wireless Transmitter Utility pe computer.

 9. Selectați camera în Wireless Transmitter Utility .

  Selectați numele afișat de cameră la Pasul 8 și faceți clic pe [ Următorul ].

 10. În Wireless Transmitter Utility , introduceți codul de autentificare afișat de cameră.

  • Camera va afișa un cod de autentificare.

  • Introduceți codul de autentificare în caseta de dialog afișată de Wireless Transmitter Utility și faceți clic pe [ Următorul ].

 11. Finalizați procesul de împerechere.

  • Când aparatul foto afișează un mesaj care spune că asocierea este finalizată, apăsați J .

  • În Wireless Transmitter Utility , faceți clic pe [ Next ]; vi se va solicita să alegeți un folder de destinație. Pentru mai multe informații, consultați ajutorul online pentru Wireless Transmitter Utility .

  • O conexiune wireless va fi stabilită între cameră și computer când asocierea este finalizată.
 12. Verificați conexiunea.

  Când se stabilește o conexiune, numele profilului va fi afișat cu verde în meniul [ Conectare la computer ] al camerei.

Acum a fost stabilită o conexiune fără fir între cameră și computer.

Imaginile realizate cu camera foto pot fi încărcate pe computer așa cum este descris în „Încărcarea imaginilor” ( 0 Încărcarea imaginilor ).

Pentru informații despre controlul camerei de pe un computer utilizând Camera Control Pro 2 sau NX Tether, consultați „Camera Control” ( 0 Camera Control ).

Conexiuni Ethernet

Camera se poate conecta la computere fie direct, fie prin intermediul rețelelor existente folosind un cablu Ethernet terță parte introdus în conectorul Ethernet al camerei.

Conectarea unui cablu Ethernet

Conectați un cablu Ethernet la conectorul Ethernet al camerei. Nu forțați și nu încercați să introduceți conectorii într-un unghi. Conectați celălalt capăt al cablului la un computer sau router.

Profiluri de rețea Ethernet

Înainte de a continua, verificați dacă un cablu Ethernet este conectat la cameră și Wireless Transmitter Utility ( 0 Wireless Transmitter Utility ) este instalat pe computer.

 1. Selectați [ ON ] pentru [ Wired LAN ] în meniul de rețea.

 2. Selectați [ Conectare la computer ] în meniul de rețea, apoi evidențiați [ Setări rețea ] și apăsați 2 .

 3. Evidențiați [ Creare profil ] și apăsați J

 4. Denumiți noul profil.

  • Pentru a trece la pasul următor fără a schimba numele implicit, apăsați X .
  • Indiferent de numele pe care îl alegeți, va apărea în meniul de rețea [ Conectare la computer ] > lista [ Setări de rețea ].
  • Pentru a redenumi profilul, apăsați J . Pentru informații despre introducerea textului, consultați „Introducere text” ( 0 Introducere text ). Apăsați X pentru a continua după introducerea unui nume.

 5. Obțineți sau selectați o adresă IP.

  • Evidențiați una dintre următoarele opțiuni și apăsați J .

  Opțiune Descriere
  [ Obține automat ] Selectați această opțiune dacă rețeaua este configurată să furnizeze automat adresa IP. Un mesaj „configurare finalizată” va fi afișat odată ce a fost atribuită o adresă IP.
  [ Introduceți manual ]

  Introduceți manual adresa IP și masca de subrețea.

  • Apăsați J ; vi se va solicita să introduceți adresa IP.
  • Rotiți selectorul principal de comandă pentru a evidenția segmentele.
  • Apăsați 4 sau 2 pentru a schimba segmentul evidențiat și apăsați J pentru a salva modificările.
  • Apoi, apăsați X ; va fi afișat un mesaj „configuration complete”. Apăsați din nou X pentru a afișa masca de subrețea.
  • Apăsați 1 sau 3 pentru a edita masca de subrețea și apăsați J ; va fi afișat un mesaj „configuration complete”.
  • Apăsați J pentru a continua când este afișat mesajul „Configurare finalizată”.
 6. Începeți împerecherea.

  Când vi se solicită, lansați Wireless Transmitter Utility pe computer.

 7. Selectați camera în Wireless Transmitter Utility .

  Selectați numele afișat de cameră la Pasul 6 și faceți clic pe [ Următorul ].

 8. În Wireless Transmitter Utility , introduceți codul de autentificare afișat de cameră.

  • Camera va afișa un cod de autentificare.

  • Introduceți codul de autentificare în caseta de dialog afișată de Wireless Transmitter Utility și faceți clic pe [ Next ].

 9. Finalizați procesul de împerechere.

  • Când aparatul foto afișează un mesaj care spune că asocierea este finalizată, apăsați J .

  • În Wireless Transmitter Utility , faceți clic pe [ Next ]; vi se va solicita să alegeți un folder de destinație. Pentru mai multe informații, consultați ajutorul online pentru Wireless Transmitter Utility .

  • O conexiune va fi stabilită între cameră și computer când asocierea este finalizată.
 10. Verificați conexiunea.

  Când se stabilește o conexiune, numele profilului va fi afișat cu verde în meniul [ Conectare la computer ] al camerei.

Acum a fost stabilită o conexiune între cameră și computer.

Imaginile realizate cu camera foto pot fi încărcate pe computer așa cum este descris în „Încărcarea imaginilor” ( 0 Încărcarea imaginilor ).

Pentru informații despre controlul camerei de pe un computer utilizând Camera Control Pro 2 sau NX Tether, consultați „Camera Control” ( 0 Camera Control ).

Încărcarea imaginilor

Imaginile pot fi selectate pentru încărcare în timpul redării. De asemenea, pot fi încărcate automat pe măsură ce sunt preluate.

 • Înainte de a încărca imagini, conectați camera și computerul prin Ethernet sau o rețea fără fir. Conectați-vă utilizând un profil gazdă selectat prin meniul de rețea [ Conectare la computer ] > lista [ Setări de rețea ].

 • Când se stabilește o conexiune, numele profilului va fi afișat cu verde în meniul [ Conectare la computer ] al camerei.

Foldere de destinație

În mod implicit, imaginile sunt încărcate în următoarele dosare:

 • Windows : \Utilizatori\(nume utilizator)\Imagini\ Wireless Transmitter Utility
 • macOS : /Utilizatori/(nume utilizator)/Imagini/ Wireless Transmitter Utility

Folderul de destinație poate fi selectat utilizând Wireless Transmitter Utility . Pentru mai multe informații, consultați ajutorul online pentru Wireless Transmitter Utility .

Atenție: Modul punct de acces

Selectați un profil de gazdă și activați camera Wi-Fi înainte de a vă conecta.

Setări firewall

Portul TCP 15740 și portul UDP 5353 sunt utilizate pentru conexiunile la computere. Transferul de fișiere poate fi blocat dacă firewall-ul serverului nu este configurat pentru a permite accesul la aceste porturi.

Selectarea imaginilor pentru încărcare

 1. Selectați [ Transfer imagine ] pentru [ Conectare la computer ] > [ Tip conexiune ] în meniul de rețea.

 2. Apăsați butonul K de pe cameră și selectați redarea cadru întreg sau miniaturi.

 3. Selectați o imagine și apăsați butonul i .

 4. A evidentia [ Selectați pentru încărcare pe computer ] și apăsați J

  • O pictogramă albă „încărcare prioritară” va apărea pe imagine. Dacă camera este conectată în prezent la o rețea, încărcarea va începe imediat și pictograma va deveni verde.
  • În caz contrar, încărcarea va începe când se stabilește o conexiune.
  • Repetați pașii 3–4 pentru a încărca imagini suplimentare.

Eliminarea marcajului de încărcare

 • Repetați pașii 3–4 pentru a elimina marcajul de încărcare din imaginile selectate.
 • Pentru a elimina marcajul de încărcare din toate imaginile, selectați [ Conectare la computer ] > [ Opțiuni ] > [ Deselectați toate? ] în meniul de rețea.

Filtrarea imaginilor pentru încărcare

Elementul [ Redare filtrată ] din meniul redare i poate fi utilizat pentru a afișa numai imaginile care îndeplinesc criteriile alese ( 0 Redare filtrată ). Imaginile pot fi apoi selectate pentru încărcare prin evidențierea [ Select all for computer upload ] în meniul i și apăsând J

Încărcarea fotografiilor pe măsură ce sunt făcute

Pentru a încărca fotografii noi pe măsură ce sunt făcute, selectați [ ON ] pentru [ Conectare la computer ] > [ Opțiuni ] > [ Încărcare automată ] în meniul de rețea.

 • Încărcarea începe numai după ce fotografia a fost înregistrată pe cardul de memorie. Asigurați-vă că este introdus un card de memorie în cameră.
 • Videoclipurile nu sunt încărcate automat. În schimb, acestea trebuie să fie încărcate manual de pe afișajul de redare.

Pictograma Încărcare

Starea încărcării este indicată de pictograma de încărcare.

s (alb): încărcare prioritară
Fotografia a fost selectată manual pentru încărcare. Imaginile marcate cu această pictogramă vor fi încărcate înaintea imaginilor marcate cu W („încărcare”).
W (alb): Încărcați
Fotografia a fost selectată pentru încărcare, dar încărcarea nu a început încă.
X (verde): Încărcare
Încărcare în curs.
Y (albastru): Încărcat
Încărcare finalizată.

Afișajul pentru starea încărcării [ Conectare la computer ]

Afișajul [ Conectare la computer ] arată următoarele:

 1. Stare : starea conexiunii la gazdă. Numele profilului este afișat cu verde atunci când se stabilește o conexiune.

  În timp ce fișierele sunt transferate, afișajul de stare arată „Încărcare acum” precedat de numele fișierului trimis. Aici sunt afișate și erorile.

 2. Puterea semnalului : conexiunile Ethernet sunt indicate prin d . Când camera este conectată la o rețea fără fir, pictograma arată în schimb puterea semnalului wireless.
 3. Band : Banda utilizată de rețeaua wireless la care camera este conectată în modul infrastructură.
 4. Imagini/timp rămas : numărul de imagini rămase și timpul necesar pentru a le trimite. Timpul rămas este doar estimativ.

Pierderea semnalului

Transmisia fără fir poate fi întreruptă dacă semnalul este pierdut. Încărcarea imaginilor cu marcarea încărcării poate fi reluată prin oprirea și apoi repornirea camerei, odată ce semnalul a fost restabilit.

Atenție: în timpul încărcării

Nu scoateți cardul de memorie și nu deconectați cablul Ethernet în timpul încărcării.

Note vocale

Notele vocale vor fi incluse atunci când sunt transmise imaginile asociate. Ele nu pot fi însă încărcate separat.

Oprirea camerei

Camera salvează marcarea transferului când este oprită și reia încărcarea la următoarea pornire.

Starea conexiunii

Starea conexiunii este indicată de indicatorul rețelei camerei.

Indicator de rețea stare
I (oprit) Nici o conexiune.
K (verde) În așteptarea conectării.
H (luminează intermitent în verde) Conectat.
H (chihlimbar intermitent) Eroare.

Controlul camerei

Camera poate fi controlată de la un computer care rulează Camera Control Pro 2 (disponibil separat) sau software-ul gratuit NX Tether. Fotografiile pot fi salvate direct pe computer și nu pe cardul de memorie și, prin urmare, pot fi făcute chiar și atunci când nu este introdus niciun card de memorie în cameră.

 • Va trebui totuși să introduceți un card de memorie când filmați videoclipuri.
 • Rețineți că temporizatorul de așteptare al camerei nu expiră în modul de control al camerei.
 • Înainte de a utiliza Camera Control Pro 2 sau NX Tether, conectați camera și computerul prin Ethernet sau o rețea LAN fără fir. Conectați-vă utilizând un profil gazdă selectat prin meniul de rețea [ Conectare la computer ] > lista [ Setări de rețea ].

 • Când se stabilește o conexiune, numele profilului va fi afișat cu verde în meniul [ Conectare la computer ] al camerei.

 1. Selectați [ Controlul camerei ] pentru [ Conectare la computer ] > [ Tip conexiune ] în meniul de rețea.

 2. Lansați copia Camera Control Pro 2 sau NX Tether instalată pe computerul gazdă.

 3. Controlați camera folosind Camera Control Pro 2 sau NX Tether.

  Pentru informații despre fotografierea utilizând Camera Control Pro 2 sau NX Tether, consultați ajutorul online sau altă documentație pentru software-ul în cauză.

Ecranul de control al camerei [ Conectare la computer ]

Afișajul [ Conectare la computer ] arată următoarele:

 1. Stare : starea conexiunii la gazdă. Numele profilului este afișat cu verde atunci când se stabilește o conexiune. Erorile sunt, de asemenea, afișate aici ( 0 Depanarea conexiunilor LAN wireless și Ethernet ).
 2. Puterea semnalului : conexiunile Ethernet sunt indicate prin d . Când camera este conectată la o rețea fără fir, pictograma arată în schimb puterea semnalului wireless.
 3. Band : Banda utilizată de rețeaua wireless la care camera este conectată în modul infrastructură.

Pierderea semnalului

Pierderea semnalului în timp ce camera este conectată la o rețea fără fir poate întrerupe conexiunea la computer. Dacă indicatorul rețelei camerei luminează intermitent în chihlimbar, selectați [ Încheiere conexiune curentă ] pentru [ Conectare la computer ] > [ Setări rețea ] în meniul de rețea înainte de a vă conecta din nou la rețea. Când semnalul este restabilit, camera se va reconecta la computer și va relua încărcarea oricăror imagini care nu au fost încă transferate. Rețineți că încărcarea nu poate fi reluată dacă opriți camera înainte de finalizarea transferului.

Atenție: rețele Ethernet

Nu deconectați cablul Ethernet în timpul încărcării sau când camera este pornită.

Atenție: rețele wireless

Răspunsul poate încetini pe rețelele wireless.

Setări firewall

Portul TCP 15740 și portul UDP 5353 sunt utilizate pentru conexiunile la computere. Transferul de fișiere poate fi blocat dacă firewall-ul serverului nu este configurat pentru a permite accesul la aceste porturi.

Starea conexiunii

Starea conexiunii este indicată de indicatorul rețelei camerei.

Indicator de rețea stare
I (oprit) Nici o conexiune.
K (verde) În așteptarea conectării.
H (luminează intermitent în verde) Conectat.
H (chihlimbar intermitent) Eroare.

Încheierea conexiunii la computer

Puteți încheia conexiunea prin:

 • oprind camera,
 • selectând [ Terminare conexiunea curentă ] pentru [ Conectare la computer ] > [ Setări rețea ] în meniul de rețea sau
 • conectarea la un dispozitiv inteligent prin Wi-Fi sau Bluetooth .

Mod punct de acces

Va apărea o eroare dacă conexiunea fără fir a computerului este dezactivată înaintea camerei. Dezactivați mai întâi conexiunea camerei.