La dimensiunile cadrului de 1920 × 1080 și 1280 × 720, puteți alege o zonă de imagine utilizând opțiunea [ Zona imagine ] > [ Alegeți zona imaginii ] din meniul de filmare. Selectați [ FX ] pentru a înregistra filme în ceea ce se numește „format film bazat pe FX”, [ DX ] pentru a filma în „format film bazat pe DX”. Diferențele dintre cele două sunt ilustrate mai jos.

 • Dimensiunile zonelor înregistrate în formatele de film bazate pe FX și DX diferă. Diferențele sunt prezentate mai jos.

  Format

  Zona înregistrată

  TODO: tabel/tgroup/tbody/row[1]/entry[1]/p/indexmarkerFormat de film bazat pe FX

  Aproximativ. 35,9 × 20,2 mm

  TODO: tabel/tgroup/tbody/row[2]/entry[1]/p/indexmarkerFormat de film bazat pe DX

  Aproximativ. 23,5 × 13,2 mm

 • Filmele filmate cu un obiectiv în format DX și [ Activat ] selectat pentru [ Zona imagine ] > [ Tăiere automată DX ] în meniul de înregistrare a filmului sunt înregistrate în format film bazat pe DX.

 • Selectarea zonei imaginii nu este disponibilă la dimensiunile cadrului de 3840 × 2160 și „decupare 1920 × 1080”. Zona imaginii nu se modifică atunci când este atașat un obiectiv DX.

 • Activarea reducerii vibrațiilor electronice selectând [ Pornit ] pentru [ VR electronic ] în meniul de filmare reduce dimensiunea decupării, mărind ușor distanța focală aparentă.