Noile caracteristici disponibile cu versiunea de firmware 1.30 a camerei „C” sunt descrise mai jos.

Viteza de selectare a punctului de focalizare (C 1,20 și mai târziu)

O opțiune [ Viteza de selecție a punctului de focalizare ] a fost adăugată la setarea personalizată a17 [ Opțiuni punct de focalizare ]. Viteza cu care punctele de focalizare pentru fotografierea cu vizor pot fi ciclate ținând apăsat sub-selectorul sau 1 , 3 , 4 sau 2 pe selectorul multiplu poate fi aleasă dintre [ Normal ], [ High ] și [ Extra high ].

Menținerea expunerii (C 1.30 și mai târziu)

O nouă opțiune, [ Păstrați exp. când f/ se modifică ], a fost adăugat la meniul Setări personalizate la poziția b8. În modul de expunere M , acțiuni precum schimbarea la un obiectiv cu o gamă diferită de diafragmă când este selectat [ Dezactivat ] pentru [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Control sensibilitate ISO automată ] în meniul de fotografiere pot provoca modificări neintenționate ale diafragmei și, în consecință, de asemenea. la expunere. Selectarea unei alte opțiuni decât [ Menținerea expunerii dezactivată ] pentru [ Păstrare exp. când f/ se modifică ] permite camerei să ajusteze viteza obturatorului sau sensibilitatea ISO pentru a menține expunerea constantă.

  • Menținerea expunerii menține, de asemenea, expunerea constantă atunci când:

    • reglați zoomul la obiectivele cu zoom care au deschideri maxime diferite la zoom minim și maxim,

    • atașați un teleconvertor sau

    • modificați distanța de fotografiere în timp ce utilizați un micro-obiectiv.

  • Setarea variată pentru a compensa modificările diafragmei poate fi aleasă dintre [ Viteza obturatorului ] și [ Sensibilitate ISO ]. Alegeți [ Menținerea expunerii dezactivată ] pentru a dezactiva menținerea expunerii.

  • În funcție de obiectiv și de condițiile de fotografiere, camera poate să nu reușească uneori să mențină expunerea constantă.

  • Menținerea expunerii nu este disponibilă pentru filme.

Rechemarea funcțiilor de fotografiere (C 1.20 și mai târziu)

Un element [ Recall shooting functions (hold) ] a fost adăugat la setarea personalizată f3 [ Custom controls ]. Atribuirea acestui rol unui control vă permite să vă amintiți valorile salvate anterior pentru setări cum ar fi modul de expunere și măsurare, apăsând butonul o dată în timpul fotografierii cu vizor. Valorile anterioare pot fi restabilite apăsând butonul a doua oară.

  • Pentru a alege setările reapelate atunci când butonul este apăsat, evidențiați [ Recall shooting functions (hold) ] și apăsați 2 . Elementele și opțiunile disponibile sunt în mare parte partajate cu [ Apelare funcții de fotografiere ]. Excepția este opțiunea aleasă pentru [ AF-ON ], care nu poate fi salvată utilizând [ Recall shooting functions (hold) ].

  • Indicatorii modului de expunere din vizor și panoul de control superior clipesc în timp ce setările rememorate sunt în vigoare.

  • După reapelarea setărilor, puteți regla viteza obturatorului și diafragma utilizând cadranele de comandă.

    • Ajustările pentru modul P se fac folosind un program flexibil.

    • Dacă este selectată o altă opțiune decât [ Dezactivat ] pentru setarea personalizată b4 [ Compensare expunere simplă ], compensarea expunerii poate fi ajustată prin rotirea unui cadran de comandă.

  • Condițiile în care setările nu pot fi salvate sau rechemate sunt aceleași cu cele pentru [ Apelare funcții de fotografiere ].

  • [ Funcțiile de fotografiere de reamintire (țin apăsat) ] pot fi atribuite [Butonului de previzualizare ], [ Butonului Fn1 ], [ Butonului Fn2 ], [Butonului Fn pentru fotografiere verticală ], [ Butonului AF-ON ], [ Centru sub-selector ], [ Butonul AF-ON pentru fotografiere verticală ], [ Butonul de înregistrare film ] sau [ Butoanele funcției de focalizare a obiectivului ].

Noua opțiune de centru sub-selector (C 1.20 și mai târziu)

O nouă opțiune, [ Preferați centrul subselectorului ], a fost adăugată la meniul Setări personalizate la poziția f13. Deși la setările implicite, subselectorul nu poate fi utilizat pentru a poziționa punctul de focalizare în timp ce centrul este apăsat, selectarea [ Off ] pentru [ Prefer sub-selector center ] vă permite să mențineți centrul și să poziționați în continuare punctul de focalizare apăsând sub- selector sus, jos, stânga sau dreapta.

  • Acest lucru vă permite să poziționați punctul de focalizare în timp ce utilizați simultan centrul sub-selectorului în rolul ales pentru Setarea personalizată f3 [ Comenzi personalizate ] > [ Centru sub-selector ]. De remarcat este faptul că, dacă [ Mod zonă AF ] este atribuit centrului subselectorului, acum puteți ține apăsat centrul subselectorului pentru a comuta temporar modurile zonei AF fără a pierde capacitatea de a alege punctul de focalizare. .

Reglare fină automată AF (C 1.11 și mai târziu)

Solicitarea afișată pentru obiectivele zoom la Pasul 4 din „Reglaj fin automat AF” ( Reglare fină automată AF ) s-a schimbat. Apăsând butonul X , veți reveni direct la un dialog în care puteți alege poziția de zoom rămasă ([ WIDE ] sau [ TELE ]).

A fost

După finalizarea reglajului AF fie pentru unghiul maxim, fie pentru zoom maxim, va trebui să repetați procesul pentru elementul rămas. Apăsați butonul X , selectați [ Overwrite value for existing lens ] și repetați pașii de la 2 la 4.

Este acum

După finalizarea reglajului AF fie pentru unghiul maxim, fie pentru zoom maxim, apăsați butonul X și alegeți poziția de zoom rămasă ([ WIDE ] sau [ TELE ]). Repetați pașii 3 și 4 pentru a finaliza reglarea fină automată pentru elementul selectat.

Selectarea benzii (C 1.10 și mai târziu)

Utilizatorii pot alege acum banda (2,4 GHz sau 5 GHz) pentru SSID-ul selectat atunci când se conectează la o rețea fără fir printr-un transmițător fără fir WT-6 atașat la D6. Pentru a vă conecta la rețele care operează pe benzile selectate:

  1. În meniul de configurare, accesați [ Wired LAN/WT ] > [ Options ] > [ Router frequency band ] și alegeți o bandă de frecvență a routerului.
    • Selectați [ 2,4 GHz ] sau [ 5 GHz ] pentru a vă conecta numai la rețelele care operează pe banda aleasă.

    • Selectați [ 2,4 GHz/5 GHz ] pentru a vă conecta la rețele care operează pe oricare dintre benzi.

  2. În meniul de configurare, accesați [ Wired LAN/WT ] > [ Network settings ] și selectați [ Create profile ].
  3. Selectați [ Expert conexiune ].
  4. Alegeți un tip de conexiune și denumiți profilul.
  5. Când vi se solicită să alegeți o metodă de conectare, selectați [ Căutare rețea fără fir ].
    • Camera va căuta rețele active în apropiere și va lista SSID-urile acestora.

    • Vor fi listate numai rețelele care operează pe banda sau benzile alese pentru [ Banda de frecvență router ]. Banda este listată lângă SSID-ul rețelei.

    • Dacă selectați [ 2,4 GHz/5 GHz ] când vă conectați prin routere wireless care funcționează pe ambele benzi, camera va lista SSID-urile din banda sau benzile detectate de transmițătorul wireless.

  6. Urmați instrucțiunile de pe ecran.
    • Camera se poate conecta la rețeaua selectată când configurarea este finalizată.

    • Banda pentru rețeaua curentă apare pe afișajul [ Wired LAN/WT ] odată ce conexiunea este stabilită.