Válassza a b (automatikus) módot az egyszerű „pont és lő” fényképezéshez. A fényképek bekeretezhetők a keresőben (keresős fényképezés) vagy a monitoron (élőképes fényképezés).

Fényképek keretezése a keresőben (Keresős fényképezés)

 1. Nyomja meg a módválasztó tárcsa rögzítésének kioldóját a fényképezőgép tetején, és forgassa a módválasztó tárcsát b .
 2. Készítse elő a kamerát.

  Tartsa a fogantyút a jobb kezében, és tartsa a fényképezőgép vázát vagy az objektívet a bal kezével, és könyökét a mellkasa oldalára támasztja.

 3. Keretezze be a fényképet.
  • Keretezze be a fényképet a keresőben.

  • Helyezze a fő témát az AF-mező zárójelébe.

 4. Nyomja le félig az exponáló gombot az élességállításhoz.
  • Az élességállítási művelet befejeztével az élességjelző I

   Kereső kijelző

   Leírás

   (állandó)

   A téma fókuszban van.

   (állandó)

   A fókuszpont a téma előtt van.

   (állandó)

   A fókuszpont a téma mögött van.

   (villog)

   A fényképezőgép nem tud fókuszálni az automatikus élességállítással.

  • Az aktív fókuszpont megjelenik a keresőben.

 5. A fénykép elkészítéséhez simán nyomja le teljesen az exponáló gombot.

  A fénykép rögzítése közben a memóriakártya hozzáférési lámpája világít. Ne vegye ki a memóriakártyát, és ne távolítsa el vagy húzza ki az áramforrást, amíg a lámpa ki nem alszik és a felvétel be nem fejeződött .

A készenléti időzítő (keresős fényképezés)

A fényképezőgép készenléti időzítőt használ az akkumulátor lemerülésének csökkentése érdekében. Az időzítő az exponáló gomb félig történő lenyomásakor indul el, és lejár, ha körülbelül 6 másodpercig nem végez semmilyen műveletet. A kereső kijelzője és néhány jelzőfény a vezérlőpulton kikapcsol, amikor az időzítő lejár. Az időzítő újraindításához és a kijelzők visszaállításához nyomja le másodszor is félig az exponáló gombot. A készenléti időzítő lejárta előtti időtartam a c2 egyéni beállítás [ Készenléti időzítő ] segítségével állítható be.

Készenléti időzítő bekapcsolva

Készenléti időzítő kikapcsolva

Fényképek keretezése a monitoron (élő nézet)

 1. Nyomja meg a módválasztó tárcsa rögzítésének kioldóját a fényképezőgép tetején, és forgassa a módválasztó tárcsát b .
 2. Forgassa az élő nézet választót C állásba (élő nézetű fényképezés).
 3. Nyomja meg az a gombot.

  A tükör felemelkedik, és elindul az élőkép. A kereső elsötétül, és az objektíven keresztüli nézet megjelenik a monitoron.

 4. Készítse elő a kamerát.

  Fogja meg a fogantyút a jobb kezében, a bal kezével pedig rögzítse a fényképezőgép vázát vagy az objektívet.

 5. Keretezze be a fényképet.
  • Helyezze a témát a keret közepéhez közel.

  • Alapértelmezés szerint a fényképezőgép automatikusan felismeri a portrétémákat, és a fókuszpontot az arcuk vagy a szemük fölé helyezi.

 6. Nyomja le félig az exponáló gombot az élességállításhoz.

  Ha a fényképezőgép képes fókuszálni, a fókuszpont zölden jelenik meg. Ha a fényképezőgép nem tud fókuszálni, például azért, mert a téma túl közel van a fényképezőgéphez, a fókuszmező pirosan villog.

 7. A fénykép elkészítéséhez nyomja le teljesen a kioldógombot.

  Fényképezés közben a monitor kikapcsol.

 8. Nyomja meg az a gombot az élő nézetből való kilépéshez.
Fényképezés Élő nézetben
 • Bár ezek a hatások nem láthatók a végső képeken, élő nézetben a következőket észlelheti:

  • A képernyőn lévő mozgó tárgyak torzultak (az egyes témák, például a vonatok vagy a nagy sebességgel haladó autók a képkockán keresztül torzulhatnak, vagy a teljes képkocka torzulhat, ha a fényképezőgépet vízszintesen pásztázzák)

  • Szaggatott élek, színes szegélyek, moaré és fényes foltok jelennek meg a kijelzőn

  • Világos területek vagy sávok jelenhetnek meg a villogó jelekkel és más szaggatott fényforrásokkal megvilágított jelenetekben, vagy ha a témát rövid ideig villogó vagy más erős, pillanatnyi fényforrás világítja meg.

 • A fluoreszkáló, higanygőz- vagy nátriumlámpák alatt a monitoron látható villogás és sávok csökkenthetők a [ Villogáscsökkentés ] elem segítségével a videófelvétel menüben, bár bizonyos záridővel készült fényképeken továbbra is láthatók lehetnek.

 • Annak elkerülése érdekében, hogy a keresőn keresztül bejutó fény zavarja a fényképeket vagy az expozíciót, javasoljuk, hogy fedje le a keresőt a mellékelt szemlencsesapkával ( Fedje le a keresőt ).

 • Ha élő nézetben fényképez, ne irányítsa a fényképezőgépet a napra vagy más erős fényforrásra. Ennek az óvintézkedésnek a figyelmen kívül hagyása a fényképezőgép belső áramkörének károsodását okozhatja.

 • A c2 egyéni beállítás [ Készenléti időzítő ] beállításától függetlenül a készenléti időzítő nem jár le élő nézet közben.

A visszaszámlálás kijelzője

Körülbelül 30 másodperccel az élő nézet automatikus befejezése előtt egy visszaszámlálás jelenik meg a kijelző bal felső sarkában.

 • Ha az időzítőt a c4 egyéni beállítás [ Monitor off delay ] váltotta ki, a visszaszámlálás feketén jelenik meg 30 másodperccel az időzítő lejárta előtt, és pirosra vált, ha már csak 5 másodperc van hátra. Ha a [ No limit ] van kiválasztva a [ Monitor off delay ] > [ Live view ] beállításnál, a fényképezőgép ennek ellenére leállíthatja az élő nézetet, ha szükséges, hogy megvédje belső áramköreit a magas hőmérséklettől és hasonlóktól.

 • A belső áramkörök védelme érdekében a kamera leállása előtt 30 másodperccel pirosan visszaszámlálás jelenik meg. A felvételi körülményektől függően az időzítő azonnal megjelenhet, ha az élő nézetet választja.

Expozíció előnézete (Lv)

Ha a [ Be ] van kiválasztva a d9 egyéni beállításnál [ Exposure preview (Lv) ], az expozíció előnézete megtekinthető a monitoron élő nézetű fényképezés közben. Ez hasznos lehet, ha expozíciókompenzációt használ, vagy M módban fényképez.

Érintse meg a Vezérlők lehetőséget

Az érintésvezérlők használhatók az exponálógomb helyett a fókuszáláshoz és a képek készítéséhez élő nézetű fényképezés közben ( Érintse meg a Vezérlők ).