Ez a funkció CLS -kompatibilis vakuegységek vakuteljesítményének rögzítésére szolgál, lehetővé téve a fényképek újrakomponálását a vakuszint megváltoztatása nélkül, és biztosítja, hogy a vakuteljesítmény a témának megfelelő legyen, még akkor is, ha a téma nincs a keret közepén. A vaku teljesítménye automatikusan igazodik az ISO-érzékenység és a rekeszérték bármilyen változásához. Az FV-zár nem elérhető b és EFCT módban.

Az FV-zár használata:

 1. Rendelje hozzá az [ FV lock ]-t egy kameravezérlőhöz.

  Rendelje hozzá az [ FV lock ] vezérlőt az f3 egyéni beállítás [ Egyéni vezérlők ] használatával.

 2. Csatlakoztasson egy CLS -kompatibilis vakut.

  Szereljen fel egy CLS -kompatibilis vakut a fényképezőgép tartozékpapucsára.

 3. Állítsa a vakut a megfelelő üzemmódba.

  Kapcsolja be a vakut, és válassza a [ TTL ] vagy az [ Automatikus külső vaku ] lehetőséget a [ Vakuvezérlés ] > [ Vakuvezérlési mód ] (SB‑5000, SB‑500, SB‑400 vagy SB‑300) lehetőséghez, vagy állítsa be a vakuvezérlést. módban TTL-re, monitor elővaku q A vagy monitor elővaku A (más vakuegységek; a részleteket lásd a vakuegységhez mellékelt dokumentációban).

 4. Fókusz.

  Helyezze a témát a keret közepére, és az élességállításhoz nyomja le félig a kioldógombot.

 5. A vaku szint rögzítése.

  Miután megbizonyosodott arról, hogy a vaku készenléti jelzése ( c ) megjelenik a keresőben, nyomja meg az 1. lépésben kiválasztott vezérlőt. A vakuegység elővillant a megfelelő vakuszint meghatározásához. A vaku teljesítménye ezen a szinten rögzül, és az FV-rögzítés ikon ( r ) jelenik meg a keresőben.

 6. Komponálja újra a fényképet.
 7. Készítse el a fényképet.

  Nyomja le teljesen a kioldógombot a fényképezéshez. Kívánság szerint további képek készíthetők az FV-zár feloldása nélkül.

 8. Oldja fel az FV-zárat.

  Nyomja meg az 1. lépésben kiválasztott vezérlőt az FV-zár feloldásához. Győződjön meg arról, hogy az FV zár ikon ( r ) már nem jelenik meg a keresőben.