A fényképezés menü [ Interval timer shooting ] elemével készítsen fényképeket a kiválasztott időközönként, amíg meghatározott számú felvételt rögzít. Az időzítő használatakor válasszon más kioldási módot, mint az E és a Mup.

Időzített felvételi lehetőségek

választási lehetőség

Leírás

[ Start ]

Indítsa el az időzített fényképezést, vagy 3 másodperc elteltével (a [ Most ] a [ Choose start day/time ] beállításnál van kiválasztva), vagy a kiválasztott dátumon és időpontban [ Choose day/time ]. A felvétel a kiválasztott időközönként folytatódik, amíg az összes felvételt el nem készíti.

[ Válassza ki a kezdési napot/időpontot ]

Válasszon egy indítási lehetőséget. A fényképezés azonnali megkezdéséhez válassza a [ Most ] lehetőséget. Ha egy kiválasztott dátummal és időponttal szeretné elkezdeni a fényképezést, válassza a [ Nap/idő kiválasztása ] lehetőséget.

[ Intervallum ]

Válassza ki a felvételek közötti intervallumot (óra, perc és másodperc).

[ Időközök × felvételek / intervallum ]

Válassza ki az intervallumok számát és az intervallumonkénti felvételek számát.

[ Expozíció simítása ]

A [ Be ] kiválasztásával a fényképezőgép az előző felvételhez igazítja az expozíciót.

 • A téma fényerejének fényképezés közbeni nagy változása az expozíció nyilvánvaló eltéréseit eredményezheti. Ez a felvételek közötti intervallum lerövidítésével orvosolható.

 • Az expozíció simítása nem lép érvénybe M módban, ha a [ Ki ] van kiválasztva az [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Auto ISO sensitivity control ] menüpontban a fényképezés menüben.

[ Néma fotózás ]

Válassza a [ Be ] lehetőséget a zár elnémításához és a fényképezés közben keltett rezgések megszüntetéséhez.

 • A [ Be ] kiválasztása nem némítja el teljesen a fényképezőgépet. A fényképezőgép hangjai továbbra is hallhatók, például az automatikus élességállítás vagy a rekesznyílás beállítása során, ez utóbbi esetben a legszembetűnőbb az f/5,6-nál kisebb rekeszértékeknél (azaz nagyobb f-számoknál).

[ Intervallum prioritás ]

 • [ Be ]: Válassza a [ Be ] lehetőséget, hogy a P és A módban készített képkockák a kiválasztott időközönként készüljenek.

  • A vakus fényképezés le van tiltva.

  • A felvételek száma 1-re van állítva, még akkor is, ha az [ Intervalls × shots/interval ] beállításnál 2 vagy több felvétel van kiválasztva.

  • Ha az AF-S van kiválasztva az automatikus élességállítás módhoz, vagy ha az AF-A van kiválasztva, és a fényképek AF-S használatával készülnek, válassza a [ Release ] lehetőséget az a2 egyéni beállításhoz [ AF-S priority selection ]. Ha az AF-C van kiválasztva, vagy ha az AF-A van kiválasztva, és a fényképek AF-C használatával készülnek, válassza a [ Release ] lehetőséget az a1 egyéni beállításhoz [ AF-C priority selection ].

  • Ha az [ISO-érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO-érzékenység-szabályozás ] beállításnál a [ Be ] van kiválasztva, és a [ Minimális zársebesség ]-nél kiválasztott idő hosszabb, mint az intervallum, az intervallumhoz kiválasztott idő elsőbbséget élvez a kiválasztott záridővel szemben.

 • [ Ki ]: Válassza a [ Ki ] lehetőséget a fényképek megfelelő exponálásának biztosításához.

[ Fókusz minden felvétel előtt ]

Ha a [ Be ] van kiválasztva, a fényképezőgép az első utáni minden egyes felvétel előtt fókuszál.

[ Opciók ]

Kombinálja az időzített fényképezést más lehetőségekkel.

 • [ AE bracketing ]: Expozíciósorozat végrehajtása időzített fényképezés közben.

 • [ Időzített film ]: Az időzített fotózás során készített fényképek segítségével 16:9-es képarányú időzített filmet készíthet. A fényképezőgép a fényképeket és a gyorsított videót is elmenti.

  • Az [ 1:1 (24×24) ] kiválasztása a [ Képterület ] > [ Képterület kiválasztása ] lehetőségnél a fényképezés menüben letiltja a zárkioldást.

  • A [ Time-lapse film ] funkcióval készített mozgóképek az [ sRGB ] színtérben kerülnek rögzítésre, függetlenül attól, hogy a fényképezés menü [ Color space ] pontjában melyik beállítást választotta ki.

 • [ Ki ]: Ne végezzen további műveleteket időzített fényképezés közben.

[ Tárolómappa indítása ]

Jelölje ki az alábbi lehetőségek egyikét, és nyomja meg a 2 gombot a kiválasztáshoz vagy a kijelölés megszüntetéséhez:

 • [ Új mappa ]: Minden új sorozathoz új mappa jön létre.

 • [ Fájlszámozás alaphelyzetbe állítása ]: A fájl számozása minden új mappa létrehozásakor 0001-re áll vissza.

Lövés előtt
 • Az időzített fényképezés megkezdése előtt készítsen próbafelvételt az aktuális beállításokkal.

 • Válassza az [ Időzóna és dátum ] lehetőséget a beállítási menüben, és ellenőrizze, hogy a fényképezőgép órája a megfelelő időre és dátumra van-e állítva.

 • Javasoljuk, hogy használjon állványt, és kapcsolja ki az objektív vibrációcsökkentését (VR). A fényképezés megkezdése előtt szerelje fel a fényképezőgépet állványra.

 • Annak érdekében, hogy a fényképezés ne szakadjon meg, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve. Ha kétségei vannak, töltse fel az akkumulátort használat előtt, vagy használjon AC adaptert és tápcsatlakozót (külön beszerezhető).

 • Ha szemével fényképez a keresőből és a [ Kikapcsolva ] a [ Silent photography ] beállításnál, távolítsa el a gumi szemkagylót, és fedje le a keresőt a mellékelt okulársapkával, nehogy a keresőn keresztül bejutó fény zavarja a fényképeket és az expozíciót ( takarja le a keresőt ) .

Időzített fotózás

 1. Jelölje ki az [ Interval timer shooting ] elemet a fényképezés menüben, és nyomja meg a 2 gombot.
 2. Módosítsa az időzítő beállításait.

  Módosítsa az időzítő beállításait az alábbiak szerint.

  • A kezdési nap és időpont kiválasztása :

   Jelölje ki a [ Select start day/time ] elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

   • A fényképezés azonnali megkezdéséhez válassza a [ Most ] lehetőséget. Ha egy kiválasztott dátummal és időponttal szeretné elkezdeni a fényképezést, válassza a [ Choose day/time ] lehetőséget, majd válassza ki a dátumot és az időt, és nyomja meg az J gombot.

  • A felvételek közötti intervallum kiválasztásához :

   Jelölje ki az [ Interval ] elemet , és nyomja meg a 2 gombot .

   Válasszon intervallumot (óra, perc és másodperc), és nyomja meg a J gombot.

  • Az intervallumonkénti felvételek számának kiválasztása :

   Jelölje ki az [ Intervals × shots/interval ] elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Válassza ki az intervallumok számát és az intervallumonkénti felvételek számát, majd nyomja meg a J gombot.

   • S (egy képkocka) módban a fényképek minden intervallumhoz a következő sebességgel készülnek

    Ch
    elengedési mód.

   • Ha a [ Csendes fényképezés ] beállításnál [ Ki ] van kiválasztva, az intervallumok maximális száma az intervallumonkénti felvételek számától függően változik.

  • Az expozíciósimítás engedélyezése vagy letiltása :

   Jelölje ki az [ Exposure smoothing ] elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • A néma fényképezés engedélyezése vagy letiltása :

   Jelölje ki a [ Silent photography ] lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

   • Ha a [ Be ] van kiválasztva, a zár vagy a tükör hangja csak akkor hallható, amikor a tükröt felemeli vagy leengedi a fényképezés elején és végén.

  • Az intervallum prioritási beállításának kiválasztása :

   Jelölje ki az [ Interval priority ] elemet , és nyomja meg a 2 gombot .

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • Válassza ki, hogy a fényképezőgép az első utáni minden egyes felvétel előtt fókuszáljon-e :

   Jelölje ki a [ Fókusz minden felvétel előtt ] lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelöljön ki egy lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

  • További lehetőségek kiválasztásához :

   Jelölje ki az [ Opciók ] elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelölje ki az [ AE bracketing ] vagy [ Time-lapse film ] elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

   • Válassza ki a [ Levések száma ] és a [ Növekmény ] ([ AE sorozat ) vagy a [ Képméret/képkockasebesség ] és a [ Célhely ] ([ Time-lapse film ]).

  • A kezdőmappa beállításainak kiválasztása :

   Jelölje ki a [ Tárhelyi mappa indítása ] lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

   Jelölje ki az opciókat, és nyomja meg a 2 gombot a kiválasztáshoz vagy a kijelölés megszüntetéséhez. Nyomja meg a J gombot a folytatáshoz.

 3. Kezdje el a lövöldözést.

  Jelölje ki a [ Start ] lehetőséget, és nyomja meg az J gombot. Az első felvételsorozat a megadott kezdési időpontban készül el, vagy körülbelül 3 másodperc elteltével, ha a [ Most ] lehetőséget választotta a [ Kezdési nap/idő kiválasztása ] beállításnál a 2. lépésben. A felvétel a kiválasztott időközönként folytatódik, amíg az összes felvételt el nem készíti. .

Időzített fotózás
 • Válasszon egy hosszabb intervallumot, mint amennyi időre van szükség a kiválasztott számú felvétel elkészítéséhez az előre jelzett zársebesség mellett. Ne feledje, hogy a tényleges időzített fényképezés során a fényképezőgépnek nemcsak a kiválasztott időközönként kell felvételeket készítenie, hanem elegendő idővel kell rendelkeznie az exponálás befejezéséhez és az olyan feladatok elvégzéséhez, mint a fényképek feldolgozása. Ha az időköz túl rövid a kiválasztott számú fénykép elkészítéséhez, előfordulhat, hogy a fényképezőgép a következő intervallumra ugorhat fényképezés nélkül.

 • Ha az intervallum túl rövid, előfordulhat, hogy a készített felvételek teljes száma kevesebb, mint az [ Intervallum × felvétel/intervallum ] beállításnál.

 • Ha vakut használ, válasszon hosszabb időt, mint amennyi a vaku feltöltéséhez szükséges. Ha az intervallum túl rövid, előfordulhat, hogy a vaku a teljes expozícióhoz szükségesnél kisebb teljesítménnyel villan.

 • Ha a fényképezés nem folytatható az aktuális beállításokkal – például ha a zársebesség A (bulb) vagy % (Idő) értékre van állítva, az intervallum [ 00:00'00" ], vagy a kezdési idő kevesebb, mint egy perc figyelmeztetés jelenik meg a monitoron.

 • Ha a [ Be ] van kiválasztva a [ Silent photography ] vagy a [ Time-lapse video ] beállítás az [ Opciók ] beállításnál, a készenléti időzítő nem jár le az időzített fényképezés során, függetlenül a c2 egyéni beállítás [ Készenléti időzítő ] beállításától. .

 • Ha a memóriakártya megtelt, az időzítő aktív marad, de nem készülnek képek. Helyezzen be egy másik memóriakártyát, és folytassa a fényképezést ( Időzített fényképezés szüneteltetése ).

 • Az időzített fényképezés szünetel, ha:

  • A fényképezőgép kikapcsol, majd újra be van kapcsolva (ha a fényképezőgép ki van kapcsolva, az elemek és a memóriakártyák az időzített fényképezés befejezése nélkül cserélhetők)

  • E vagy

   Mup
   ki van választva kioldási módhoz

 • A fényképezőgép beállításainak módosítása, miközben az időzítő aktív, a fényképezés befejezését okozhatja.

Kiadási mód

A kiválasztott kioldási módtól függetlenül a fényképezőgép minden intervallumban a megadott számú felvételt készít.

Beállítások módosítása a felvételek között

A képek megtekinthetők, és a felvételek között módosíthatók a felvételi és menübeállítások. Ne feledje azonban, hogy a monitor körülbelül 2 másodperccel a következő felvétel készítése előtt kikapcsol.

Időzített fényképezés: Korlátozások

Az időzített fényképezés nem kombinálható bizonyos fényképezőgép-funkciókkal, például:

 • Élő nézet

 • Filmfelvétel

 • Hosszú expozíciós idő (bulb vagy time fotózás)

 • Az önkioldó

 • Konzolozás

 • Többszörös expozíció

 • HDR (nagy dinamika tartomány)

 • Fókuszváltás

 • A negatív digitalizáló

Ha [ Be ] van kiválasztva a [ Silent Photography ] beállításhoz

Ha a [ Bekapcsolva ] lehetőséget választja a [ Csendes fényképezés ] beállításhoz, letilt néhány fényképezőgép-funkciót, például:

 • ISO érzékenység Hi 0,3 és Hi 2 között

 • Vaku fotózás

 • Expozíciós késleltetési mód

 • Hosszú expozíciós zajcsökkentés

 • Villogáscsökkentés

Időzítő beállításai

A fényképezőgép kikapcsolása vagy új kioldási mód kiválasztása nem befolyásolja az időzített fényképezés beállításait.

Fényképezés közben

Időzített fényképezés közben a memóriakártya hozzáférési lámpája villog. Közvetlenül a következő felvételi intervallum kezdete előtt a zársebesség-kijelző mutatja a hátralévő intervallumok számát, a rekesznyílás pedig az aktuális intervallumból hátralévő felvételek számát.

 • A felvételek között a hátralévő intervallumok száma és az egyes intervallumokban készült felvételek száma az exponáló gomb félig történő lenyomásával tekinthető meg.

 • Ha az [ Időzített film ] van kiválasztva az [ Opciók ] menüben, a memóriakártya hozzáférési lámpája égve marad az időzített fényképezés során.

Az időzített fényképezés szüneteltetése

Az időzített fényképezés szüneteltethető az időközök között, ha megnyomja a J gombot, vagy kiválasztja az [ Interval timer shooting ] lehetőséget a fényképezés menüben, kijelöli a [ Pause ] gombot, és megnyomja a J gombot. Vegye figyelembe, hogy a menük nem jelennek meg a G gomb megnyomásakor, ha az [ Interval ] beállításhoz kiválasztott idő nagyon rövid.

 • Ha az [ Időzített film ] van kiválasztva az [ Opciók ] mezőben, a J intervallumok közötti megnyomásával leállítja az időzített fényképezést.

Időzített fényképezés folytatása

A fényképezést a fényképezés menü [ Interval timer shooting ] elemével folytathatja. Az eljárás a következő:

A fényképezés azonnali folytatásához:

Jelölje ki az [ Újraindítás ] lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

A fényképezés folytatása egy megadott időpontban:

Az [ Újraindítási opció ] mezőben jelölje ki a [ Nap/idő kiválasztása ] lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

Válassza ki a kezdő dátumot és időpontot, majd nyomja meg a J gombot.

Jelölje ki az [ Újraindítás ] lehetőséget, és nyomja meg az J gombot.

Az időzített fényképezés befejezése

Ha az időzített fényképezést az összes fénykép elkészítése előtt szeretné befejezni, válassza a [ Ki ] lehetőséget az [ Időzített felvétel ] beállításnál. Vegye figyelembe, hogy a menük nem jelennek meg a G gomb megnyomásakor, ha az [ Interval ] beállításhoz kiválasztott idő nagyon rövid. Ebben az esetben meg kell nyomnia a J gombot az időzített fényképezés szüneteltetéséhez, majd a fényképezés menüben válassza az [ Interval timer shooting ] lehetőséget, jelölje ki a [ Off ] elemet, és nyomja meg az J gombot.