Kövesse az alábbi lépéseket az opcionális vaku fényképezőgépre történő felszereléséhez, és a vaku használatával fényképek készítéséhez.

 1. Szerelje fel az egységet a tartozékpapucsra.

  A részleteket lásd a készülékhez mellékelt kézikönyvben.

 2. Kapcsolja be a fényképezőgépet és a vakut.

  A vaku elkezd tölteni; a vaku készenléti jelzője ( c ) megjelenik a keresőben, amikor a töltés befejeződött.

 3. Módosítsa a vaku beállításait.

  Válassza ki a vakuvezérlési módot ( Vakuvezérlés mód ) és vakumód ( Vaku módok ).

 4. Állítsa be a zársebességet és a rekeszt.

 5. Képet készít.

Zár sebesség

A zársebesség az alábbiak szerint állítható be, ha opcionális vakut használ:

Mód

Zár sebesség

b , P , A , EFCT ( j és m kizárva)

A kamera automatikusan beállítja ( 1/200 s 1/60 s ) *

S

A felhasználó által kiválasztott érték ( 1 / 200 s–30 s)

M

A felhasználó által kiválasztott érték ( 1/200 s–30 s, izzó , idő )

 • A zársebesség akár 30 mp-re is beállítható, ha a vaku módhoz lassú szinkron, lassú hátsó függöny szinkron vagy lassú szinkron vörösszemhatás-csökkentéssel van kiválasztva.

Harmadik féltől származó vakuegységek

A fényképezőgép nem használható olyan vakukkal, amelyek 250 V feletti feszültséget kapcsolnak a fényképezőgép X érintkezőire, vagy rövidre zárják a tartozékpapucs érintkezőit. Az ilyen vakuk használata nemcsak a fényképezőgép normál működését zavarhatja, hanem károsíthatja a fényképezőgép és/vagy a vaku vakusinkron áramköreit is.

i-TTL vakuvezérlés

Ha a Nikon kreatív megvilágítási rendszert támogató opcionális vakuegységet csatlakoztat, és TTL-re állítja, a fényképezőgép monitor elővillantásokat használ a kiegyensúlyozott vagy szabványos i-TTL töltetvakuvezérléshez. i-TTL vakuvezérlés nem érhető el olyan vakukkal, amelyek nem támogatják a Nikon kreatív világítási rendszerét. A fényképezőgép a következő típusú i-TTL vakuvezérlést támogatja:

Vakuvezérlés

Leírás

i-TTL kiegyensúlyozott vaku

A fényképezőgép i-TTL kiegyensúlyozott feltöltővaku vezérlést használ a fő téma és a környezeti háttérvilágítás közötti természetes egyensúly érdekében. Az exponálógomb lenyomása után és közvetlenül a fővaku előtt a vakuegység elővillanások sorozatát bocsátja ki, amelyeket a fényképezőgép a vakuteljesítmény optimalizálására használ a fő téma és a környezeti háttérvilágítás közötti egyensúly érdekében.

Szabványos i-TTL kitöltő vaku

A vaku teljesítménye úgy van beállítva, hogy a keretben a világítást normál szintre hozza; a háttér fényerejét nem veszik figyelembe. Olyan felvételekhez ajánlott, amelyeken a fő téma a háttér részleteinek rovására kerül kiemelésre, vagy ha expozíciókompenzációt használnak.

 • A szabványos i-TTL vaku automatikusan aktiválódik, ha a [ Spot metering ] van kiválasztva.