Fókusz mód kiválasztása

Forgassa az élességállítási mód választógombot AF állásba az automatikus élességállítás kiválasztásához, vagy M állásba a kézi élességállítás kiválasztásához.

A keresős fényképezés során a fényképezőgép 51 fókuszpont segítségével állítja be az élességet.

Autofókusz mód

Válassza ki, hogyan fókuszáljon a fényképezőgép autofókusz módban.

Kereső fotózás

választási lehetőség

Leírás

TODO: table/tgroup/tbody/row[1]/entry[1]/p/indexmarkerAF-A

[ AF mód automatikus váltás ]

A fényképezőgép AF-S funkciót használ álló témák fényképezésekor, AF-C funkciót pedig mozgásban lévő témák fényképezésekor.

TODO: table/tgroup/tbody/row[2]/entry[1]/p/indexmarkerAF-S

[ Egyszeri AF ]

Álló témákhoz. Az élesség rögzül, ha az exponáló gombot félig lenyomja. Alapértelmezés szerint a zár csak akkor oldható ki, ha az élességjelző ( I ) látható ( fókusz prioritás ).

TODO: table/tgroup/tbody/row[3]/entry[1]/p/indexmarkerAF-C

[ Folyamatos AF ]

Mozgó témákhoz. A fényképezőgép folyamatosan fókuszál, miközben az exponálógombot félig lenyomja; Ha a téma mozog, a fényképezőgép prediktív fókuszkövetést végez, hogy megjósolja a tárgy végső távolságát, és szükség szerint módosítsa a fókuszt. Alapértelmezés szerint a zár kioldható attól függetlenül, hogy a téma fókuszban van-e ( kioldási prioritás ).

Prediktív fókuszkövetés

Ha az AF-C van kiválasztva AF módhoz, vagy ha az AF-A van kiválasztva, és a fényképezőgép AF-C használatával fényképez, a fényképezőgép prediktív fókuszkövetést kezdeményez, ha a téma a fényképezőgép felé vagy attól távolodik, miközben a kioldógombot lenyomja. félig le van nyomva, vagy le van nyomva az AF-ON gomb. Ez lehetővé teszi a fényképezőgép számára, hogy nyomon kövesse a fókuszt, miközben megpróbálja megjósolni, hogy a téma hol lesz a zár elengedésekor.

Élő nézet fényképezés

választási lehetőség

Leírás

TODO: table/tgroup/tbody/row[1]/entry[1]/p/indexmarkerAF-A

[ AF mód automatikus váltás ]

A fényképezőgép automatikusan kiválasztja az AF-S-t, ha a téma áll, és az AF-C-t, ha a téma mozog.

 • Ez a lehetőség csak állóképek készítése közben érhető el.

TODO: table/tgroup/tbody/row[2]/entry[1]/p/indexmarkerAF-S

[ Egyszeri AF ]

Álló témákhoz. Nyomja le félig az exponáló gombot az élességállításhoz. Ha a fényképezőgép képes fókuszálni, a fókuszpont pirosról zöldre változik; az élesség rögzül, ha félig lenyomja a kioldógombot. Ha a fényképezőgép nem tud fókuszálni, a fókuszpont pirosan villog.

 • Alapértelmezés szerint a zár csak akkor oldható ki, ha a fényképezőgép képes fókuszálni (fókusz prioritás).

TODO: table/tgroup/tbody/row[3]/entry[1]/p/indexmarkerAF-C

[ Folyamatos AF ]

Mozgó témákhoz. A fényképezőgép folyamatosan fókuszál, miközben a kioldógombot félig lenyomja; ha a téma mozog, a fényképezőgép megjósolja a tárgy végső távolságát, és szükség szerint módosítja a fókuszt.

 • Alapértelmezés szerint a zár kioldható attól függetlenül, hogy a téma fókuszban van-e (kioldási prioritás).

TODO: table/tgroup/tbody/row[4]/entry[1]/p/indexmarkerAF-F

[ Teljes idejű AF ]

A fényképezőgép a téma mozgására vagy a kompozíció változásaira reagálva folyamatosan állítja be a fókuszt. Ha félig lenyomja a kioldógombot, a fókuszpont pirosról zöldre vált, és a fókusz rögzül.

 • Ez a lehetőség csak filmezés közben érhető el.

Autofókusz mód kiválasztása

Az automatikus élességállítási mód kiválasztásához tartsa lenyomva az AF-mód gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát.

 • Keresős fényképezés közben a kiválasztott AF mód megjelenik a vezérlőpulton és a keresőben.

 • Élő nézetű fényképezés és filmezés közben a kiválasztott AF mód megjelenik a monitoron.

AF-terület mód

Válassza ki, hogyan válassza ki a fényképezőgép a fókuszpontot az automatikus élességállításhoz.

Kereső fotózás

választási lehetőség

Leírás

[ Egypontos AF ]

Válassza ki a fókuszpontot ( Fókuszpont kiválasztása ); a fényképezőgép csak a kiválasztott fókuszpontban lévő témára fókuszál. Használja álló témákhoz.

[ Dinamikus mező AF (9 pont) ]/[ Dinamikus mező AF (21 pont) ]/ [ Dinamikus mező AF (51 pont) ]

Válassza ki a fókuszpontot. AF-A és AF-C élességállítási módokban a fényképezőgép a környező fókuszpontokból származó információk alapján állítja be az élességet, ha a téma rövid időre elhagyja a kiválasztott pontot. A fókuszpontok száma a kiválasztott módtól függően változik:

 • [ Dynamic-area AF (9 pont) ]: Válassza ki, hogy mikor van ideje megkomponálni a fényképet, vagy ha kiszámíthatóan mozgó témákat fényképez (pl. futók vagy versenyautók egy pályán).

 • [ Dynamic-area AF (21 pont) ]: Válassza ezt, ha olyan témákat fényképez, amelyek előre nem láthatóan mozognak (pl. játékosok futballmeccsen).

 • [ Dynamic-area AF (51 pont) ]: Akkor válassza, ha gyorsan mozgó, a keresőben nehezen bekeretezhető témákat fényképez (pl. madarak).

[ 3D-s követés ]

Válassza ki a fókuszpontot. Amíg a kioldógomb félig le van nyomva AF-A és AF-C élességállítási módban, a fényképezőgép mind az 51 fókuszpontot használja a kiválasztott pontot elhagyó témák követésére, és szükség szerint új pontok kiválasztására.

 • Segítségével gyorsan komponálhat képeket olyan témákról, amelyek szabálytalanul mozognak egyik oldalról a másikra (pl. teniszezők).

 • Ha a téma elhagyja a keresőt, vegye le az ujját a kioldógombról, és komponálja újra a fényképet úgy, hogy a téma a kiválasztott fókuszpontban legyen.

[ Csoportterület AF ]

A fényképezőgép a felhasználó által kiválasztott fókuszpontok csoportjával állítja be az élességet, csökkentve annak kockázatát, hogy a fényképezőgép a háttérre fókuszáljon a fő téma helyett.

 • Használja pillanatfelvételekhez vagy fényképekhez olyan mozgó témákról, amelyeket nehéz megkomponálni az [ Egypontos AF ] opcióval.

 • Az arcfelismerés be van kapcsolva. A kamera elsőbbséget ad minden észlelt arcnak.

[ Auto-terület AF ]

A fényképezőgép automatikusan felismeri a témát, és kiválasztja a fókuszpontot.

 • Ha arcot érzékel, a fényképezőgép a portrétémának ad elsőbbséget (arcfelismerő AF). Ez lehetővé teszi, hogy a kompozícióra és az arckifejezésekre koncentráljon, még akkor is, ha a téma mozgásban van ( Arc/szemfelismerő AF ).

 • Használja olyan alkalmakkor, amikor nincs ideje saját maga kiválasztani a fókuszpontot, portrék, pillanatfelvételek és egyéb pillanatnyi fotók készítéséhez.

 • Ha az AF-S van kiválasztva az automatikus élességállítás módhoz, az aktív fókuszpontok rövid időre kiemelésre kerülnek, miután a fényképezőgép beállította az élességet. Ha az AF-C van kiválasztva, vagy ha az AF-A van kiválasztva, és a fényképek AF-C használatával készülnek, csak a fő fókuszpont jelenik meg.

AF-terület mód

Az AF-mező mód a vezérlőpulton és a keresőben látható.

AF-mező mód

Kezelőpanel

Kereső

Kereső fókuszpont kijelző (kiválasztás közben)

[ Egypontos AF ]

[ Dinamikus terület AF (9 pont) ] *

[ Dinamikus terület AF (21 pont) ] *

[ Dinamikus terület AF (51 pont) ] *

[ 3D-s követés ]

[ Csoportterület AF ]

[ Auto-terület AF ]

 • Csak az aktív fókuszpont jelenik meg a keresőben. A fennmaradó fókuszpontok a fókusz működését segítő információkat szolgáltatnak.

3D-követés

Ha a [ 3D-követés ] van kiválasztva az AF-terület módhoz, a fényképezőgép a fókuszpontot körülvevő területen tárolja a színeket abban a pillanatban, amikor az exponálógombot félig lenyomják. Következésképpen előfordulhat, hogy a 3D-s követés nem hozza meg a kívánt eredményt olyan témák esetén, amelyek színe hasonló a háttérhez, vagy amelyek a keret nagyon kis területét foglalják el.

Gyors fókuszpont kiválasztása

A fókuszpont gyorsabb kiválasztásához válassza a [ Minden más pont ] lehetőséget az a6 egyéni beállításnál [ Fókuszpontok felhasználva ], hogy csak a rendelkezésre álló fókuszpontok negyedét használja.

AF-S/AF-I telekonverterek

Ha AF-S/AF-I telekonverter használatakor a [ 3D-tracking ] vagy az [ Auto-area AF ] van kiválasztva AF-terület módhoz, az [ Egypontos AF ] automatikusan kiválasztásra kerül f/-nél lassabb kombinált rekesznyílások esetén. 5.6.

Élő nézet fényképezés

választási lehetőség

Leírás

3

[ Pontos AF ]

Statikus témákat, például épületeket, stúdióban történő termékfotózáshoz vagy közeli felvételekhez ajánljuk. Használja a pontos élességállításhoz a keret egy kiválasztott pontjára, amely kisebb, mint az [ Egypontos AF ] fókuszpontja. Ez az opció csak akkor érhető el, ha az AF-S az AF módot választja állóképfelvétel közben. Az élességállítás lassabb lehet, mint az [ Egypontos AF ] esetén.

d

[ Egypontos AF ]

A kamera a felhasználó által kiválasztott pontra fókuszál. Használja álló témákhoz.

f

[ Széles látószögű AF (S) ]

Ami az [ Egypontos AF ] funkciót illeti, azzal a kivétellel, hogy a fényképezőgép szélesebb területre fókuszál, a [ Wide-area AF (L) ] fókuszterületei nagyobbak, mint a [ Wide-area AF (S) ] esetén. Használja pillanatfelvételek vagy fényképek készítéséhez olyan mozgó témákról, amelyeket nehéz megkomponálni az [ Egypontos AF ] használatával, vagy mozgóképrögzítés közben a sima élességállításhoz pásztázás vagy dönthető felvételek készítésekor vagy mozgó témák filmezésekor. Ha a kiválasztott fókuszmező a fényképezőgéptől eltérő távolságra lévő témákat tartalmaz, a fényképezőgép a legközelebbi témához rendel elsőbbséget.

g

[ Széles látószögű AF (L) ]

e

[ Dinamikus mező AF ]

A kamera a felhasználó által kiválasztott pontra fókuszál. Ha a téma rövid időre elhagyja a kiválasztott pontot, a fényképezőgép a környező fókuszpontokból származó információk alapján fókuszál.

 • Sportolók és más olyan aktív témák fényképezéséhez használható, amelyeket nehéz megkomponálni [ Egypontos AF ] használatával.

 • Ez a lehetőség csak akkor érhető el, ha az AF-A vagy az AF-C van kiválasztva az automatikus élességállítás módhoz állófotózás közben.

h

[ Auto-terület AF ]

A fényképezőgép automatikusan felismeri a témát, és kiválasztja a fókuszmezőt.

 • Használja olyan alkalmakkor, amikor nincs ideje saját maga kiválasztani a fókuszpontot, portrék, pillanatfelvételek és egyéb pillanatnyi fotók készítéséhez.

 • Ha élő nézetű fényképezés közben portrétémát észlel, a téma arca körül a fókuszpontot jelző borostyánsárga keret jelenik meg. Ha a fényképezőgép érzékeli az alany szemét, a borostyánsárga keret ehelyett egy szem körül jelenik meg (arc/szemfelismerő AF). Ez lehetővé teszi, hogy a kompozícióra és a téma kifejezésére koncentráljon aktív portrétémák fényképezésekor ( Arc/szemfelismerő AF ).

 • Tárgykövetés ( A Témakövető AF ) a J gomb megnyomásával aktiválható.

Autofókusz használata Élő nézetben
 • Előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem tud fókuszálni, ha:

  • A téma a keret hosszú szélével párhuzamos vonalakat tartalmaz

  • A témából hiányzik a kontraszt

  • A fókuszpontban lévő téma élesen kontrasztos fényerővel rendelkezik

  • A fókuszpont tartalmaz éjszakai spot világítást vagy neonreklámot vagy más fényforrást, amelynek fényereje változik

  • Fluoreszcens, higanygőz, nátriumgőz vagy hasonló megvilágítás mellett villódzás vagy sávok jelennek meg

  • Kereszt (csillag) szűrőt vagy más speciális szűrőt használnak

  • A téma kisebbnek tűnik, mint a fókuszpont

  • A témát szabályos geometriai minták uralják (pl. redőnyök vagy ablakok egy felhőkarcolóban)

  • A téma mozog

 • A monitor kivilágosodhat vagy elsötétülhet, miközben a fényképezőgép fókuszál.

 • A fókuszpont néha zölden jelenik meg, ha a fényképezőgép nem tud fókuszálni.

 • Használjon AF-S vagy AF-P objektívet. Előfordulhat, hogy más objektívekkel vagy telekonverterekkel nem érhető el a kívánt eredmény.

s : A középső fókuszpont

Az [ Auto-area AF ] kivételével minden AF-mező módban egy pont jelenik meg a fókuszpontban, ha az a keret közepén van.

Gyors fókuszpont kiválasztása

A fókuszpont gyorsabb kiválasztásához válassza a [ Minden más pont ] lehetőséget az a6 egyéni beállításnál [ Fókuszpontok felhasználva ], hogy csak a rendelkezésre álló fókuszpontok negyedét használja (a [ Pinpoint AF ] és a [ Wide-area AF L) ] nem változik).

AF-terület mód kiválasztása

Az AF-mező mód kiválasztásához tartsa lenyomva az AF-mód gombot, és forgassa el a segédtárcsát.

 • Keresős fényképezés közben a kiválasztott AF-mező mód megjelenik a vezérlőpulton és a keresőben.

 • Élő nézetű fényképezés és filmezés közben a kiválasztott AF-mező mód megjelenik a monitoron.

Arc-/szemfelismerő AF

Ha az AF-mező módhoz az [ Auto-area AF ] van kiválasztva, lehetősége van az arcfelismerő AF engedélyezésére, lehetővé téve a fényképezőgép számára az emberi portré alanyok arcának észlelését. Arc-/szemfelismerő AF, amelyben a fényképezőgép az arcokat és a szemet is érzékeli, elérhető élő nézetű fotózás során. Az arc- és szemfelismerő AF az a5 egyéni beállítás [ Auto-area AF arc/szemfelismerés ] használatával konfigurálható.

Kereső fotózás

 • Ha az [ Arc- és szemfelismerés be ] vagy az [ Arcfelismerés be ] lehetőség van kiválasztva, a fényképezőgép az észlelt portréalanyok arcához rendeli a fókusz prioritást.

 • Ha az alany az arcfelismerés után elnéz, a fókuszpont elmozdul, és követi a mozgását.

 • J gomb megnyomásával nagyíthatja az élességállításhoz használt arcot.

Élő nézet fényképezés

 • Ha az [ Arc- és szemfelismerés be ] van kiválasztva, és portrétémát észlel, a fókuszpontot jelző borostyánsárga keret jelenik meg a téma arca körül. Ha a fényképezőgép élő nézetű fényképezés közben érzékeli az alany szemét, akkor a szegély az egyik vagy a másik szeme körül jelenik meg.

 • Az [ Arcfelismerés be ] kiválasztásakor észlelt arcokat hasonlóan borostyánsárga keret jelzi.

 • Ha az AF-S van kiválasztva AF módhoz, vagy ha az AF-A van kiválasztva, és a fényképezőgép AF-S használatával fényképez, a fókuszpont zöldre vált, amikor a fényképezőgép fókuszál.

 • Ha egynél több portrétémát vagy egynél több szemet észlel, e és f 4 vagy 2 gomb megnyomásával a fókuszpontot egy másik arcra vagy szemre helyezheti.

 • Ha az alany az arcfelismerés után elnéz, a fókuszpont elmozdul, és követi a mozgását.

 • J gomb megnyomásával nagyíthatja az élességállításhoz használt arcot vagy szemet.

Arc/szemfelismerő AF
 • Filmrögzítés közben a szemészlelés nem érhető el.

 • Előfordulhat, hogy a szem- és arcfelismerés nem a várt módon működik, ha:

  • az alany arca a keret nagyon nagy vagy nagyon kis részét foglalja el,

  • a téma arca túl erősen vagy túl rosszul van megvilágítva,

  • az alany szemüveget vagy napszemüveget visel,

  • az alany arcát vagy szemét haj vagy más tárgyak eltakarják, ill

  • a téma túlzottan mozog fényképezés közben.

Tárgykövető AF

Ha élő nézetben az AF-mező módban az [Auto-area AF J megnyomásával engedélyezheti a fókuszkövetést. A fókuszpont célirányzóvá változik; helyezze az irányzékot a cél fölé, és nyomja meg az AF-ON gombot, vagy nyomja meg J gombot a követés elindításához. A fókuszpont követni fogja a kiválasztott témát, ahogy az a keretben mozog. A követés befejezéséhez nyomja meg a J gombot harmadszor. A témakövetés módból való kilépéshez nyomja meg a W ( Y ) gombot.

Tárgykövetés

Előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem tudja követni a témákat, ha gyorsan mozognak, elhagyják a keretet vagy más tárgyak takarják el őket, láthatóan megváltoznak a mérete, színe vagy fényereje, vagy túl kicsik, túl nagyok, túl világosak, túl sötétek vagy hasonlóak. a háttér színét vagy fényerejét.

Fókuszpont kiválasztása

Kivéve, ha az [ Auto-area AF ] van kiválasztva AF-mező módhoz, a fókuszpont manuálisan is kiválasztható, lehetővé téve a fényképek komponálását úgy, hogy a téma a keretben szinte bárhol elhelyezkedjen.

 1. Oldja fel a fókuszválasztó zárját.

  Forgassa a fókuszválasztó zárját I állásba.

 2. Használja a választógombot a fókuszpont kiválasztásához, miközben a készenléti időzítő be van kapcsolva.

  • A keresős fényképezés során 51 fókuszpont közül választhatunk.

  • Élő nézetben a fókuszpont bárhol elhelyezhető a keretben.

  • A középső fókuszpont a J gombbal választható ki.

  • A fókuszválasztó reteszelése a kijelölést követően a zárolt ( L ) pozícióba forgatható, hogy megakadályozza a kiválasztott fókuszpont megváltozását a választógomb megnyomásakor.

Fókuszzár

Ha a téma nem lesz a kiválasztott fókuszpontban a végső kompozícióban, vagy ha a fényképezőgép nem tud a kiválasztott témára fókuszálni, nyomja meg az A gombot a fókusz rögzítéséhez a kívánt távolságra a felvétel újrakomponálása előtt ( Fókusz rögzítése ).

Jó eredményeket érhet el az automatikus élességállítással

Előfordulhat, hogy a fényképezőgép nem tud fókuszálni az alább felsorolt körülmények között, ebben az esetben előfordulhat, hogy a zárkioldás le van tiltva, vagy a képek életlenek lehetnek, ez utóbbi annak az eredménye, hogy a fényképezőgép vagy az élességjelzőt ( I ) jeleníti meg, vagy élő nézetben a fókuszpont zöld színben való megjelenítése – ha a téma nincs élesben. Fókuszáljon manuálisan, vagy használja az élességrögzítést, hogy egy másik, azonos távolságra lévő témára fókuszáljon.

 • Csekély a kontraszt a téma és a háttér között, mint például abban az esetben, ha a témát egy jellegtelen fal mellett fényképezik, vagy a háttér színe megegyezik a témával.

 • A fókuszpont a fényképezőgéptől különböző távolságra lévő tárgyakat tartalmaz, mint például abban az esetben, ha a téma egy ketrecben van.

 • A témát szabályos geometriai minták uralják, például a felhőkarcoló ablaksorai.

 • A fókuszpont élesen kontrasztos fényerejű területeket tartalmaz, mint például abban az esetben, ha a téma félig árnyékban van.

 • A háttérobjektumok nagyobbnak tűnnek, mint a fő téma, mint például akkor, ha a téma mögött egy épület van a keretben.

 • A téma sok finom részletet tartalmaz, mint például abban az esetben, ha a téma egy virágmező.

Manuális fókusz

A kézi élességállítás olyan objektívekhez érhető el, amelyek nem támogatják az automatikus élességállítást (nem AF NIKKOR objektívek), vagy ha az autofókusz nem hozza meg a kívánt eredményt.

 • AF objektívek : Állítsa az objektív élességállítási mód kapcsolóját (ha van) és a fényképezőgép élességállítási mód választóját M állásba .

 • Manuális fókuszú lencsék : Kézi fókuszálás.

A kézi élességállításhoz állítsa az objektív élességállító gyűrűjét addig, amíg a keresőben a tiszta matt mezőben megjelenő kép éles nem lesz.

AF objektívek

Ne használjon AF objektíveket, ha az objektív élességállítási mód kapcsolója M állásban van, és a fényképezőgép fókuszmódválasztója AF állásban van . Ennek az óvintézkedésnek a figyelmen kívül hagyása károsíthatja a fényképezőgépet vagy az objektívet. Ez nem vonatkozik az AF-S és AF-P objektívekre, amelyek M módban használhatók anélkül, hogy a fényképezőgép fókuszmód-választóját M állásba állítanák.

Az elektronikus távolságmérő

A keresőben és a monitorban található fókuszjelzők ( I ) ellenőrizhetők, hogy a kiválasztott fókuszpontban lévő téma éles-e.

 • Az élességjelzők ( I ) akkor jelennek meg, ha a téma fókuszban van.

  Fókuszjelző

  Állapot

  (állandó)

  A téma fókuszban van.

  (állandó)

  A fókuszpont a téma előtt van.

  (állandó)

  A fókuszpont a téma mögött van.

  (állandó)

  A fényképezőgép nem tud fókuszálni.

 • Ne feledje, hogy a „Jó eredmények elérése az automatikus élességállítással” ( Jó eredmények elérése az automatikus élességállítással ) című témakörben felsorolt témák esetében előfordulhat, hogy az élességjelző ( I ) megjelenik, amikor a téma nincs fókuszban. Fényképezés előtt erősítse meg a fókuszt a keresőben. Élő nézetben ellenőrizheti a fókuszt, ha ráközelít a nézetre az objektíven keresztül.

 • Állvány használata javasolt, ha gondot tapasztal a fókuszálásban.

AF-P objektívek

Ha AF-P objektívet használ kézi élességállítás módban, az élességjelző villog a keresőben (vagy élő nézetben a fókuszpont villog a monitoron), figyelmeztetve arra, hogy az élességállító gyűrű forgatásának folytatása az aktuális helyzetben. irány nem állítja a témát a fókuszba.

A fókuszsík jele és a karima-hátsó távolság

A fókusztávolságot a fényképezőgép házán lévő fókuszsík jelzéstől ( E ) mérik, amely a fókuszsík helyzetét mutatja a fényképezőgépen belül ( q ). Használja ezt a jelölést a tárgy távolságának mérésére kézi élességállításhoz vagy makrófotózáshoz. A fókuszsík és az objektívrögzítő karima közötti távolságot „perem-hátsó távolságnak” ( w ) nevezzük. Ezen a fényképezőgépen a karima hátulsó távolsága 46,5 mm (1,83 hüvelyk).

Focus Peaking

Ha a fókuszbeállítás engedélyezve van a d11 [ Csúcsfénypontok ] egyéni beállítással, akkor a fókuszban lévő objektumokat színes körvonalak jelzik, amelyek akkor jelennek meg, ha élő nézetben manuálisan állítja be a fókuszt. Vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy a csúcsfényes részek nem jelennek meg, ha a fényképezőgép nem képes felismerni a körvonalakat. Ebben az esetben a fókuszt úgy ellenőrizheti, hogy ráközelít a nézetre az objektíven keresztül a kijelzőn.