A következő Nikon szoftverek használhatók a fényképezőgéppel:

Számítógépes program
  • Camera Control Pro 2 (megvásárolható): vezérelheti a fényképezőgépet távolról a számítógépről, és mentheti a fényképeket közvetlenül a számítógép merevlemezére. Ha a [ PC ] van kiválasztva célként a Camera Control Pro 2 programban, a számítógépes kapcsolat jelzője ( c ) jelenik meg a fényképezőgép vezérlőpultján, ha a Camera Control Pro 2 elindul, miközben a fényképezőgép a számítógéphez csatlakozik.

  • NX Tether : Tethered fényképezéshez használja, ha a fényképezőgép számítógéphez csatlakozik. Az expozíció, a fehéregyensúly és a fényképezőgép egyéb beállításai a számítógép képernyőjén lévő vezérlők segítségével távolról is beállíthatók.

  • NX Studio * : Nikon digitális fényképezőgépekkel készített fényképek és videók megtekintése és szerkesztése. Az NX Studio a Nikon egyedi NEF/NRW (RAW) formátumú fájlok finomhangolására és JPEG vagy TIFF (NEF/RAW feldolgozás) konvertálására használható. Nemcsak a NEF/NRW (RAW) képeket támogatja, hanem a Nikon digitális fényképezőgépekkel készített JPEG és TIFF fényképeket is olyan feladatokhoz, mint a tónusgörbék szerkesztése, valamint a fényerő és a kontraszt javítása.

    • A meglévő felhasználóknak feltétlenül a legújabb verziót kell letölteniük, mivel előfordulhat, hogy a korábbi verziók nem tudják letölteni a képeket a fényképezőgépről vagy megnyitni a NEF (RAW) képeket.

  • Wireless Transmitter Utility : A Wireless Transmitter Utility szükséges, ha a fényképezőgépet hálózathoz kívánja csatlakoztatni. Párosítsa a fényképezőgépet a számítógéppel, és töltse le a képeket Wi-Fi-n keresztül.

A Nikon számítógépes szoftver a Nikon letöltőközpontból érhető el. Ellenőrizze a verziót és a rendszerkövetelményeket, és feltétlenül töltse le a legújabb verziót.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Okostelefonos (táblagépes) alkalmazások

SnapBridge : Töltsön fel fényképeket és filmeket a fényképezőgépről egy okoseszközre vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

  • A SnapBridge alkalmazás letölthető az Apple App Store® vagy a Google Play TM áruházból.

  • A SnapBridge alkalmazással kapcsolatos legfrissebb információkért látogasson el a Nikon webhelyére.