A következő Nikon szoftverek használhatók a fényképezőgéppel:

Számítógépes program
  • Camera Control Pro 2 (megvásárolható): vezérelheti a fényképezőgépet távolról a számítógépről, és mentheti a fényképeket közvetlenül a számítógép merevlemezére. Ha a [ PC ] van kiválasztva célként a Camera Control Pro 2 programban, a számítógépes kapcsolat jelzője ( c ) megjelenik a fényképezőgép vezérlőpultján, ha a Camera Control Pro 2 elindul, miközben a fényképezőgép a számítógéphez van csatlakoztatva.

  • ViewNX-i * : A ViewNX-i nem csak egy eszköz a Nikon digitális fényképezőgépekkel készített fényképek és videók megtekintésére és szerkesztésére, hanem más Nikon képalkalmazásokkal együtt is használható, hogy a legtöbbet hozza ki képeiből. Ezenkívül zökkenőmentes hozzáférést biztosít az online szolgáltatásokhoz.

    • A meglévő felhasználóknak feltétlenül a legújabb verziót kell letölteniük, mivel előfordulhat, hogy a korábbi verziók nem támogatják a kamerát.

  • Rögzítse az NX-D-t : Finomítsa a Nikon egyedi NEF/NRW (RAW) formátumában készített fényképeket, vagy konvertálja azokat JPEG vagy TIFF formátumba (NEF/RAW feldolgozás). A Capture NX-D nemcsak NEF/NRW (RAW) képekkel, hanem Nikon digitális fényképezőgépekkel készített JPEG és TIFF fotókkal is használható olyan feladatokhoz, mint a tónusgörbék szerkesztése, valamint a fényerő és a kontraszt javítása.

  • Wireless Transmitter Utility : A Wireless Transmitter Utility szükséges, ha a fényképezőgépet hálózathoz kívánja csatlakoztatni. Párosítsa a fényképezőgépet a számítógéppel, és töltse le a képeket Wi-Fi-n keresztül.

A Nikon számítógépes szoftver a Nikon letöltőközpontból érhető el. Ellenőrizze a verziót és a rendszerkövetelményeket, és feltétlenül töltse le a legújabb verziót.
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Okostelefonos (táblagépes) alkalmazások

SnapBridge : Töltsön fel fényképeket és filmeket a fényképezőgépről egy okoseszközre vezeték nélküli kapcsolaton keresztül.

  • A SnapBridge alkalmazás letölthető az Apple App Store® vagy a Google Play TM áruházból.

  • A SnapBridge alkalmazással kapcsolatos legfrissebb információkért látogasson el a Nikon webhelyére.