Ha képeket szeretne feltölteni a számítógépre, csatlakoztassa a fényképezőgépet vezeték nélküli hálózaton vagy a mellékelt USB kábellel.

Csatlakozás USB keresztül

Csatlakoztassa a fényképezőgépet a mellékelt USB kábellel. Ezután az NX Studio szoftverrel képeket másolhat a számítógépre megtekintés és szerkesztés céljából.

Az NX Studio telepítése

Az NX Studio telepítésekor internetkapcsolatra lesz szüksége. Látogasson el a Nikon webhelyére a legfrissebb információkért, beleértve a rendszerkövetelményeket is.

 • Töltse le az NX Studio legújabb telepítőjét az alábbi webhelyről, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez.
  https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Vegye figyelembe, hogy előfordulhat, hogy az NX Studio korábbi verzióival nem tud képeket letölteni a fényképezőgépről.

Képek másolása számítógépre az NX Studio használatával

A részletes útmutatásért lásd az online súgót.

 1. Csatlakoztassa a kamerát a számítógéphez.

  A fényképezőgép kikapcsolása és a memóriakártya behelyezése után csatlakoztassa a mellékelt USB kábelt az ábra szerint.

  Kártyaolvasó használata

  A képeket egy külső gyártó kártyaolvasójába helyezett memóriakártyáról is át lehet másolni. Ellenőriznie kell azonban, hogy a kártya kompatibilis-e a kártyaolvasóval.

 2. Kapcsolja be a kamerát.

  • Elindul az NX Studio Nikon Transfer 2 összetevője. Nikon Transfer 2 képátviteli szoftver az NX Studio részeként van telepítve.

  • Ha megjelenik egy üzenet, amely arra kéri, hogy válasszon programot, válassza Nikon Transfer 2 lehetőséget.

  • Ha Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, indítsa el az NX Studio-t, és kattintson az „Importálás” ikonra.

 3. Kattintson az [ Átvitel indítása ] gombra.

  A memóriakártyán lévő képeket a rendszer a számítógépre másolja.

 4. Kapcsolja ki a kamerát.

  Az átvitel befejeztével húzza ki az USB kábelt.

Windows 10 és Windows 8.1

Windows 10 és Windows 8.1 megjeleníthet egy automatikus lejátszási üzenetet, amikor a fényképezőgépet csatlakoztatja.

Kattintson a párbeszédpanelre, majd a [ Nikon Transfer 2 ] lehetőségre Nikon Transfer 2 kiválasztásához.

macOS

Ha Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, ellenőrizze, hogy a fényképezőgép csatlakoztatva van-e, majd indítsa el az Image Capture alkalmazást ( macOS hez mellékelt alkalmazás), és válassza ki Nikon Transfer 2 alkalmazást, amely megnyílik a fényképezőgép észlelésekor.

Figyelem: Videók átvitele

Ne kíséreljen meg videókat másolni a memóriakártyáról, ha az egy másik gyártmányú vagy típusú fényképezőgépbe van behelyezve. Ha így tesz, előfordulhat, hogy a videók átvitel nélkül törlődnek.

Figyelmeztetések: Csatlakozás számítógépekhez
 • Az átvitel közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB kábelt.

 • Ne alkalmazzon erőt, és ne próbálja meg ferdén behelyezni a csatlakozókat. Ügyeljen arra is, hogy a csatlakozók egyenesek legyenek, amikor kihúzza a kábelt.

 • A kábel csatlakoztatása vagy leválasztása előtt mindig kapcsolja ki a fényképezőgépet.

 • Annak érdekében, hogy az adatátvitel ne szakadjon meg, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve.

USB elosztók

Csatlakoztassa a kamerát közvetlenül a számítógéphez; ne csatlakoztassa a kábelt USB elosztón vagy billentyűzeten keresztül. Csatlakoztassa a kamerát egy előre telepített USB porthoz.

Vezeték nélküli hálózatok (Wi-Fi)

A következő módszerekkel csatlakozhat számítógéphez Wi-Fi-n keresztül. További információkért lásd: „Hálózati kapcsolatok” ( Hálózati kapcsolatok ).

Beépített Wi-Fi

A fényképezőgép beállítási menüjének [ Csatlakozás számítógéphez ] elemével közvetlenül vagy vezeték nélküli útválasztón keresztül csatlakozhat számítógépekhez.

Csatlakozás vezeték nélküli routeren keresztül

Közvetlen vezeték nélküli kapcsolat

A WT-7 vezeték nélküli adó

WT-7 vezeték nélküli adó csatlakoztatása engedélyezi a [ Vezeték nélküli adó (WT-7) ] elemet a beállítási menüben. Camera Control Pro 2 vel (külön megvásárolható) a fényképezőgép vezérelhető, és a képek készítésükkor menthetők a számítógépre.

 • A WT-7 segítségével képeket tölthetünk fel számítógépekre vagy ftp szerverekre.

 • Etherneten keresztül is csatlakozhat.

 • Használja a WT-7-et olyan kapcsolatokhoz, amelyek megbízhatóbbak, mint amelyeket a fényképezőgép beépített Wi-Fi kínál.