Ha képeket szeretne feltölteni a számítógépre, csatlakoztassa a fényképezőgépet vezeték nélküli hálózaton vagy a mellékelt USB-kábellel.

Csatlakozás USB-n keresztül

Ha a mellékelt USB-kábellel csatlakoztatja a fényképezőgépet egy ViewNX‑i-t futtató számítógéphez, átmásolhatja a képeket a számítógépre, ahol megtekintheti, szerkesztheti és rendszerezheti azokat.

A ViewNX-i telepítése

Töltse le a ViewNX-i telepítőt a következő webhelyről, és kövesse a képernyőn megjelenő utasításokat a telepítés befejezéséhez (a meglévő felhasználóknak feltétlenül a legújabb verziót kell letölteniük, mivel előfordulhat, hogy a korábbi verziók nem támogatják a kamerát).
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

 • Internet kapcsolat szükséges.

 • A rendszerkövetelményekért és egyéb információkért látogasson el az Ön régiójának megfelelő Nikon webhelyre.

Rögzítse az NX-D-t

Használja a Nikon Capture NX-D szoftverét a fényképek finomhangolására, illetve a NEF (RAW) képek beállításainak módosítására és más formátumok elmentésére. A Capture NX-D letölthető innen:
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Képek másolása a számítógépre

A részletes útmutatásért lásd a ViewNX-i online súgóját.

 1. Csatlakoztassa az USB-kábelt.

  A fényképezőgép kikapcsolása és a memóriakártya behelyezése után csatlakoztassa a mellékelt USB-kábelt az ábra szerint.

 2. Kapcsolja be a kamerát.

  A ViewNX‑i Nikon Transfer 2 összetevője elindul (ha megjelenik egy üzenet, amely program kiválasztására kéri, válassza a Nikon Transfer 2 lehetőséget). Ha a Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, indítsa el a ViewNX-i-t, és kattintson az „Importálás” ikonra.

 3. Kattintson az [ Átvitel indítása ] gombra.

  A memóriakártyán lévő képeket a rendszer a számítógépre másolja.

 4. Kapcsolja ki a kamerát.

  Az átvitel befejeztével kapcsolja ki a fényképezőgépet, és húzza ki az USB-kábelt.

Windows 10 és Windows 8.1

A Windows 10 és a Windows 8.1 megjeleníthet egy automatikus lejátszási üzenetet, amikor a fényképezőgépet csatlakoztatja.

 • Kattintson a párbeszédpanelre, majd a [ Nikon Transfer 2 ] lehetőségre a Nikon Transfer 2 kiválasztásához.

Mac operációs rendszer

Ha a Nikon Transfer 2 nem indul el automatikusan, ellenőrizze, hogy a fényképezőgép csatlakoztatva van-e, majd indítsa el az Image Capture alkalmazást (a macOS-hez mellékelt alkalmazás), és válassza ki a Nikon Transfer 2 alkalmazást a fényképezőgép észlelésekor megnyíló alkalmazásként.

Filmek átvitele

Ne próbáljon meg mozgóképet másolni a memóriakártyáról, ha az egy másik fényképezőgépbe van helyezve. Ha így tesz, a filmek átvitel nélkül törlődnek.

Csatlakozás számítógépekhez
 • Az átvitel közben ne kapcsolja ki a fényképezőgépet, és ne húzza ki az USB-kábelt.

 • Ne alkalmazzon erőt, és ne próbálja meg ferdén behelyezni a csatlakozókat. Ügyeljen arra is, hogy a csatlakozók egyenesek legyenek, amikor kihúzza a kábelt.

 • Az interfészkábelek csatlakoztatása vagy leválasztása előtt kapcsolja ki a fényképezőgépet.

 • Annak érdekében, hogy az adatátvitel ne szakadjon meg, győződjön meg arról, hogy a fényképezőgép akkumulátora teljesen fel van töltve.

USB-elosztók

Csatlakoztassa a kamerát közvetlenül a számítógéphez; ne csatlakoztassa a kábelt USB-elosztón vagy billentyűzeten keresztül.

Vezeték nélküli hálózatok (Wi-Fi)

A következő módszerekkel csatlakozhat számítógéphez Wi-Fi-n keresztül. További információkért lásd: „Hálózati kapcsolatok” (Hálózati kapcsolatok ).

Beépített Wi-Fi

A fényképezőgép beállítási menüjének [ Csatlakozás számítógéphez ] elemével közvetlenül vagy vezeték nélküli útválasztón keresztül csatlakozhat számítógépekhez.

Csatlakozás vezeték nélküli routeren keresztül

Közvetlen vezeték nélküli kapcsolat

A WT-7 vezeték nélküli adó

WT-7 vezeték nélküli adó csatlakoztatása engedélyezi a [ Vezeték nélküli adó (WT-7) ] elemet a beállítási menüben. A Camera Control Pro 2-vel (külön megvásárolható) a fényképezőgép vezérelhető, és a képek készítésükkor menthetők a számítógépre.

 • A WT-7 segítségével képeket tölthetünk fel számítógépekre vagy ftp szerverekre.

 • Etherneten keresztül is csatlakozhat.

 • Használja a WT-7-et olyan kapcsolatokhoz, amelyek megbízhatóbbak, mint amelyeket a fényképezőgép beépített Wi-Fi-je kínál.