Ha az egységes vakuvezérlést támogató vakuegység (SB-5000, SB-500, SB-400 vagy SB-300) van a fényképezőgépre szerelve, a vakuvezérlési mód, a vaku szint és egyéb vakubeállítások állíthatók a [ Vakuvezérlés ] > [ Vakuvezérlés mód ] elemet a fényképezés menüben (az SB‑5000 esetében ezek a beállítások a vakuegység vezérlőivel is módosíthatók). Az elérhető opciók a használt vakutól függően, míg a [ Vakuvezérlési mód ] alatt megjelenő lehetőségek a kiválasztott módtól függően változnak. A többi vakuegység beállításait csak a vakuegység vezérlőivel lehet módosítani.

  • [ TTL ]: i-TTL mód. Az SB-500, SB-400 és SB-300 esetében a vakukompenzáció a c ( Y ) gomb nyomva tartásával és a segédtárcsa forgatásával állítható be.

  • [ Automatikus külső vaku ]: Ebben az üzemmódban a teljesítmény automatikusan a tárgyról visszavert fény mennyiségének megfelelően kerül beállításra; vakukompenzáció is elérhető. Az automatikus külső vaku támogatja az „automatikus rekesz” ( q A ) és a „nem TTL automatikus” ( A ) módokat. A részleteket lásd a vakuegység kézikönyvében.

  • [ Távolság-prioritás kézi ]: Válassza ki a tárgy távolságát; a vaku teljesítménye automatikusan beáll. Vakukompenzáció is elérhető.

  • [ Manuális ]: Válassza ki manuálisan a vaku szintjét.

  • [ Ismétlődő vaku ]: A vaku többször villan, miközben a zár nyitva van, többszörös expozíciós hatást hozva létre. Válassza ki a vaku erősségét ([ Output ]), az egység villanások maximális számát ([ Times ]) és a vaku másodpercenkénti villanások számát ([ Frekvencia ], Hertzben mérve). Az [ Times ] ( Idő ) opciói a [ Kimenet ] és a [ Frekvencia ] beállításoktól függően változnak ; részletekért lásd a vakuegységhez mellékelt dokumentációt.

Egységes vakuvezérlés

Az egységes vakuvezérlés lehetővé teszi a fényképezőgép és a vakuegység számára a beállítások megosztását. Ha a fényképezőgépre egységes vakuvezérlést támogató vakuegység van felszerelve, a fényképezőgéppel vagy a vakuegységgel végzett vakubeállítások módosításai mindkét eszközön megjelennek, csakúgy, mint az opcionális Camera Control Pro 2 szoftverrel végzett változtatások.