A filmeket a következő beállításokkal szerkesztheti:

választási lehetőség

Leírás

9

[ Válassza ki a kezdő/végpontot ]

Hozzon létre egy másolatot, amelyről eltávolította a nem kívánt felvételt.

4

[ Aktuális képkocka mentése ]

Mentse el a kiválasztott képkockát JPEG állóképként.

r

[ Index hozzáadása ]

Adjon hozzá indexeket a filmekhez lejátszás közben. Az indexek segítségével gyorsan megtalálhatja a képkockákat lejátszás és szerkesztés közben ( Kijelölt képkockák mentése).

o

[ Index törlése ]

Törölje az indexeket a filmekből ( Aktuális képkocka mentése ).

Filmek vágása

A filmek vágott másolatainak létrehozása:

 1. Teljes képkockás film megjelenítése ( Teljes képkockás lejátszás ).

 2. Állítsa le a filmet az új nyitókockán.

  Játssza le a filmet a „Filmek megtekintése” részben leírtak szerint ( Filmek megtekintése ), nyomja meg a J gombot a lejátszás elindításához és folytatásához, és a 3 a szüneteltetéshez, és nyomja meg a 4 vagy 2 vagy forgassa el a fő vezérlőtárcsát a kívánt képkocka megkereséséhez. A filmben elfoglalt hozzávetőleges pozícióját a film folyamatjelző sávjából állapíthatja meg. A lejátszás szüneteltetése, amikor eléri az új nyitókockát.

 3. Válassza a [ Kezdő/végpont kiválasztása ] lehetőséget.

  Nyomja meg az i gombot, majd jelölje ki a [ Kezdő/végpont kiválasztása ] lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

 4. Válassza ki a kezdőpontot.

  Az aktuális kerettől kezdődő másolat létrehozásához jelölje ki a [ Kezdőpont ] lehetőséget, és nyomja meg az J gombot. Az aktuális keret előtti keretek el lesznek távolítva, amikor elmenti a másolatot a 10. lépésben.

 5. Erősítse meg az új kezdőpontot.

  Ha a kívánt képkocka pillanatnyilag nem jelenik meg, nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot az előre- vagy visszatekeréshez (10 másodpercre előre vagy hátra ugráshoz forgassa el a főtárcsát; az első vagy utolsó képkockára ugráshoz forgassa el a segédtárcsát).

 6. Válassza ki a végpontot.

  Nyomja meg a Q / g ( U ) gombot, hogy a kezdőpontról ( w ) a végpont ( x ) kijelölő eszközre váltson, majd válassza ki a záró keretet az 5. lépésben leírtak szerint. A kiválasztott keret utáni keretek eltávolításra kerülnek a másolja a 10. lépésben.

 7. Hozd létre a másolatot.

  Ha megjelenik a kívánt záró keret, nyomja meg az 1 gombot.

 8. Tekintse meg a filmet.

  A másolat előnézetéhez jelölje ki az [ Előnézet ] lehetőséget, és nyomja meg az J gombot (az előnézet megszakításához és a mentési beállítások menübe való visszatéréshez nyomja meg az 1 gombot). Az aktuális másolat elhagyásához és egy új kezdőpont vagy végpont kiválasztásához a fent leírtak szerint, jelölje ki a [ Mégse ] lehetőséget, és nyomja meg az J gombot; a másolat mentéséhez folytassa a 9. lépéssel.

 9. Válasszon egy mentési lehetőséget.
  • [ Mentés új fájlként ]: A szerkesztett másolat mentése új fájlba.

  • [ Létező fájl felülírása ]: Az eredeti film cseréje a szerkesztett másolattal.

 10. Mentse el a másolatot.

  Nyomja meg a J gombot a másolat mentéséhez.

Filmek vágása
 • A filmeknek legalább két másodpercesnek kell lenniük. A másolat nem kerül mentésre, ha nincs elég szabad hely a memóriakártyán.

 • A másolatok készítésének ideje és dátuma megegyezik az eredetivel.

Nyitó vagy záró felvétel eltávolítása

Ha csak a nyitó felvételt szeretné eltávolítani a filmből, folytassa a 7. lépéssel a Q / g ( U ) gomb megnyomása nélkül a 6. lépésben. Ha csak a záró felvételt szeretné eltávolítani, válassza ki a [ End point ] elemet a 4. lépésben, válassza ki a záró képkockát, és folytassa a 7. lépéssel anélkül, hogy megnyomná a Q / g ( U ) gombot a 6. lépésben.

A Retusálás menü [ Film kivágása ] opció

A filmek szerkeszthetők a retusálás menü [Trim movie ] elemével is.

A kiválasztott keretek mentése

Egy kiválasztott képkocka másolatának JPEG állóképként való mentéséhez:

 1. Állítsa le a filmet a kívánt képkockán.

  Játssza le a filmet a „Filmek megtekintése” részben leírtak szerint ( Filmek megtekintése ), nyomja meg a J gombot a lejátszás elindításához és folytatásához, és a 3 a szüneteltetéshez. Állítsa le a filmet a másolni kívánt képkockánál.

 2. Válassza a [ Aktuális képkocka mentése ] lehetőséget.

  Nyomja meg az i gombot, majd jelölje ki a [ Aktuális képkocka mentése ] lehetőséget, és nyomja meg az J gombot az aktuális képkocka JPEG másolatának létrehozásához. A kép a videófelvétel menüben a [ Frame size/frame rate ] beállításnál kiválasztott méretben kerül rögzítésre.

Az aktuális keret mentése

A [ Aktuális képkocka mentése ] funkcióval készített JPEG mozgóképek nem retusálhatók. A JPEG film állóképek bizonyos kategóriájú fényképinformációkat nem tartalmaznak ( Fotó információ ).

Indexek hozzáadása filmekhez

 1. A lejátszás szüneteltetése a kívánt képkockán.
  • Nyomja meg a 3 gombot a lejátszás szüneteltetéséhez.

  • Nyomja meg a 4 vagy 2 gombot a kívánt keret megkereséséhez.

 2. Válassza az [ Index hozzáadása ] lehetőséget.
  • Nyomja meg az i gombot, jelölje ki az [ Index hozzáadása ] lehetőséget, majd nyomja meg az J gombot index hozzáadásához.

  • Minden filmhez legfeljebb 20 indexet lehet hozzáadni.

Indexek törlése

Miután elforgatta a segédtárcsát a kívánt indexre ugráshoz, akár lejátszás közben, akár szüneteltetett lejátszás közben, nyomja meg az i gombot a menü megjelenítéséhez. A kiválasztott index ezután törölhető az [ Index törlése ] kiemelésével és a J gomb megnyomásával.