A 2. nyílásban lévő memóriakártya szerepének kiválasztásához, ha két memóriakártya van behelyezve, nyomja meg a G gombot, és válassza a [ Role play by card in Slot 2 ] lehetőséget a fényképezés menüben.

választási lehetőség

Leírás

P

[ Túlcsordulás ]

A 2. nyílásban lévő kártya csak akkor használható, ha az 1. nyílásban lévő kártya megtelt.

Q

[ Biztonsági mentés ]

Minden kép kétszer kerül rögzítésre, egyszer az 1. nyílásban lévő kártyára, majd ismét a 2. nyílásban lévő kártyára.

R

[ RAW 1. hely -- JPEG 2. hely ]

  • A NEF ( RAW ) + JPEG beállításokkal készített fényképek NEF ( RAW ) másolatai csak az 1. nyílásban lévő kártyára kerülnek rögzítésre, a JPEG csak a 2. nyílásban lévő kártyára.

  • A más képminőség-beállításokkal készített képeket kétszer rögzíti ugyanazzal a beállítással, egyszer az 1. nyílásban lévő kártyára, majd ismét a 2. nyílásban lévő kártyára.

[ RAW 1. hely – JPEG 2. hely]
  • Ha a [ Be ] van kiválasztva a [ Többszörös expozíció ] > [ Egyedi képek mentése ( NEF ) ] a fényképezés menüben, vagy ha a [ Be ] van kiválasztva a [ HDR (nagy dinamikatartomány) ] > [ Egyedi képek mentése ( NEF ) ] a fényképezés menüben, az egyes többszörös expozíciós vagy HDR-képeket alkotó egyes NEF ( RAW ) fényképek feldolgozatlan másolatai a JPEG kompozittal együtt mindkét memóriakártyára rögzítésre kerülnek, függetlenül a képminőséghez kiválasztott beállítástól.

  • Ha a [ Be ] van kiválasztva a d8 egyéni beállításnál [ Eredeti mentése (EFFECTS) ], az f , d , e , k , l és m módban készített képek feldolgozatlan NEF ( RAW ) másolatai mindkét memóriakártyára mentésre kerülnek. a végső JPEG képet, függetlenül a képminőséghez kiválasztott beállítástól.

[ Biztonsági mentés ] és [ RAW Slot 1 -- JPEG Slot 2 ]
  • A kezelőpanel és a kereső mutatja a kártyán fennmaradó expozíciók számát a legkevesebb szabad hely mellett.

  • Az exponálás le lesz tiltva, ha bármelyik kártya megtelik.

Filmek rögzítése

Ha két memóriakártya van behelyezve a fényképezőgépbe, a mozgókép rögzítéséhez használt nyílás kiválasztható a [ Célhely ] elem segítségével a videófelvétel menüben.

Másolatok törlése

A [ Biztonsági mentés ] vagy a [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] használatával rögzített képek törlésekor választhat, hogy vagy mindkét másolatot, vagy csak az aktuális nyílásban lévő kártyán lévő másolatot törli.

  • Ha megnyomja O ( Q ) gombot, amikor a fenti opciók valamelyikével készített kép ki van jelölve lejátszás közben, egy megerősítő üzenet jelenik meg.

  • Ha csak az aktuális nyílásban lévő kártyán lévő másolatot szeretné törölni, jelölje ki a [ Selected image ] elemet, és nyomja meg ismét O ( Q ) gombot. A fennmaradó kártyán lévő másolat nem törlődik.

  • Mindkét másolat törléséhez jelölje ki a [ Ugyanazok a képek w és x en ] lehetőséget, és nyomja meg O ( Q ) gombot.