Az opcionális High-Definition Multimedia Interface (HDMI) kábel vagy egy C típusú HDMI-kábel (külön beszerezhető külső szállítóktól) használható a fényképezőgép és a nagyfelbontású videoeszközök csatlakoztatásához. A HDMI-kábel csatlakoztatása vagy leválasztása előtt mindig kapcsolja ki a fényképezőgépet.

1

HDMI csatlakozó a fényképezőgéphez való csatlakoztatáshoz

2

HDMI csatlakozó * külső eszköz csatlakoztatásához

  • Válasszon egy olyan kábelt, amelynek csatlakozója megegyezik a HDMI-eszköz csatlakozójával.

Csatlakozás HDMI TV-hez

  • Miután csatlakoztatta a fényképezőgépet HDMI televízióhoz vagy más kijelzőhöz, hangolja a készüléket a HDMI-csatornára, majd kapcsolja be a fényképezőgépet, és nyomja meg a K gombot. Lejátszás közben képek jelennek meg a televízió képernyőjén.

  • A hangerő a televízió vezérlőivel állítható; a kamera kezelőszervei nem használhatók.

  • Ha a fényképezőgép a SnapBridge alkalmazást futtató okoseszközzel van párosítva, akkor az eszközzel távolról is vezérelhető a lejátszás, miközben a kamera TV-hez van csatlakoztatva. A részletekért tekintse meg a SnapBridge alkalmazás online súgóját.

Csatlakozás HDMI-felvevőhöz

A kamera közvetlenül tud videót rögzíteni a csatlakoztatott HDMI-felvevőkre. Egyes felvevők akár elindítják és leállítják a felvételt a kamera vezérlőinek hatására. A beállítás menü [ HDMI ] elemével módosíthatja a HDMI kimenet beállításait.

Kimeneti felbontás

Válassza ki a HDMI-eszközre kimenő képek formátumát. Ha az [ Auto ] van kiválasztva, a fényképezőgép automatikusan kiválasztja a megfelelő formátumot.

Fejlett

Módosítsa a HDMI-eszközhöz való csatlakozás beállításait.

választási lehetőség

Leírás

[ Kimeneti tartomány ]

Az [ Auto ] a legtöbb helyzetben javasolt. Ha a fényképezőgép nem tudja meghatározni a HDMI-eszköz megfelelő RGB videojel-kimeneti tartományát, válassza a [ Korlátozott tartomány ] lehetőséget a 16 és 235 közötti RGB videojel bemeneti tartományú eszközök esetén, vagy a [ Teljes tartomány ] lehetőséget az RGB videóval rendelkező eszközök esetén. 0 és 255 közötti bemeneti jeltartomány. Válassza a [ Korlátozott tartomány ] lehetőséget, ha az árnyékok részletének elvesztését észleli, a [ Teljes tartomány ] lehetőséget, ha az árnyékok „elmosódnak” vagy túl világosak.

[ Külső felvételvezérlés ]

A külső rögzítésvezérlés engedélyezése lehetővé teszi a kameravezérlők használatával a felvétel indítását és leállítását, amikor a kamera HDMI-n keresztül csatlakozik egy harmadik féltől származó felvevőhöz, amely támogatja az Atomos Open Protocolt (Atomos SHOGUN, NINJA vagy SUMO sorozatú monitorrögzítők). Egy ikon jelenik meg a fényképezőgép monitorán: A jelenik meg a mozgókép élő nézetében, míg a B a filmfelvétel közben. Felvétel közben ellenőrizze a felvevőt és a felvevő kijelzőjét, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a felvétel az eszközre mentve van (vegye figyelembe, hogy a felvételek eszközre történő kimenete megszakadhat, ha a külső rögzítési vezérlés érvényben van). A fényképezőgép kijelzője automatikusan kikapcsol, amikor a készenléti időzítő lejár, és ezzel véget ér a HDMI kimenet; ha filmeket rögzít külső eszközre, válassza a c2 Egyéni beállítás [ Készenléti időzítő ] lehetőséget, majd válassza a [ No limit ] vagy a várt felvételi időnél hosszabb időt. A készülék jellemzőivel és működésével kapcsolatos további információkért tekintse meg a felvevőhöz mellékelt kézikönyvet.

[ Kimeneti adatmélység ]

Válasszon a [ 8 bit ] és a [ 10 bit ] közül.

[ N-Log/HDR kimeneti beállítások ]

Megőrizheti a fényes és árnyékos területek részleteit, és elkerülheti a túltelített színeket mozgókép rögzítésekor. Az [ N-Log ] olyan felvételekhez készült, amelyeket az utómunkálatok során színbesorolnak. A [ HDR (HLG) ] a felvételek HLG formátumban történő rögzítésére szolgál olyan alkalmazásokhoz, mint például a HDR műsorszórás.

  • A felvétel közvetlenül a külső eszközre kerül rögzítésre. Nem menthető a fényképezőgép memóriakártyájára.

  • Ez az opció csak akkor érhető el, ha a [ 10 bit ] van kiválasztva a [ Kimeneti adatmélység ] -nél az EFCT-től eltérő módokban.

  • Az [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Maximális érzékenység ] és [ ISO érzékenység (M mód) ] elemei a videófelvételi menüben ISO 1600 és 51 200 között, illetve ISO 800 és 51 200 között állíthatók be.

[ Segítség megtekintése ]

Válassza a [ Be ] lehetőséget az [ N-Log ] vagy [ HDR (HLG) ] funkcióval rögzített videofelvétel élő előnézetéhez az [ N-Log/HDR output options ] beállításnál. Az előnézeti színek leegyszerűsítve vannak a kontraszt növelése érdekében, de ez nincs hatással a ténylegesen rögzített felvételre.

HDMI kimenet

A HDMI-kimenet nem érhető el, ha a mozgóképek felvétele 1920 × 1080 120p, 1920 × 1080 100p vagy 1920 × 1080 lassított képkockamérettel történik, vagy ha a fényképezőgép Camera Control Pro 2-t futtató eszközhöz csatlakozik.

[ 10 bit ] A [ Output Data Depth ] beállításhoz van kiválasztva

A [ 10 bit ] csak kompatibilis felvevőkkel használható. Nem lehet fényképet készíteni; mozgókép rögzítése közben a következő további korlátozások érvényesek, ha a képkockamérethez 3840 × 2160 van kiválasztva:

  • A filmek nem rögzíthetők a fényképezőgépbe helyezett memóriakártyára.

  • A monitoron lévő ikonok és karakterek alacsony felbontásban jelennek meg.

  • A látószög körülbelül 90%.

HDR (HLG) kimenet

Az optimális színvisszaadás csak akkor érhető el, ha a berendezése, beleértve a tárolóeszközt, a számítógépet, a monitort, az operációs rendszert és a szoftvert, támogatja a HDR-t (HLG). Ha a csatlakoztatott eszköztől olyan jel érkezik, amely azt jelzi, hogy támogatja a HDR-t (HLG), a kamera „gamma: HLG” azonosítóval válaszol.