Kioldási mód kiválasztása, például egykockás, folyamatos vagy csendes zárkioldás

A kioldási mód kiválasztásához nyomja meg a kioldási mód tárcsa rögzítésének kioldóját, és forgassa el a kioldási mód tárcsát úgy, hogy a mutató a kívánt beállításhoz kerüljön.

Mód

Leírás

TODO: table/tgroup/tbody/row[1]/entry[1]/p/indexmarkerS

Egyetlen keret

A fényképezőgép minden alkalommal egy fényképet készít, amikor lenyomja a kioldógombot.

TODO: table/tgroup/tbody/row[2]/entry[1]/p/indexmarker[1]TODO: table/tgroup/tbody/row[2]/entry[1]/p/indexmarker[2]

Cl

Folyamatos alacsony sebesség

Alapbeállítások szerint a fényképezőgép akár 3 képkocka/mp sebességgel is készít fényképeket, miközben lenyomja a kioldógombot.

 • A képkocka sebessége a d1 egyéni beállítás [ CL módban fényképezési sebesség ] segítségével választható ki. Válasszon az 1 és 6 fps közötti értékek közül. Ne feledje azonban, hogy a kiválasztott opciótól függetlenül a maximális képkocka-előadási sebesség élő nézetben 3 képkocka/mp.

TODO: table/tgroup/tbody/row[3]/entry[1]/p/indexmarker[1]TODO: table/tgroup/tbody/row[3]/entry[1]/p/indexmarker[2]

Ch

Folyamatos nagy sebesség

Amíg az exponálógombot lenyomva tartja, a fényképezőgép másodpercenként akár 7 képkockát is rögzít. Használja aktív témákhoz.

 • Ha élő nézetben a [ Csendes élő nézetű fényképezés ] beállításnál a [ Be ] van kiválasztva a fényképezés menüben élő nézetben, a képkocka sebessége a [ NEF (RAW) felvétel ] > [ NEF (RAW) bitmélység ] beállítástól függően változik. fényképezés menü, amely körülbelül 8 képkocka/mp-re nő, ha a [ 14-bit ] van kiválasztva, vagy körülbelül 12 fps, ha a [ 12-bit ] van kiválasztva.

TODO: table/tgroup/tbody/row[4]/entry[1]/p/indexmarkerK

TODO: table/tgroup/tbody/row[4]/entry[2]/p/indexmarkerCsendes zárkioldás

Ami az egykockát illeti, azzal a különbséggel, hogy a tükör nem kattan vissza a helyére, amíg az exponálógombot teljesen lenyomja, így a felhasználó szabályozhatja a tükör által keltett kattanás időzítését, ami szintén halkabb, mint az egyképes módban. Ezenkívül a hangjelzés a beállítás menü [ Beep options ] > [ Beep on/off ] pontjában kiválasztott beállítástól függetlenül nem hallatszik.

TODO: table/tgroup/tbody/row[5]/entry[1]/p/indexmarker

Qc

TODO: table/tgroup/tbody/row[5]/entry[2]/p/indexmarkerQc (csendes folyamatos) zárkioldás

A fényképezőgép legfeljebb 3 képkocka/másodperc sebességgel készít képeket, miközben lenyomja az exponálógombot; csökken a kamera zaja.

TODO: table/tgroup/tbody/row[6]/entry[1]/p/font/indexmarkerE

Önidőzítő

Készítsen képeket az önkioldóval ( Önkioldó mód ( E ) ).

TODO: table/tgroup/tbody/row[7]/entry[1]/p/indexmarkerTODO: table/tgroup/tbody/row[7]/entry[1]/p/b/indexmarker

Mup

Tükör fel

Válassza ezt az üzemmódot, hogy minimalizálja a fényképezőgép bemozdulását telefotó vagy közeli fotózáskor, vagy más olyan helyzetekben, amikor a fényképezőgép legkisebb mozgása is elmosódott képeket eredményezhet ( Tükrözés mód ( Mup ) ).

Burst Photography
 • A fényképezés körülményeitől és a memóriakártya teljesítményétől függően a memóriakártya-hozzáférés jelzőfénye néhány másodperctől néhány percig terjedhet. Ne távolítsa el a memóriakártyát, amíg a memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít. Nemcsak a fel nem vett képek elveszhetnek, hanem a fényképezőgép vagy a memóriakártya is megsérülhet.

 • Ha a fényképezőgépet kikapcsolja, miközben a memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít, a tápellátás nem kapcsol ki mindaddig, amíg a pufferben lévő összes kép fel nem készült.

 • Ha az akkumulátor lemerül, miközben a képek a pufferben maradnak, a zár le lesz tiltva, és a képek a memóriakártyára kerülnek.

A memóriapuffer
 • Amíg a kioldógombot félig lenyomja, a fényképezőgép megjeleníti a memóriapufferben tárolható képek számát.

 • Ha a puffer megtelik, a kijelzőn t 00 és a képkockasebesség csökken.

 • A feltüntetett szám hozzávetőleges. A memóriapufferben tárolható fényképek tényleges száma a fényképezőgép beállításaitól és a fényképezési körülményektől függően változik.

 • A memóriapuffer kapacitása rövid időre csökkenhet közvetlenül a fényképezőgép bekapcsolása után.

 • A memóriapuffer kapacitása élő nézetben megtekinthető a monitoron.

Frame Advance Rate

A számadatok képtovábbítás sebessége alkalmazni mód S vagy M at zársebesség 1/250 másodperc vagy rövidebb, az AF-C kiválasztott autofókusz módhoz a többi beállítás alapértelmezett értékeket. A képkocka előrehaladási sebessége lelassulhat:

 • lassú zársebességnél,

 • ha a fényképezés menüben az [ISO-érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO-érzékenység-szabályozás ] beállításnál a [ Be ] van kiválasztva, és az ISO-érzékenységet a fényképezőgép automatikusan módosítja,

 • ha az ISO érzékenység Hi 0,3 és Hi 2 közötti értékre van állítva,

 • ha vibrálást észlel a fényképezés menüben a [ Villogáscsökkentés ] > [ Villódzáscsökkentés beállítása ] lehetőségnél az [ Engedélyezés],

 • rendkívül kis rekesznyílásoknál (nagy f-számok),

 • ha a rezgéscsökkentés (VR objektívekkel elérhető) be van kapcsolva,

 • amikor az akkumulátor lemerült,

 • bizonyos lencsékkel, ill

 • ha nem CPU objektív van csatlakoztatva az [ Rekesznyílás gyűrű ] kiválasztásával az Egyéni beállítás f5 [ Parancstárcsák testreszabása ] > [ Rekesznyílás beállítása ] menüpontban.

Önkioldó mód ( E )

Az önkioldó a fényképezőgép bemozdulásának csökkentésére vagy önarcképek készítésére használható.

 1. Válassza ki az önkioldó módot.

  Nyomja meg a kioldó mód tárcsa rögzítésének kioldóját, és forgassa a kioldási mód tárcsát E .

 2. Keretezze be a fényképet és fókuszáljon.

  Az időzítő nem indul el, ha a fényképezőgép nem tud élességet állítani az AF módhoz kiválasztott AF-S mellett, vagy más olyan helyzetekben, amikor a zárat nem lehet kioldani.

 3. Indítsa el az időzítőt.

  • Nyomja le teljesen a kioldógombot az időzítő elindításához; a zár körülbelül 10 másodperc után kiold, ezalatt az önkioldó lámpa először körülbelül 8 másodpercig villog, majd nagyjából 2 másodpercig világít.

  • Ha a fényképezés előtt ki szeretné kapcsolni az önkioldót, fordítsa el a kioldási mód tárcsáját egy másik beállításra.

  • Az időzítő időtartama, a készített felvételek száma és a felvételek közötti időköz a c3 egyéni beállítás [ Self-timer ] segítségével választható ki.

Tükrözés mód (
Mup
)

Válassza ezt a módot, hogy minimalizálja a fényképezőgép mozgása által okozott elmosódást, amikor a tükör fel van emelve. A tükör-felfelé mód használatához nyomja meg a kioldó mód tárcsa rögzítésének kioldóját, és forgassa a kioldási mód tárcsát a Mup (tükör felfelé) állásba. Miután félig lenyomta a kioldógombot a fókusz és az expozíció beállításához, nyomja le teljesen a kioldógombot a tükör felemeléséhez. Z jelenik meg a vezérlőpulton; a kép elkészítéséhez nyomja le ismét teljesen az exponáló gombot.

Tükör fel

Amíg a tükör fel van emelve, a fényképek nem keretezhetők a keresőben, és nem történik meg az automatikus élességállítás és a fénymérés.

Tükör-felfelé mód
 • Állvány használata javasolt.

 • A fényképezőgép mozgása miatti elmosódás elkerülése érdekében finoman nyomja le az exponáló gombot.

 • A tükör lesüllyed a fényképezés végén.

 • A kép automatikusan elkészül, ha a tükör felemelése után körülbelül 30 másodpercig nem végez semmilyen műveletet.

 • Élő nézetben a kép az exponálógomb első teljesen lenyomásakor készül.