Használja az S ( Q ) gombot a fényképezőgép fényérzékenységének (ISO érzékenységének) beállításához. Minél nagyobb az ISO érzékenység, annál kevesebb fényre van szükség az exponáláshoz, ami gyorsabb záridőt vagy kisebb rekesznyílást tesz lehetővé. Lehetősége van az automatikus ISO érzékenységszabályozás engedélyezésére is, amely automatikusan beállítja az érzékenységet, ha a felhasználó által kiválasztott beállítással nem érhető el az optimális expozíció.

ISO érzékenység beállítása

Tartsa lenyomva az S ( Q ) gombot, és forgassa el a fő vezérlőtárcsát.

  • Válasszon az ISO 100 és 51 200 közötti értékek közül. Körülbelül 0,3 és 1 Fé közötti ISO 100 és 0,3 és 2 Fé közötti ISO 51200 feletti beállítások is rendelkezésre állnak.

  • Az ISO 100-tól 51200-ig terjedő beállítások mellett a b és a j kivételével minden EFCT X ([ Auto ]) opciót is kínál. Ha az X van kiválasztva, a fényképezőgép automatikusan beállítja az ISO-érzékenységet.

Magas ISO érzékenység

Minél nagyobb az ISO érzékenység, annál kevesebb fényre van szükség az exponáláshoz, ami lehetővé teszi a képek készítését gyenge megvilágítás mellett, és segít megelőzni az elmosódást, amikor a téma mozgásban van. Ne feledje azonban, hogy minél nagyobb az érzékenység, annál valószínűbb, hogy a képet „zaj” érinti véletlenszerűen elhelyezkedő fényes pixelek, köd vagy vonalak formájában.

Automatikus ISO érzékenységszabályozás engedélyezése

P , S , A és M módban tartsa lenyomva az S ( Q ) gombot és forgassa el a segédtárcsát annak kiválasztásához, hogy a fényképezőgép automatikusan beállítsa-e az ISO érzékenységet, ha a kívánt expozíció nem érhető el a kiválasztott érték mellett. felhasználó.

  • Ha az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás engedélyezve van, az ISO AUTO jelzések megjelennek a vezérlőpulton és a keresőben. Ha ezek a jelzőfények világítanak (nem villognak), a képek az [ ISO érzékenység ] beállításnál kiválasztott érzékenységgel készülnek. Ha az érzékenység megváltozik a felhasználó által kiválasztott értékhez képest, az ISO AUTO jelzők villognak, és a megváltozott érték megjelenik a kijelzőkön.

Maximális érzékenység

A P , S , A és M módokban kiválaszthatja az automatikus ISO-érzékenység-szabályozás felső határát, hogy elkerülje az ISO-érzékenység túl magasra emelését. A maximális ISO érzékenység a fényképezés menü [ ISO érzékenység beállításai ] > [ Automatikus ISO érzékenység vezérlés ] > [ Maximális érzékenység ] elemével választható ki.