Állítsa be a fehéregyensúlyt. További információkért tekintse meg a „Fehéregyensúly” szakaszokat az „Alapbeállítások” ( 0 Fehéregyensúly ) és „Az i menü” ( 0 Fehéregyensúly ) részben.

A fehéregyensúly menü: Finomhangolás

A finomhangolás a kamera menüin keresztül érhető el. A finomhangolással kapcsolatos további információkért lásd a „Fehéregyensúly finomhangolása” részt ( 0 A fehéregyensúly finomhangolása ). Az előre beállított fehéregyensúly finomhangolásával kapcsolatban lásd: „Előre beállított fehéregyensúly finomhangolása” ( 0 Előre beállított fehéregyensúly finomhangolása ).

 1. A finomhangolási lehetőségek megjelenítése.

  Lépjen a Fehéregyensúly elemre a fényképezés menüben, jelöljön ki egy fehéregyensúly-beállítást, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. A fehéregyensúly finomhangolása.

  A fehéregyensúly finomhangolásához használja a választógombot. Fehér egyensúly finombeállítására az A mber- B lue tengelye lépésekben 0,5, és a G reen- M agenta tengelye lépésekben 0,25. A vízszintes (A mber- B lue) tengely a színhőmérsékletet, miközben a függőleges (G reen- M agenta) tengelynek ugyanolyan hatása van, a megfelelő szín kompenzációs (CC) szűrők. A vízszintes tengelyt körülbelül 5 mirednek megfelelő lépésekben, a függőleges tengelyt körülbelül 0,05 diffúz sűrűségegységnyi lépésekben szabályozzuk.

  Koordináták

  Beállítás

 3. Változtatások mentése és kilépés.

  Nyomja meg a J gombot a beállítások mentéséhez és a fényképezés menübe való visszatéréshez. Ha a fehéregyensúly finomhangolása megtörtént, a fényképezési képernyőn a fehéregyensúly ikon mellett U

Fehéregyensúly finomhangolás

A finomhangoló tengelyek színei relatívak, nem abszolútak. Például, ha a kurzort B (kék) állásba mozgatja, amikor a fehéregyensúlyhoz „meleg” beállítást, például J ( Incandescent ) választott, a fényképek kissé „hidegebbek” lesznek, de valójában nem lesznek kékek.

„Med”

A színhőmérséklet bármely adott változása nagyobb színkülönbséget eredményez alacsony színhőmérsékleten, mint magasabb színhőmérsékleten. Például egy 1000 K-es változás sokkal nagyobb színváltozást okoz 3000 K-en, mint 6000 K-en. A színhőmérséklet inverzének 10 6- tal való szorzatával számított Mired a színhőmérséklet olyan mértéke, amely figyelembe veszi az ilyen eltéréseket. , és mint ilyen, a színhőmérséklet-kompenzációs szűrőkben használt egység. Például:

 • 4000 K–3000 K (1000 K különbség) = 83 mired
 • 7000 K–6000 K (1000 K különbség) = 24 mired

A fehéregyensúly menü: Színhőmérséklet kiválasztása

Színhőmérséklet lehet kiválasztani a Fehéregensúly> Válassza ki a színhőmérséklet opciót a fényképezés menüben. Adja meg a borostyán-kék és a zöld-bíbor tengely értékeit az alábbiak szerint.

 1. Válassza a Színhőmérséklet kiválasztása lehetőséget.

  Lépjen a Fehéregyensúly elemre a fényképezés menüben, jelölje ki a Színhőmérséklet kiválasztása elemet, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válassza ki a borostyán–kék és zöld–bíbor értékeket.

  Nyomda 4 vagy 2 , hogy kiemelje számjegy az A mber- B lue vagy G reen- M agenta tengely és nyomja meg az 1 vagy 3 , hogy a változás.

  Érték A mber- B Lue tengely

  A G reen– M agenta tengely értéke

 3. Változtatások mentése és kilépés.

  Nyomja meg a J gombot a beállítások mentéséhez és a fényképezés menübe való visszatéréshez. Ha egy nullánál nagyobb érték van kiválasztva a G reen- M agenta tengelye, egy csillag ( „ U ”) fog megjelenni, hogy a fehér egyensúly ikon a fényképezés kijelzőn.

Válassza a Színhőmérséklet lehetőséget

Vegye figyelembe, hogy a kívánt eredmény nem érhető el fluoreszkáló világítással. A fluoreszkáló fényforrásokhoz válassza az I ( Fluorescent ) lehetőséget. Más fényforrások esetén készítsen próbafelvételt annak megállapítására, hogy a kiválasztott érték megfelelő-e.

Előre beállított kézikönyv: Fehéregyensúly másolása fényképről

A fehéregyensúly menü Előre beállított kézi opciója használható fehéregyensúly érték másolására egy meglévő fényképről. Az előre beállított manuális fehéregyensúlyról további információkért lásd a „Kézi előre beállított” részt ( 0 Előre beállított kézi ).

 1. Válassza az Előre beállított kézikönyv lehetőséget .

  Lépjen a Fehéregyensúly elemre a fényképezés menüben, jelölje ki az Előre beállított kézi lehetőséget , és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válasszon ki egy úti célt.

  Jelölje ki a célállomás előre beállított értékét (d-1-től d-6-ig), és érintse meg az X gombot.

 3. Válassza a Kép kiválasztása lehetőséget.

  Megjelenik az előre beállított kézi fehéregyensúly menü; jelölje ki a Kép kiválasztása lehetőséget, és nyomja meg a 2 gombot.

 4. Jelöljön ki egy forrásképet.

  Jelölje ki a forrásképet. A kiemelt kép teljes keretben történő megtekintéséhez érintse meg és tartsa lenyomva az X gombot.

 5. Fehéregyensúly másolása.

  Nyomja meg a J gombot a fehéregyensúly érték másolásához a kiemelt fényképről a kiválasztott előre beállított értékre. Ha a kiemelt fényképhez megjegyzés tartozik, a megjegyzés a kiválasztott beállításhoz tartozó megjegyzésbe kerül.

Előre beállított fehéregyensúly finomhangolása

Az aktuális beállítás finomhangolható a Finomhangolás kiválasztásával az előre beállított kézi fehéregyensúly menüben, és a fehéregyensúly beállításával a „Fehéregyensúly menü: Finomhangolás” részben leírtak szerint ( 0 A fehéregyensúly menü: Finomhangolás ).

Megjegyzés szerkesztése

Ha az aktuális fehéregyensúly-beállításhoz legfeljebb 36 karakteres leíró megjegyzést szeretne beírni, válassza a Megjegyzés szerkesztése lehetőséget az előre beállított kézi fehéregyensúly menüben.

Védje

Az aktuális fehéregyensúly-beállítás védelméhez válassza a Védelem elemet az előre beállított kézi fehéregyensúly menüben, majd jelölje ki a Be lehetőséget, és nyomja meg az J gombot. A védett előbeállítások nem módosíthatók, és a Finomhangolás és a Megjegyzés szerkesztése opciók nem használhatók.