Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Translate

TÄMÄ PALVELU VOI SISÄLTÄÄ GOOGLE-KÄÄNNÖKSIÄ. GOOGLE SANOUTUU IRTI KAIKISTA KÄÄNNÖKSIIN LIITTYVISTÄ, SUORISTA TAI EPÄSUORISTA TAKUISTA, MUKAAN LUKIEN TAKUISTA, JOTKA KOSKEVAT TARKKUUTTA JA LUOTETTAVUUTTA JA KAIKISTA EPÄSUORISTA TAKUISTA, JOTKA LIITTYVÄT KAUPANKÄYNTIIN, SOVELTUVUUTEEN TIETTYYN TARKOITUKSEEN JA LOUKKAAMATTOMUUTEEN.

Nikon Corporationin (jäljempänä ”Nikon”) käyttöoppaat on käännetty Google Translaten tarjoamalla käännösohjelmistolla. Osuvien käännösten tekemiseksi on tehty kohtuullisesti työtä. Yksikään automaattinen käännös ei kuitenkaan ole täydellinen, eikä niiden ole tarkoitus korvata ihmisten tekemiä käännöksiä. Käännökset tuotetaan palveluna Nikonin käyttöoppaiden käyttäjille, ja ne toimitetaan ”sellaisenaan”. Englannin kielestä muihin kieliin tehtyjen käännösten tarkkuudesta, luotettavuudesta tai paikkansapitävyydestä ei anneta suoria tai epäsuoria takuita. Tiettyä sisältöä (kuten kuvia, videoita, Flash Videota tms.) ei välttämättä voida kääntää tarkasti käännösohjelmiston rajoitusten vuoksi.

Virallinen teksti vastaa käyttöoppaiden englanninkielisiä versioita. Käännöksissä syntyvät ristiriitaisuudet tai eroavaisuudet eivät ole sitovia, eivätkä ne vaikuta oikeudellisesti vaatimustenmukaisuuteen tai täytäntöönpanoaikomuksiin. Jos käännetyissä käyttöoppaissa olevien tietojen tarkkuuteen liittyviä kysymyksiä ilmenee, tarkista tiedot oppaiden englanninkielisistä versioista, jotka ovat virallisia versioita.

Muut yhteensopivat lisävarusteet

Nikon kamerallesi on saatavana erilaisia lisävarusteita.

Yhteensopivat tarvikkeet

 • Saatavuus voi vaihdella maan tai alueen mukaan.
 • Katso uusimmat tiedot verkkosivuiltamme tai esitteistämme.
Virtalähteet
 • Ladattava EN-EL15c-litiumioniakku : EN-EL15c-akkuja voidaan käyttää Nikon Z 8 -digitaalikameroiden kanssa.

  • Myös EN-EL15b- ja EN-EL15a-akkuja voidaan käyttää. Huomaa kuitenkin, että yhdellä latauksella voidaan ottaa vähemmän kuvia kuin EN-EL15c:llä ( 0 Battery Endurance ).
 • MH-25a-akkulaturi : MH-25a:ta voidaan käyttää EN-EL15c-akkujen lataamiseen.
 • EH‑7P-latausverkkolaite/EH‑8P-verkkolaite : Kun ne on liitetty kameran USB virtalähdeliitäntään, näitä sovittimia voidaan käyttää kameraan asetettujen akkujen lataamiseen.

  • Akku ei lataudu, kun kamera on päällä.
  • EH-7P- ja EH-8P-laitteita ei voi käyttää EN-EL15a-akkujen lataamiseen.
  • EH-7P:tä ja EH-8P:tä voidaan käyttää kameran virtalähteenä; tehdäksesi niin, valitse [ ON ] asetusvalikosta [ USB power supply ]. Lisätietoja on kohdassa USB virransyöttö ( 0 USB virransyöttö ).
  • Kameran virransyöttö EH-8P:llä vaatii UC-E25 USB kaapelin (saatavana erikseen).
 • EP-5B-virtaliitin ja EH-5d-verkkolaite : Käytä EH-5d-verkkovirtasovittimia kameran virransyöttöön pitkiä aikoja.

 • MB-N12-akku : Akku Nikon Z 8 -digitaalikameralle. Kiinnitettynä se mahdollistaa jopa kahden ladattavan EN-EL15c Li-ion-akun käytön virtalähteenä.

  • MB-N12 on varustettu painikkeilla, valitsimella ja monivalitsimella käytettäväksi, kun kameraa käännetään ottamaan kuvia pystysuunnassa ("korkea").
  • EN-EL15b- ja EN-EL15a-akkuja voidaan käyttää EN-EL15c:n tilalla. Huomaa kuitenkin, että yhdellä latauksella voidaan ottaa vähemmän kuvia kuin EN-EL15c:llä ( 0 Battery Endurance ).
  • EH-7P-latausverkkovirtasovitinta tai EH-8P-verkkovirtasovitinta voidaan käyttää pakkaukseen asetettujen akkujen lataamiseen tai kameran virran syöttämiseen, kun akku on kytkettynä.
  • Tietoja akun kytkemisestä ja poistamisesta sekä sen käyttöä ja hoitoa koskevat ohjeet ovat saatavilla kohdassa "Valinnaiset MB-N12-akut" ( 0 valinnaista MB-N12-akkua ).
Suodattimet
 • Neutraalivärisiä (NC) suodattimia voidaan käyttää objektiivin suojaamiseen.
 • Suodattimet voivat aiheuttaa haamukuvia, kun kohde kehystetään kirkasta valoa vasten tai kun kuvassa on kirkas valonlähde. Suodattimet voidaan poistaa, jos haamukuvia esiintyy.
 • Matriisimittaus ei välttämättä tuota toivottuja tuloksia suodattimilla, joiden valotuskertoimet (suodatintekijät) ovat yli 1× ( Y44 , Y48 , Y52 , O56 , R60 , X0 , X1 , C-PL, ND2S , ND4 , ND4S , ND8 , ND8S , ND400 , A2 , A12 , B2 , B8 , B12 ); suosittelemme, että sen sijaan valitaan [ Center-weighted metering ]. Katso lisätietoja suodattimen mukana toimitetusta dokumentaatiosta.
 • Erikoistehostekuvaukseen tarkoitetut suodattimet voivat häiritä automaattitarkennusta tai tarkennuksen ilmaisinta ( I ).
Kaukopäätteen tarvikkeet

Kamerassa on kymmenen nastainen kaukosäädin kauko-ohjausta ja automaattista valokuvausta varten.

Muista vaihtaa liittimen kansi, kun liitin ei ole käytössä. Pöly tai muu vieras esine, joka kerääntyy liittimiin, voi aiheuttaa kameran toimintahäiriön.

 • MC-22/MC-22A-kaukosäätimen johdot (pituus noin 1 m/3,3 jalkaa) : Kaukosulkimen laukaisimet sinisillä, keltaisilla ja mustilla liittimillä, jotka voidaan liittää kaukolaukaisulaitteisiin, mahdollistaen ohjauksen ääni- tai elektronisilla signaaleilla.
 • MC‑30/MC‑30A kaukosäätimen johdot (pituus noin 80 cm/2,7 jalkaa) : Kaukolaukaisimet; voidaan käyttää vähentämään kameran tärinää.
 • MC‑36/MC‑36A kaukosäätimen johdot (pituus noin 85 cm/2,8 jalkaa ): Kaukolaukaisimet ajastimilla intervalliajastinkuvausta varten.
 • MC-21/MC-21A jatkojohdot (pituus noin 3 m/9,9 jalkaa) : Voidaan liittää ML-3- tai MC-sarjan 20, 22, 22A, 23, 23A, 25, 25A, 30, 30A, 36, tai 36A, mutta huomaa, että kahta tai useampaa jatkojohtoa ei voida yhdistää toisiinsa.
 • MC-23/MC-23A-liitäntäjohdot (pituus noin 40 cm) : Liitä kaksi kameraa MC-23- tai 23A-liitännöillä niiden 10-nastaisten liittimien kautta samanaikaista käyttöä varten.
 • MC-25/MC-25A-sovitinjohdot (pituus noin 20 cm) : 10-nastaiset kaksinapaiset sovitinjohdot, jotka voidaan liittää laitteisiin, joissa on kaksinastainen liitin, mukaan lukien MW-2-radio-ohjainsarja, MT- 2 intervalometriä ja ML-2-moduliittikaukosäädinsarja.
 • WR-A10 WR-sovitin : Sovitin, jolla langattomat WR-R10-kaukosäätimet liitetään kameroihin, joissa on kymmenen nastainen kaukosäädin.
 • ML-3 Modulite Remote Control Set : Mahdollistaa infrapunakaukosäätimen jopa 8 metrin (26,2 ft) etäisyydellä.
USB kaapelit
 • UC-E24 USB kaapeli : USB kaapeli, jossa on C-tyypin liitin kameran liittämistä varten ja Type A -liitin USB laitteeseen liittämistä varten.
 • UC-E25 USB kaapeli : USB kaapeli kahdella C-tyypin liittimellä.
Hot Shoe -sovittimet
AS-15 Sync Terminal Adapter : Kiinnitä AS-15 kameran suojakenkään liittääksesi studion strobovalot tai muut salamalaitteet synkronointiliittimen kautta.
Lisävarusteet kengänsuojat
BS-1 lisävarustekengän suojus : Suojus, joka suojaa lisävarustekenkää, kun salamalaitetta ei ole kiinnitetty.
Body Caps
BF-N1 Rungon suojus : Rungon suojus estää pölyn pääsyn kameraan, kun objektiivia ei ole paikallaan.
Etsimen okulaaritarvikkeet

DK-33 kumisilmäsuojus : Kuminen silmäsuojus, joka on asennettu kameraan. Se voidaan irrottaa pitämällä kiinni okulaarin vapauttimesta ( q ) ja kiertämällä silmäkuppia kuvan osoittamaan suuntaan ( w ).

Kiinnitä silmäsuppilo uudelleen kohdistamalla silmäsuppilon takaosassa oleva merkki ( r ) kameran rungossa olevan merkin kanssa ( e ) ja kiertämällä silmäsuojusta kuvan mukaisesti, kunnes se napsahtaa paikalleen ( t ).

Flash-yksiköt
 • SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 SB-700 , SB-600 , SB-600 , SB-500 , SB-400 , SB-300 ja SB-R200 Salamalaitteet : Nämä yksiköt voidaan asentaa kameraan salamavalokuvaukseen. Jotkut tukevat myös langatonta kaukosäädintä kameran ulkopuoliseen salamakuvaukseen useilla salamayksiköillä.

 • Langaton SU-800 salamaohjain : Langaton kaukosäädin käytettäväksi SB-5000 , SB-910 , SB-900 , SB-800 , SB-700 , SB-600 , SB-500 ja SB-R200 salamalaitteiden kanssa. Salamalaitteet voidaan jakaa enintään kolmeen ryhmään salaman kauko-ohjaukseen. Itse SU-800:ssa ei ole salamaa.
Kiinnityssovittimet

FTZ II / FTZ kiinnityssovitin : Sovitin, jonka avulla NIKKOR F -kiinnityksellä varustettuja objektiiveja voidaan käyttää digitaalikameroissa, jotka tukevat vaihdettavia Z-kiinnitysobjektiiveja.

 • Lisätietoja kiinnityssovittimien kiinnittämisestä, poistamisesta, huollosta ja käytöstä on tuotteen dokumentaatiossa.

  Päivitä kiinnityssovittimen laiteohjelmisto uusimpaan versioon, jos niin kehotetaan sovittimen liittämisen jälkeen. Tietoja laiteohjelmistopäivityksistä on saatavilla maasi tai alueesi Nikon verkkosivustolta.

Mikrofonit
 • ME-1 Stereomikrofoni : Liitä ME-1 kameran mikrofoniliitäntään stereoäänen nauhoittamiseksi. Ulkoisen mikrofonin käyttö vähentää myös mahdollisuutta poimia laitteiden kohinaa, kuten videotallennuksen aikana syntyviä ääniä, kun tarkennus saavutetaan automaattitarkennuksella.
 • Langaton ME-W1 mikrofoni : Langaton Bluetooth mikrofoni. Käytä ME-W1:tä kameran ulkopuoliseen tallentamiseen.
Langattomat kauko-ohjaimet
 • Langattomat WR-R11a , WR-R10 ja WR-T10 kaukosäätimet

  • Kun WR-R11a on kytketty kymmenen nastaiseen kaukosäätimeen tai kun WR-R10 on kytketty kymmenen nastaiseen kaukosäätimeen WR-A10 sovittimella, kameraa voidaan ohjata etänä langattomalla WR-T10 kaukosäätimellä. ohjain.
  • Langattomia WR-R11a ja WR-R10 kaukosäätimiä voidaan käyttää myös radio-ohjattujen salamalaitteiden ohjaamiseen.
 • Langaton WR-1 kaukosäädin : WR-1 yksiköitä käytetään langattomien WR-R11a / WR-R10 tai WR-T10 kaukosäätimien tai muiden WR-1 kaukosäätimien kanssa, jolloin WR-1 yksiköt toimivat joko lähettiminä tai vastaanottimina. Kun WR-R11a / WR-R10 tai vastaanottimeksi määritetty WR-1 on kytketty kameran kymmenen nastaiseen kaukosäätimeen, toista lähettimeksi määritettyä WR-1 tä voidaan käyttää kuvien ottamiseen ja kameran asetusten säätämiseen etänä. Päivitä WR-1-laiteohjelmisto uusimpaan versioon (versio 1.0.4 tai uudempi).

  Kun käytät langatonta kaukosäädintä WR-R10 kanssa, varmista WR-R10 laiteohjelmisto on päivitetty uusimpaan versioon (versio 3.0 tai uudempi). Tietoja laiteohjelmistopäivityksistä on saatavilla maasi tai alueesi Nikon verkkosivustolta. Ota yhteyttä Nikon valtuutettuun huoltoedustajaan, kun päivität WR-R10 laiteohjelmiston versiota 2.0 aikaisemmasta versiosta 3.0:aan tai uudempaan.

Kaukokahvat
MC-N10 Remote Grip : Kun MC-N10 on liitetty kameraan, sitä voidaan käyttää esimerkiksi videokuvaukseen, valokuvaamiseen ja kameran asetusten säätämiseen. Se on varustettu ruusukkeella, joka voidaan kiinnittää kolmannen osapuolen kameralaitteisiin. Kun MC-N10 on asennettu kolmannen osapuolen kameralaitteisiin ARRI-yhteensopivalla ruususovittimella, voit pitää liikkuvat kohteet tarkennettuina samalla kun panoroit kameraa seurataksesi niiden liikettä tai käyttää sen kätevästi sijoitettuja säätimiä säätääksesi asetuksia, kuten valotusta ja valkotasapainoa koskematta kameraan.

Akkujen lataaminen

Yhteensopivat akut voidaan ladata alla olevilla laitteilla.

Akku Akkulaturi EH-7P-latausverkkolaite/
EH-8P verkkolaite
MH-25a
FI-EL15c 4 4
FI-EL15b 4 4
FI-EL15a 4

Lisävarustekengän suojuksen kiinnittäminen ja irrottaminen

BS-1 lisävarustekengän kansi liukuu kenkään kuvan mukaisesti. Irrota kansi pitämällä kamerasta lujasti kiinni, painamalla kantta peukalolla ja liu'uttamalla sitä kuvan osoittamaan suuntaan.

HDMI / USB kaapelipidike

Estä irrottaminen vahingossa kiinnittämällä mukana toimitettu pidike HDMI tai USB kaapeleihin kuvan mukaisesti (huomaa, että pidike ei välttämättä sovi kaikkiin kaapeleihin).

 • Kuvissa näkyy USB kaapeli. Vie HDMI kaapelit toisen kanavan kautta.
 • Pidä näyttöä säilytysasennossa, kun käytät kaapelipidikettä.

  USB kaapeli

  HDMI kaapelia ja USB kaapelia käytetään samanaikaisesti