Valitse, otetaanko tärinänvaimennus käyttöön. Vaihtoehdot vaihtelevat objektiivin mukaan.

Vaihtoehto

Kuvaus

C

[ Normaali ]

Valitse tehostaaksesi tärinän vaimennusta kuvattaessa staattisia kohteita.

D

[ Urheilu ]

Valitse, kun kuvaat urheilijoita ja muita kohteita, jotka liikkuvat nopeasti ja arvaamattomasti.

[ Pois ]

Tärinänvaimennus ei ole käytössä.

Varoitukset: Käytä tärinänvaimennusta
  • Tärinänvaimennus ei ehkä ole käytettävissä joidenkin objektiivien kanssa.

  • Suosittelemme odottamaan näytössä olevan kuvan vakautumista ennen kuvaamista.

  • Kun [ Normaali ] on valittuna objektiiveille, jotka tukevat tärinänvaimennusta, etsimessä oleva kuva saattaa heilua ennen sulkimen vapauttamista, mutta tämä on luonnollinen seuraus tärinänvaimennustavasta, eikä se tarkoita toimintahäiriötä. [ Urheilu ] tai [ Pois ] voidaan käyttää, jos liike häiritsee.

  • [ Normaali ] tai [ Urheilu ] suositellaan kuvien panorointiin. [ Normaali ] ja [ Sport ] -tiloissa tärinänvaimennus koskee vain liikettä, joka ei ole osa kattilaa. Jos kameraa panoroidaan esimerkiksi vaakasuunnassa, tärinänvaimennus koskee vain pystysuuntaista tärinää.

  • [ Normaali ] ja [ Urheilu ] ovat myös suositeltavia, jos kamera on asennettu kolmijalkaan tai yksijalkaan. Huomaa kuitenkin, että [ Off ] saattaa olla parempi valinta joidenkin jalustojen kanssa kuvausolosuhteista riippuen. Asetukset voivat vaihdella objektiiveittain; katso lisätietoja objektiivin dokumentaatiosta.

  • Jos F-kiinnityksellä varustettu tärinänvaimennuskytkimellä varustettu objektiivi liitetään valinnaisen FTZ II/FTZ -kiinnityssovittimen kautta, [ Vibration vähentäminen ] näkyy harmaana eikä ole käytettävissä. Käytä linssin kytkintä tärinän vaimentamiseen.