Válassza ki a kártya szerepét a 2. nyílásban, ha két memóriakártya van a fényképezőgépben.

választási lehetőség

Leírás

P

[ Túlcsordulás ]

A 2. nyílásban lévő kártya csak akkor használható, ha az 1. nyílásban lévő kártya megtelt.

Q

[ Biztonsági másolat ]

Minden kép kétszer kerül rögzítésre, egyszer az 1. nyílásban lévő kártyára, majd ismét a 2. nyílásban lévő kártyára.

R

[ RAW 1. hely -- JPEG 2. hely ]

 • A RAW + JPEG beállításokkal készített fényképek NEF (RAW) másolatai csak az 1. nyílásban lévő kártyára kerülnek, a JPEG másolatok pedig csak a 2. nyílásban lévő kártyára.

 • A más képminőség-beállításokkal készített képeket kétszer rögzíti ugyanazzal a beállítással, egyszer az 1. nyílásban lévő kártyára, majd ismét a 2. nyílásban lévő kártyára.

O

[ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ]

 • Két JPEG másolat készül, mindegyik memóriakártyára egy-egy.

 • Az 1. nyílásban lévő kártyára mentett másolat a T gombbal vagy a fényképezés menüvel kiválasztott képminőségben és méretben kerül rögzítésre. A 2. nyílásban lévő kártyára mentett másolat [ JPEG basic ] képminőségben és [ Közepes ] vagy [ Kicsi ] méretben kerül mentésre. A méretet a 2 gomb megnyomásával választhatja ki, amikor a [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ] ki van jelölve.

 • RAW vagy RAW + JPEG képminőség esetén ez a beállítás megegyezik a [ Backup ] lehetőséggel.

Figyelem: [RAW 1. hely – JPEG 2. hely]

Ha a [ BE ] van kiválasztva a [ Többszörös expozíció ] > [ Egyedi képek mentése (RAW) ] a fényképezés menüben, vagy ha a [ BE ] van kiválasztva a [ HDR overlay ] > [ Save individual images (RAW) ] a fényképen. A fényképezés menüben az egyes többszörös expozíciós vagy HDR-képeket alkotó egyes NEF (RAW) fényképek feldolgozatlan másolatai a JPEG kompozittal együtt mindkét memóriakártyára rögzítésre kerülnek, függetlenül a képminőséghez kiválasztott beállítástól.

[ Biztonsági mentés ], [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] és [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ]
 • A fényképezési kijelző és a kezelőpanel mutatja a kártyán még hátralévő expozíciók számát a legkevesebb szabad hely mellett.

 • Az exponálás le van tiltva, ha bármelyik kártya megtelt.

Kettős formátumú fényképek megtekintése
 • A lejátszás menü [ Kettős formátumú felvételi PB slot ] elemével válassza ki azt a nyílást, amelyből a két formátumú fényképeket lejátssza.

 • Kettős formátumú fényképek megtekintésekor megtekintheti a másik másolatot az i menü [ Ugrás más kártyára másoláshoz ] lehetőséggel.

Videók rögzítése

A videorögzítési nyílást a [ Cél ] segítségével választhatja ki a videofelvétel menüben.

Másolatok törlése

A [ Biztonsági mentés ], a [ RAW Slot 1 - JPEG Slot 2 ] vagy [ JPEG Slot 1 - JPEG Slot 2 ] használatával felvett képek törlésekor választhat, hogy vagy mindkét másolatot, vagy csak a kártyán lévő másolatot az aktuális nyílásban. .

 • Ha megnyomja az O ( Q ) gombot, amikor az ezen opciók valamelyikével készített kép ki van jelölve lejátszás közben, egy megerősítő üzenet jelenik meg.

 • Ha csak az aktuális nyílásban lévő kártyán lévő másolatot szeretné törölni, jelölje ki a [ Selected picture ] elemet, és nyomja meg ismét az O ( Q ) gombot.

 • Mindkét másolat törléséhez jelölje ki az [ Ugyanazok a képek az 1 és 2 oldalon ] lehetőséget, és nyomja meg az O ( Q ) gombot.

 • Ha hangjegyzetet fűz a képhez, megjelenik egy megerősítő párbeszédpanel. Csak a hangjegyzet törléséhez jelölje ki a [ Csak hangjegyzet ] lehetőséget, és nyomja meg az O ( Q ) gombot.

Beállítások törlése

Használja a [ Képek törlése mindkét helyről ] elemet a lejátszás menüben a kép törlésekor megjelenő opciók kiválasztásához.