Válassza ki, hogy engedélyezi-e a rezgéscsökkentést. Az elérhető opciók az objektívtől függően változnak.

választási lehetőség

Leírás

C

[ Normál ]

Válassza ezt a fokozott rezgéscsökkentést statikus témák fényképezésekor.

D

[ Sport ]

Válassza ezt, ha sportolókat és más olyan témákat fényképez, amelyek gyorsan és kiszámíthatatlanul mozognak.

[ Ki ]

A rezgéscsökkentés le van tiltva.

Figyelmeztetések: A rázkódáscsökkentés használata
  • Előfordulhat, hogy a rázkódáscsökkentés egyes objektíveknél nem érhető el.

  • Javasoljuk, hogy a fényképezés előtt várja meg, amíg a kép stabilizálódik a kijelzőn.

  • Ha a [ Normál ] lehetőséget választja a rázkódáscsökkentést támogató objektívekhez, a keresőben látható kép ingadozhat a zár kioldása előtt, de ez a rezgéscsökkentés végrehajtásának természetes következménye, és nem jelez meghibásodást. A [ Sport ] vagy az [ Off ] funkció használható, ha a mozgást zavarónak találja.

  • A [ Normal ] vagy a [ Sport ] használata ajánlott a képek pásztázásához. [ Normál ] és [ Sport ] módban a rezgéscsökkentés csak azokra a mozgásokra vonatkozik, amelyek nem részei a serpenyőnek. Ha a fényképezőgépet például vízszintesen pásztázzák, a rezgéscsökkentés csak függőleges rázkódás esetén lesz érvényes.

  • A [ Normal ] és a [ Sport ] beállítás akkor is ajánlott, ha a fényképezőgép állványra vagy egylábúra van szerelve. Ne feledje azonban, hogy a [ Ki ] jobb választás lehet egyes állványok esetén a fényképezési körülményektől függően. A beállítások objektívenként változhatnak; további információkért tekintse meg az objektív dokumentációját.

  • Ha egy rázkódáscsökkentő kapcsolóval ellátott F-bajonett objektívet csatlakoztat egy opcionális FTZ II/FTZ-tartó adapteren keresztül, a [ Rázkódáscsökkentés ] szürkén jelenik meg, és nem érhető el. Használja a lencsekapcsolót a rezgéscsökkentéshez.