Nikon

عربي

Български

Čeština

Dansk

Deutsch

Ελληνικά

English

Español

Eesti

Suomi

Français

हिन्दी

Magyar

Indonesia

Italiano

日本語

Қазақ

한글

Lietuvių

Latviski

Nederlands

Norsk

Polski

Português

Română

Русский

Slovenčina

Slovenščina

Српски

Svenska

ภาษาไทย

Türkçe

Українська

简体中文

繁體中文

Select language

Google Traducere

ACEST SERVICIU POATE CONȚINE TRADUCERI BAZATE PE TEHNOLOGIA GOOGLE. GOOGLE DECLINĂ TOATE GARANȚIILE, EXPRESE SAU IMPLICITE, LEGATE DE TRADUCERI, INCLUSIV ORICE GARANȚIE PRIVIND ACURATEȚEA, FIABILITATEA ȘI ORICE GARANȚII IMPLICITE DE VANDABILITATE, DE ADECVARE LA UN ANUMIT SCOP ȘI DE NEÎNCĂLCARE.

Ghidurile de referință ale Nikon Corporation (numită în continuare „Nikon”) au fost traduse pentru confortul dumneavoastră utilizând software-ul de traducere bazat pe tehnologia Google Traducere. Au fost făcute eforturi rezonabile pentru a oferi o traducere exactă, totuși nicio traducere automată nu este perfectă și nici nu este destinată înlocuirii traducătorilor umani. Traducerile sunt furnizate ca un serviciu pentru utilizatorii ghidurilor de referință Nikon și sunt furnizate „ca atare”. Nu se oferă nicio garanție, de niciun fel, expresă sau implicită, cu privire la acuratețea, fiabilitatea sau corectitudinea traducerilor efectuate din engleză în orice altă limbă. Este posibil ca anumite conținuturi (cum ar fi imagini, videoclipuri, video Flash etc.) să nu fie traduse cu acuratețe din cauza limitărilor software-ului de traducere.

Textul oficial este versiunea în limba engleză a ghidurilor de referință. Orice discrepanțe sau diferențe rezultate din traducere nu creează obligații și nu au niciun efect juridic în scopuri de conformitate sau de punere în aplicare. Dacă apar întrebări în legătură cu acuratețea informațiilor cuprinse în ghidurile de referință traduse, consultați versiunea în limba engleză a ghidurilor care este versiunea oficială.

Echilibru alb

Despre Echilibru alb

Balanța de alb asigură că culorile apar naturale, indiferent de culoarea sursei de lumină. Setarea implicită ( 4 ) este potrivită pentru utilizarea cu majoritatea surselor de lumină, dar dacă nu reușește să producă rezultatele dorite, pot fi selectate alte setări în funcție de vreme sau sursa de lumină.

Reglarea balansului de alb

Pentru a alege o opțiune de balans de alb, țineți apăsat butonul butonul U și rotiți selectorul principal de comandă. Opțiunea selectată este afișată printr-o pictogramă pe afișajul de fotografiere.

Opțiunile pentru setarea selectată, dacă există, pot fi selectate ținând apăsat butonul U și rotind selectorul de subcomandă.

Opțiune Temperatura de culoare * Descriere
4 [ Auto ] Camera ajustează balansul de alb pentru rezultate optime cu majoritatea surselor de lumină. Dacă se folosește o unitate de bliț opțională, balansul de alb va fi ajustat în funcție de condițiile în vigoare atunci când blițul se declanșează.
i [ Păstrați albul (reduceți culorile calde) ] Aproximativ. 3500–8000 K Eliminați tonul cald de culoare produs de iluminarea incandescentă.
j [ Păstrează atmosfera generală ] Aproximativ. 3500–8000 K Păstrează parțial tonul de culoare caldă produs de iluminarea incandescentă.
k [ Păstrați culorile calde ale luminii ] Aproximativ. 3500–8000 K Păstrează tonul cald de culoare produs de iluminatul incandescent.
D [ Lumina naturala automata ] Aproximativ. 4500–8000 K Balanța de alb este ajustată pentru sursele de lumină non-artificială, producând culori mai realiste decât [ Auto ] atunci când este utilizat în lumină naturală.
H [ Lumina directă a soarelui ] Aproximativ. 5200K Utilizați cu subiecte luminate de lumina directă a soarelui.
G [ Noros ] Aproximativ. 6000K Utilizați la lumina zilei, pe cer înnorat.
M [ Umbră ] Aproximativ. 8000K Utilizați la lumina zilei cu subiecții la umbră.
J [ Incandescent ] Aproximativ. 3000K Utilizați sub iluminare incandescentă.
I [ Fluorescent ] Utilizați sub iluminare fluorescentă; alegeți tipul de bec în funcție de sursa de lumină.
m [ fluorescent alb rece ] Aproximativ. 4200K
n [ Ziua alb fluorescent ] Aproximativ. 5000K
o [ fluorescent la lumina zilei ] Aproximativ. 6500K
5 [ Flash ] Aproximativ. 5400K Utilizați pentru fotografierea cu bliț.
K [ Alege temperatura culorii ] Aproximativ. 2500–10000K

Selectare directă a temperaturii de culoare.

 • Pentru a alege o temperatură de culoare, țineți apăsat butonul U și rotiți selectorul secundar de comandă.
L [ Manual presetat ]

Măsurați balansul de alb direct de la un subiect sau o sursă de lumină sau copiați echilibrul de alb dintr-o fotografie existentă.

 • Pentru a alege o presetare a balansului de alb, țineți apăsat butonul U și rotiți selectorul secundar de comandă.
 • Pentru a intra în modul de măsurare directă, apăsați și mențineți apăsat butonul U ( 0 Preset Manual ).

Valori când reglarea fină este setată la 0.

D [ Lumină naturală automată ]

D [ Lumină naturală automată ] poate să nu producă rezultatele dorite sub lumină artificială. Alegeți 4 [ Auto ] sau o opțiune care se potrivește cu sursa de lumină.

Iluminare bliț de studio

4 Este posibil ca [ Auto ] să nu producă rezultatele dorite cu blițuri de studio mari. Utilizați balansul de alb presetat manual sau setați balansul de alb la 5 [ Bliț ] și utilizați reglarea fină pentru a regla balansul de alb.

Auto

 • Pagina de informații despre fotografie [ Date de fotografiere de bază ] pentru fotografiile realizate cu 4 [ Auto ], D [ Lumină naturală automată ] sau L [ Presetare manuală ] selectate pentru balansul de alb listează temperatura de culoare în vigoare la momentul fotografiei ( 0 Date de fotografiere ). Puteți utiliza aceasta ca referință atunci când alegeți o valoare pentru K [ Alegeți temperatura culorii ].
 • Pentru a vizualiza pagina [ Date de fotografiere de bază ] în timpul redării, accesați [ Opțiuni de afișare redare ] din meniul de redare și plasați verificări ( M ) lângă [ Date de fotografiere ] și [ Date de fotografiere de bază ].
 • Temperatura de culoare nu este afișată pentru fotografiile realizate folosind captura de cadru de mare viteză +.

Opțiunile [ Balans de alb ].

Balanța de alb poate fi ajustată și din meniurile de fotografiere și înregistrare video.

Temperatura de culoare

Culoarea percepută a unei surse de lumină variază în funcție de privitor; unele pot avea o tentă roșie, în timp ce altele par albastre. Temperatura de culoare este o măsură obiectivă a culorii unei surse de lumină, exprimată în Kelvins (K). Cu cât temperatura culorii este mai scăzută, cu atât turnarea este mai roșie ( q ); cu cât temperatura este mai mare, cu atât gipsul este mai albastru ( w ).

Alegerea unei temperaturi de culoare

În general, alegeți valori mai mici dacă imaginile dvs. au o tentă roșie sau pentru a face imaginile mai albastre în mod intenționat, valori mai mari dacă imaginile sunt nuanțate în albastru sau pentru a face imaginile mai roșii intenționat.

Reglarea fină a balansului de alb

Fiecare opțiune de balans de alb poate fi reglată fin cu până la șase pași în orice direcție de la centru de-a lungul ambelor axe A (chihlimbar)–B (albastru) și G (verde)–M (magenta).

Utilizarea Butoanelor

 1. Alegeți o opțiune de balans de alb ținând apăsat butonul U și rotind un selector de comandă.

 2. Ținând apăsat butonul U , reglați fin balansul de alb folosind selectorul multiplu.

  • Utilizați selectorul multiplu pentru a poziționa cursorul pe grilă. Valoarea selectată este afișată în partea dreaptă a grilei.
  • Axa A (chihlimbar)–B (albastru) corespunde temperaturii culorii și este reglată în trepte de 0,5. O schimbare de 1 este echivalentă cu aproximativ 5 mired.
  • Axa G (verde)–M (magenta) are efecte similare cu filtrele de compensare a culorii și este reglată în trepte de 0,25. O modificare de 1 este echivalentă cu aproximativ 0,05 unități de densitate difuză.

 3. Salvează modificările.

  • Setarea selectată are efect atunci când butonul U este eliberat.
  • Dacă balansul de alb a fost reglat fin, în pictograma balansului de alb va apărea un asterisc (“ U ”).

Utilizarea meniurilor

 1. Selectați [ Balans de alb ] în meniul de fotografiere, evidențiați opțiunea dorită și apăsați 2 ori de câte ori este necesar pentru a afișa opțiunile de reglare fină.

  Pentru informații despre reglarea fină a balansului de alb [ Presetat manual ], consultați „Reglarea fină a balansului de alb manual presetat” ( 0 Reglarea fină a balansului de alb manual presetat ).

 2. Reglați fin balansul de alb.

  • Utilizați selectorul multiplu pentru a poziționa cursorul pe grilă. Cursorul poate fi mutat cu până la șase pași din centru de-a lungul oricăreia dintre axele A (chihlimbar)–B (albastru) și G (verde)–M (magenta). Valoarea selectată este afișată în partea dreaptă a grilei.
  • Axa A (chihlimbar)–B (albastru) corespunde temperaturii culorii și este reglată în trepte de 0,5. O schimbare de 1 este echivalentă cu aproximativ 5 mired.
  • Axa G (verde)–M (magenta) are efecte similare cu filtrele de compensare a culorii și este reglată în trepte de 0,25. O modificare de 1 este echivalentă cu aproximativ 0,05 unități de densitate difuză.

 3. Salvează modificările.

  • Apăsați J pentru a salva modificările și a ieși în meniuri.
  • Dacă balansul de alb a fost reglat fin, în pictograma balansului de alb va apărea un asterisc (“ U ”).

Meniul i

Apăsând J când [ Balans de alb ] este evidențiat în meniul i , se afișează o listă de opțiuni de balans de alb. Dacă este evidențiată o altă opțiune decât K [ Alegeți temperatura culorii ], opțiunile de reglare fină pot fi afișate apăsând 3 . Orice modificare a opțiunilor de reglare fină poate fi previzualizată pe afișaj.

 • G : Mărește verde
 • B : Mărește albastru
 • A : Crește chihlimbarul
 • M : Creșteți magenta
 • Atingeți săgețile de pe afișaj sau utilizați selectorul multiplu pentru a regla fin balansul de alb.
 • Apăsați J pentru a salva modificările și a reveni la meniul i .
 • Dacă balansul de alb a fost reglat fin, în pictograma balansului de alb va apărea un asterisc (“ U ”).

Afișajul informațiilor

Pentru a alege o setare a balansului de alb folosind cadranele de comandă, apăsați butonul U în timp ce sunt afișate informațiile despre fotografiere. Setarea selectată poate fi reglată fin folosind selectorul multiplu în timp ce butonul U este apăsat.

Reglare fină a balansului de alb

Culorile de pe axele de reglare fină sunt relative, nu absolute. Selectarea mai multor culori pe o anumită axă nu are ca rezultat neapărat acea culoare să apară în imagini. De exemplu, mutarea cursorului pe B (albastru) atunci când este selectată o setare „caldă” precum J [ Incandescent ] va face imaginile puțin „mai reci”, dar nu le va face de fapt albastre.

Mired

Valorile în mired se calculează înmulțind inversul temperaturii culorii cu 10 6 . Orice modificare dată a temperaturii culorii produce o diferență mai mare de culoare la temperaturi scăzute de culoare decât ar face-o la temperaturi de culoare mai ridicate. De exemplu, o schimbare de 1000 K produce o schimbare mult mai mare a culorii la 3000 K decât la 6000 K. Mired este o măsură a temperaturii culorii care ia în considerare o astfel de variație și, ca atare, este unitatea utilizată în filtrele de compensare a temperaturii culorii. .

De exemplu: Schimbarea temperaturii culorii (în Kelvin): Valoare în mired

 • 4000 K – 3000 K = 1000 K : 83 mired
 • 7000 K – 6000 K = 1000 K : 24 mired

Alegerea unui Temperatura de culoare

Alegeți o temperatură de culoare introducând valori pentru axele A (chihlimbar)–B (albastru) și G (verde)–M (magenta).

Utilizarea Butoanelor

 1. Țineți apăsat butonul U și rotiți selectorul principal de comandă pentru a selecta K [ Alegeți temperatura culorii ].

 2. Ținând apăsat butonul U , rotiți selectorul secundar de comandă pentru a alege o temperatură de culoare.

  Temperatura de culoare se va schimba în trepte de 1 mired.

 3. Ținând apăsat butonul U , reglați fin balansul de alb folosind selectorul multiplu.

  • Utilizați selectorul multiplu pentru a poziționa cursorul pe grilă. Valoarea selectată este afișată în partea dreaptă a grilei.
  • Axa A (chihlimbar)–B (albastru) corespunde temperaturii culorii și este reglată în trepte de 0,5. O schimbare de 1 este echivalentă cu aproximativ 5 mired.
  • Axa G (verde)–M (magenta) are efecte similare cu filtrele de compensare a culorii și este reglată în trepte de 0,25. O modificare de 1 este echivalentă cu aproximativ 0,05 unități de densitate difuză.

 4. Salvează modificările.

  • Setarea selectată are efect atunci când butonul U este eliberat.
  • Dacă temperatura culorii a fost reglată fin, în pictograma balansului de alb va apărea un asterisc (“ U ”).

Utilizarea meniurilor

 1. Selectați [ Balans de alb ] în meniul de fotografiere, apoi evidențiați K [ Alegeți temperatura culorii ] și apăsați 2 .

 2. Alegeți o temperatură de culoare.

  Apăsați 4 sau 2 pentru a evidenția cifrele și apăsați 1 sau 3 pentru a schimba.

 3. Reglați fin balansul de alb.

  După ce ați ales o temperatură de culoare, apăsați butonul W ( Q ) pentru a afișa opțiunile de reglare fină. Utilizați selectorul multiplu pentru a poziționa cursorul pe grilă.

  • Cursorul poate fi mutat cu până la șase pași din centru de-a lungul oricărei axe. Valoarea selectată este afișată în partea dreaptă a grilei.
  • Axa A (chihlimbar)–B (albastru) corespunde temperaturii culorii și este reglată în trepte de 0,5. O schimbare de 1 este echivalentă cu aproximativ 5 mired.
  • Axa G (verde)–M (magenta) are efecte similare cu filtrele de compensare a culorii și este reglată în trepte de 0,25. O modificare de 1 este echivalentă cu aproximativ 0,05 unități de densitate difuză.

 4. Salvează modificările.

  • Apăsați J pentru a salva modificările și a ieși în meniuri.
  • Dacă temperatura culorii a fost reglată fin, în pictograma balansului de alb va apărea un asterisc (“ U ”).

Atenționări: Selectarea culorii-temperatura

 • Nu utilizați selecția culorii-temperatura cu surse de lumină fluorescentă; în schimb, utilizați opțiunea I [ Fluorescent ].
 • Când utilizați selecția culorii-temperatură cu alte surse de lumină, faceți o fotografie de test pentru a determina dacă valoarea selectată este adecvată.

Meniul i

Apăsând J când [ Balans de alb ] este evidențiat în meniul i , se afișează o listă de opțiuni de balans de alb. Când K [ Alege temperatura culorii ] este evidențiat, opțiunile de temperatură de culoare pot fi vizualizate apăsând 3 .

 • Apăsați 4 sau 2 pentru a evidenția cifrele și apăsați 1 sau 3 pentru a schimba.

 • Pentru a regla fin valoarea selectată în prezent, apăsați butonul W ( Q ).
 • Apăsați J pentru a salva modificările și a reveni la meniul i .
 • Dacă temperatura culorii a fost reglată fin, în pictograma balansului de alb va apărea un asterisc (“ U ”).

Manual presetat

Setările balansului de alb, cum ar fi 4 [ Auto ], J [ Incandescent ] și K [ Alegeți temperatura culorii ] pot să nu producă rezultatele dorite în condiții de iluminare mixtă sau cu o dominantă puternică de culoare. Dacă se întâmplă acest lucru, balansul de alb poate fi setat la o valoare măsurată sub sursa de lumină utilizată în fotografia finală. Sunt disponibile două metode pentru setarea balansului de alb prestabilit:

Metodă Descriere
Măsurare directă Măsurați balansul de alb într-o zonă selectată a cadrului ( 0 Măsurare directă ).
Copierea unei valori din fotografia existentă Copiați balansul de alb dintr-o fotografie de pe un card de memorie ( 0 Copierea balansului de alb dintr-o fotografie ).

Presetari ale balansului de alb

Modificările presetărilor pentru balansul de alb de la d-1 la d-6 se aplică tuturor băncilor de meniuri de fotografiere (A–D). De exemplu, modificările la presetări făcute atunci când este selectat banca de meniuri de fotografiere A se aplică și băncilor de meniuri de fotografiere B până la D.

Măsurare directă

Camera poate stoca până la șase valori pentru balansul de alb manual presetat.

 1. Țineți apăsat butonul U și rotiți selectorul principal de comandă pentru a selecta L

 2. Selectați o presetare.

  Țineți apăsat butonul U și rotiți selectorul secundar de comandă până când este afișată presetarea dorită a balansului de alb (d-1 până la d-6).

 3. Selectați modul de măsurare directă.

  • Eliberați butonul U pentru scurt timp și apoi apăsați butonul U până când pictograma L de pe monitor începe să clipească.
  • O țintă de balans de alb ( r ) va apărea în centrul cadrului.

 4. Poziționați ținta de balans de alb ( r ) peste un obiect alb sau gri și măsurați o valoare pentru balansul de alb manual prestabilit.

  • Poziționați ținta ( r ) folosind selectorul multiplu.
  • Pentru a măsura balansul de alb, apăsați butonul de declanșare până la capăt sau apăsați J .
  • De asemenea, puteți poziționa ținta ( r ) și măsura balansul de alb atingând afișaj.
  • Selectarea țintei nu va fi disponibilă dacă este atașată o unitate bliț opțională. Încadrați fotografia astfel încât obiectul de referință alb sau gri să fie în centrul afișajului.
  • Dacă camera nu poate măsura balansul de alb, va fi afișat un mesaj și camera va reveni la modul de măsurare directă. Încercați să măsurați din nou balansul de alb, de exemplu cu ținta ( r ) poziționată pe o zonă diferită a subiectului.

 5. Apăsați butonul i pentru a ieși din modul de măsurare directă.

Meniul de balans de alb manual presetat

Meniul de balans de alb manual presetat poate fi accesat selectând [ Balans de alb ] > L [ Presetare manuală ] în meniul de fotografiere. Meniul de balans de alb manual presetat oferă opțiuni pentru copierea valorilor pentru balansul de alb manual prestabilit dintr-o fotografie existentă sau pentru adăugarea de comentarii sau protejarea presetărilor pentru balansul de alb.

Presetari protejate

Presetările pentru balansul de alb indicate de pictogramele g sunt protejate și nu pot fi modificate.

Presetare manuală: Selectarea unei presetări

 • La livrare, presetările de la d-1 la d-6 sunt setate la 5200 K, echivalent cu opțiunea de balans de alb H [ Lumina solară directă ].
 • Presetările pentru balansul de alb pot fi vizualizate selectând [ Balans de alb ] > L [ Presetare manuală ] în meniul de fotografiere. Pentru a reapela o valoare stocată, evidențiați o presetare folosind selectorul multiplu și apăsați J .

Mod de măsurare directă

Modul de măsurare directă se va încheia dacă nu se efectuează nicio operațiune în timpul selectat pentru Setarea personalizată c3 [ Întârziere oprire ] > [ Temporizator standby ].

Măsurarea balansului de alb

Balanța de alb manuală prestabilită nu poate fi măsurată în timpul capturii de cadre de mare viteză + sau expunerilor multiple.

Copierea balansului de alb dintr-o fotografie

Urmați pașii de mai jos pentru a copia o valoare pentru balansul de alb dintr-o fotografie existentă într-o presetare selectată.

 1. Selectați [ Balans de alb ] în meniul de fotografiere, apoi evidențiați [ Preset manual ] și apăsați 2 .

 2. Selectați o destinație.

  • Folosind selectorul multiplu, evidențiați presetarea destinației (d-1 până la d-6).
  • Apăsați X pentru a vizualiza meniul de balans de alb manual presetat.

 3. Alegeți [ Selectați imaginea ].

  Evidențiați [ Selectare imagine ] și apăsați 2 pentru a vizualiza imaginile de pe cardul de memorie curent.

 4. Evidențiați imaginea sursă.

  • Evidențiați imaginea dorită folosind selectorul multiplu.
  • Pentru a vizualiza imaginea evidențiată în cadru întreg, apăsați și mențineți apăsat butonul X

 5. Copiați balansul de alb.

  • Apăsați J pentru a copia valoarea balansului de alb pentru fotografia evidențiată în presetarea selectată.
  • Dacă fotografia evidențiată are un comentariu, comentariul va fi copiat în comentariul pentru presetarea selectată.

Reglaj fin presetat manual balans de alb

Presetarea selectată poate fi reglată fin selectând [ Reglare fină ] în meniul de balans de alb manual presetat.

„Editați comentariul”

Pentru a introduce un comentariu descriptiv de până la 36 de caractere pentru presetarea curentă a balansului de alb, selectați [ Editare comentariu ] în meniul presetat manual pentru balansul de alb. Introduceți un comentariu așa cum este descris în „Introducere text” ( 0 Intrare text ).

"Proteja"

Pentru a proteja presetarea actuală a balansului de alb, selectați [ ON ] pentru [ Protect ] în meniul presetat manual al balansului de alb. Presetarea nu poate fi modificată atâta timp cât [ ON ] este selectat pentru [ Protect ].