Prilagodite nastavitve za povezavo z računalniki prek vgrajenega Wi‑Fi fotoaparata.

Wi-Fi povezava

Izberite [ Omogoči ] za povezavo z nastavitvami, ki so trenutno izbrane za [ Omrežne nastavitve ].

Omrežne nastavitve

Izberite [ Ustvari profil ], da ustvarite nov omrežni profil ( Povezovanje v načinu dostopne točke , Povezovanje v infrastrukturnem načinu ).

  • Če že obstaja več kot en profil, lahko pritisnete J da izberete profil s seznama.

  • Če želite urediti obstoječi profil, ga označite in pritisnite 2 . Prikazane bodo naslednje možnosti:

    Možnost

    Opis

    [ Splošno ]

    • [ Ime profila ]: Preimenujte profil. Privzeto je ime profila enako kot omrežni SSID.

    • [ Zaščita z geslom ]: Izberite [ Vklopljeno ], da zahtevate vnos gesla, preden lahko spremenite profil. Če želite spremeniti geslo, označite [ On ] in pritisnite 2 .

    [ Brezžično ]

    Infrastrukturne povezave : prilagodite nastavitve, da se ujemajo s tistimi, ki se uporabljajo v omrežju.

    • [ SSID ]: Vnesite omrežni SSID.

    • [ Kanal ]: Kanal se izbere samodejno.

    • [ Preverjanje pristnosti/šifriranje ]: izberite med [ ODPRTO ] in [ WPA2-PSK-AES ].

    • [ Geslo ]: Vnesite omrežno geslo.

    Ad-hoc povezave : izberite nastavitve, ki se uporabljajo za povezavo s kamero.

    • [ SSID ]: Vnesite SSID kamere.

    • [ Kanal ]: izberite [ Samodejno ] za samodejno izbiro kanala ali [ Ročno ] za ročno izbiro kanala.

    • [ Preverjanje pristnosti/šifriranje ]: izberite med [ ODPRTO ] in [ WPA2-PSK-AES ].

    • [ Geslo ]: izberite geslo za povezavo s fotoaparatom, ko je za [ Authentication/encryption ] izbrana [ WPA2-PSK-AES ].

    [ TCP/IP ]

    Vnesite informacije TCP/IP za infrastrukturne povezave. Potreben je naslov IP.

    • Če je [ Omogoči ] izbrano za [ Pridobi samodejno ], bosta naslov IP in maska podomrežja pridobljena prek strežnika DHCP ali samodejnega naslova IP.

    • Ročno izberite [ Onemogoči ], da vnesete naslov IP ([ Naslov ]) in masko podomrežja ([ Maska ]).

Opcije

Prilagodite nastavitve nalaganja.

Samodejno pošiljanje

Izberite [ Vklopljeno ], da naložite nove fotografije, ko so posnete.

  • Nalaganje se začne šele po tem, ko je fotografija posneta na pomnilniško kartico; preverite, ali je pomnilniška kartica vstavljena v fotoaparat.

  • Filmi, skupaj s fotografijami, posnetimi med snemanjem, se ne naložijo samodejno, ko je snemanje končano, ampak jih je treba naložiti z zaslona za predvajanje ( Izbira slik za nalaganje ).

Izbriši po pošiljanju

Izberite [ Da ], da samodejno izbrišete fotografije s pomnilniške kartice fotoaparata, ko je nalaganje končano.

  • Datoteke, označene za prenos, preden je izbrano [ Da ], se ne izbrišejo.

  • Brisanje se lahko med nekaterimi operacijami kamere prekine.

Pošlji datoteko kot

Pri nalaganju slik NEF+JPEG izberite, ali želite naložiti datoteke NEF (RAW) in JPEG ali samo kopijo JPEG.

Preklic izbora vseh?

Izberite [ Da ], da odstranite oznako prenosa z vseh slik. Nalaganje slik z ikono »pošiljanje« bo takoj prekinjeno.

Mac naslov

Prikažite naslov MAC.