A „NEF (RAW) feldolgozás” a NEF (RAW) fényképek más formátumokba, például JPEG formátumba konvertálására szolgál. Ha a NEF (RAW) fényképekről JPEG-másolatokat szeretne készíteni a fényképezőgépen, kövesse az alábbi lépéseket.

 1. Válassza a NEF (RAW) feldolgozást .

  Jelölje ki a NEF (RAW) feldolgozást a retusálás menüben, és nyomja meg a 2 gombot.

 2. Válassza ki a képek kiválasztásának módját.

  Válasszon a következő lehetőségek közül:

  • Kép(ek) kiválasztása : Válasszon ki egy vagy több képet manuálisan.
  • Dátum kiválasztása : JPEG másolatok készítése a kiválasztott dátumokon készült összes NEF (RAW) képről.
  • Válassza ki az összes képet : Készítsen JPEG-másolatot a memóriakártyán lévő összes NEF (RAW) képről (folytassa a 4. lépéssel).

 3. Válasszon fényképeket.

  Ha a 2. lépésben a Kép(ek) kiválasztása lehetőséget választotta, megjelenik egy képkiválasztó párbeszédpanel, amely csak a fényképezőgéppel készített NEF (RAW) képeket tartalmazza. Jelölje ki a képeket a választógombbal, és érintse meg a W gombot a kijelöléshez vagy a kijelölés megszüntetéséhez; a kiválasztott képeket egy L ikon jelzi. A kiemelt kép teljes képernyős megjelenítéséhez érintse meg és tartsa lenyomva az X gombot. Nyomja meg a J gombot a 4. lépéshez való továbblépéshez, amikor a kiválasztás befejeződött.

  Ha a 2. lépésben a Dátum kiválasztása lehetőséget választotta, megjelenik a dátumok listája. Jelölje ki a dátumokat a választógombbal, és nyomja meg a 2 gombot a kiválasztáshoz vagy a kijelölés megszüntetéséhez. Nyomja meg a J gombot a kiválasztott dátumokon készült összes NEF (RAW) kép kiválasztásához, és folytassa a 4. lépéssel.

 4. Válassza ki a JPEG-másolatok beállításait.

  Módosítsa az alább felsorolt beállításokat, vagy válassza az Eredeti lehetőséget (ha elérhető) a fénykép készítésekor érvényes beállítás használatához (az eredeti beállítások az előnézet alatt láthatók). Vegye figyelembe, hogy az expozíciókompenzáció csak –2 és +2 Fé közötti értékre állítható be.

  1 Képminőség
  2 Képméret
  3 fehér egyensúly
  4 Expozíciókompenzáció
  5 Állítsa be a Képszabályozást

  6 Magas ISO NR
  7 Színtér
  8 Vignetta vezérlés
  9 Diffrakciós kompenzáció
  10 Aktív D-Lighting
 5. Másolja le a fényképeket.

  Jelölje ki az EXE elemet, és nyomja meg a J gombot a kiválasztott fénykép JPEG másolatának létrehozásához (ha több fénykép van kiválasztva, egy megerősítő párbeszédpanel jelenik meg; jelölje ki az Igen elemet, és nyomja meg a J gombot a kiválasztott fényképek JPEG másolatának létrehozásához). Ha a fényképek másolása nélkül szeretne kilépni, nyomja meg a K gombot.