A képfedő két meglévő NEF (RAW) fényképet kombinál, hogy új képet hozzon létre, amelyet a rendszer az eredetiektől elkülönítve ment.

+

 1. Válassza a Képfedő lehetőséget .

  A retusálás menüben jelölje ki az Image overlay elemet, és nyomja meg a 2 gombot. Megjelennek a képátfedő opciók, az 1. kép kiemelve; nyomja meg az J gombot, hogy megjelenítse a képkiválasztó párbeszédpanelt, amely csak a fényképezőgéppel készített NEF (RAW) képeket tartalmazza.

 2. Válassza ki az első képet.

  A választógombbal jelölje ki az első fényképet a fedvényen. A kiemelt fénykép teljes keretben történő megtekintéséhez érintse meg és tartsa lenyomva az X gombot. Nyomja meg a J gombot a kiemelt fénykép kiválasztásához és az előnézeti képernyőhöz való visszatéréshez.

 3. Válassza ki a második képet.

  A kiválasztott kép 1. képként jelenik meg. Jelölje ki az Image 2 és nyomja meg az J , majd válassza ki a második fénykép 2. lépésében leírt módon.

 4. Állítsa be az erősítést.

  Jelölje ki az 1. vagy a 2. képet, és optimalizálja az átfedés expozícióját az 1 vagy 3 gomb megnyomásával, hogy az erősítést 0,1 és 2,0 közötti értékek közül válassza ki. Ismételje meg a második képnél. Az alapértelmezett érték 1,0; válassza a 0,5-öt az erősítés felére vagy a 2,0-t a duplájára. Az erősítés hatásai az Előnézet oszlopban láthatók.

 5. Tekintse meg a fedvény előnézetét.

  A kompozíció előnézetének megtekintéséhez nyomja meg a 4 vagy a 2 gombot, hogy a kurzort az Előnézet oszlopba helyezze, majd nyomja meg az 1 vagy 3 gombot az Átfedés kiemeléséhez, és nyomja meg a J gombot (vegye figyelembe, hogy az előnézetben a színek és a fényerő eltérhet a végső képtől). Ha el szeretné menteni a fedvényt előnézet megjelenítése nélkül, válassza a Mentés lehetőséget . A 4. lépéshez való visszatéréshez és új fényképek kiválasztásához vagy az erősítés beállításához érintse meg a W gombot.

 6. Mentse el az átfedést.

  Nyomja meg a J gombot, miközben az előnézet látható, az átfedés mentéséhez. A fedvény létrehozása után az eredményül kapott kép teljes keretben jelenik meg.

Képfedő

Csak az azonos képterülettel és bitmélységgel rendelkező NEF (RAW) fényképek kombinálhatók. Az átfedés JPEG finom formátumban kerül mentésre, és ugyanazokkal a fényképinformációkkal rendelkezik (beleértve a rögzítés dátumát, fénymérést, záridőt, rekeszt, fényképezési módot, expozíciókompenzációt, gyújtótávolságot és képtájolást), valamint a fehéregyensúly és a képszabályozás értékeit, mint a kiválasztott fénykép kép 1. Mentéskor az aktuális kép megjegyzése hozzá lesz fűzve a fedvényhez; a szerzői jogi információk azonban nem kerülnek másolásra.