• Nobenega dela priročnikov, ki so priloženi temu izdelku, ni dovoljeno reproducirati, prenašati, prepisovati, shraniti v sistem za iskanje ali prevesti v kateri koli jezik v kakršni koli obliki in na kakršen koli način brez Nikonovega predhodnega pisnega dovoljenja.
 • Nikon si pridržuje pravico, da kadar koli in brez predhodnega obvestila spremeni videz in specifikacije strojne in programske opreme, opisane v teh priročnikih.
 • Nikon ne prevzema odgovornosti za kakršno koli škodo, ki bi nastala zaradi uporabe tega izdelka.
 • Čeprav smo si prizadevali zagotoviti, da so informacije v teh priročnikih točne in popolne, bi bili hvaležni, če bi o morebitnih napakah ali opustitvah obvestili Nikonovega predstavnika na vašem območju (naslov je naveden ločeno).

Obvestilo o prepovedi kopiranja ali razmnoževanja

Upoštevajte, da je preprosto posedovanje gradiva, ki je bilo digitalno kopirano ali reproducirano s pomočjo optičnega bralnika, digitalnega fotoaparata ali druge naprave, lahko kaznivo z zakonom.

 • Predmeti, ki jih je po zakonu prepovedano kopirati ali reproducirati

  Ne kopirajte ali reproducirajte papirnatega denarja, kovancev, vrednostnih papirjev, državnih obveznic ali obveznic lokalne vlade, tudi če so na takih kopijah ali reprodukcijah žig »Vzorec«.

  Prepovedano je kopiranje ali razmnoževanje papirnatega denarja, kovancev ali vrednostnih papirjev, ki so v obtoku v tuji državi.

  Prepovedano je kopiranje ali razmnoževanje neuporabljenih poštnih znamk ali razglednic, ki jih izda vlada, razen če je bilo pridobljeno predhodno dovoljenje vlade.

  Prepovedano je kopiranje ali razmnoževanje žigov, ki jih izda država, in z zakonom določenih overjenih dokumentov.

 • Opozorila glede nekaterih kopij in reprodukcij

  Vlada je izdala opozorila glede kopij ali reprodukcij vrednostnih papirjev, ki jih izdajajo zasebna podjetja (delnice, računi, čeki, darilni boni itd.), vozovnic za delo na delo ali kuponov, razen če je treba zagotoviti najmanj potrebnih kopij za poslovno uporabo s strani podjetja. Prav tako ne kopirajte ali reproducirajte potnih listov, ki jih izda vlada, dovoljenj, ki so jih izdale javne agencije in zasebne skupine, osebnih izkaznic in vozovnic, kot so vozovnice in kuponi za obroke.

 • Upoštevajte obvestila o avtorskih pravicah

  V skladu z zakonodajo o avtorskih pravicah fotografij ali posnetkov avtorsko zaščitenih del, narejenih s fotoaparatom, ni mogoče uporabljati brez dovoljenja imetnika avtorskih pravic. Izjeme veljajo za osebno uporabo, vendar upoštevajte, da je lahko celo osebna uporaba omejena v primeru fotografij ali posnetkov razstav ali nastopov v živo.

Uporabljajte samo elektronsko dodatno opremo znamke Nikon

Nikonovi fotoaparati so zasnovani po najvišjih standardih in vključujejo zapletena elektronska vezja. Samo elektronski dodatki znamke Nikon (vključno z objektivi, polnilniki, baterijami, napajalniki za polnjenje in dodatki za bliskavico), ki jih je Nikon certificiral posebej za uporabo s tem Nikonovim digitalnim fotoaparatom, so zasnovani in dokazano delujejo v skladu z operativnimi in varnostnimi zahtevami tega elektronskega vezja.

Uporaba elektronske opreme, ki ni Nikon, lahko poškoduje fotoaparat in razveljavi vašo Nikonovo garancijo. Uporaba litij-ionskih baterij za ponovno polnjenje drugih proizvajalcev, ki nimajo Nikonovega holografskega pečata, prikazanega na desni, lahko moti normalno delovanje fotoaparata ali povzroči pregrevanje, vžig, poči ali puščanje baterij.

Za več informacij o dodatki znamke Nikon se obrnite na lokalnega pooblaščenega prodajalca Nikon.

Preden posnamete pomembne fotografije

Pred fotografiranjem ob pomembnih priložnostih (na primer na poroki ali pred fotografiranjem na potovanju), naredite testni posnetek in se prepričajte, da fotoaparat deluje normalno. Nikon ne bo odgovarjal za škodo ali izgubljeni dobiček, ki je lahko posledica okvare izdelka.

Vseživljenjsko učenje

Kot del Nikonove zaveze "vseživljenjskega učenja" stalni podpori in izobraževanju za izdelke, so nenehno posodobljene informacije na voljo na spletu na naslednjih spletnih mestih:

Obiščite ta spletna mesta, če želite biti na tekočem z najnovejšimi informacijami o izdelkih, nasveti, odgovori na pogosto zastavljena vprašanja (FAQ) in splošnimi nasveti o digitalnem slikanju in fotografiji. Dodatne informacije so morda na voljo pri Nikonovem predstavniku na vašem območju. Za kontaktne podatke glejte naslednji URL: https://imaging.nikon.com/