Če se priloženi kabel USB uporablja za povezavo fotoaparata z računalnikom, na katerem je nameščen ViewNX-i, lahko slike kopirate v računalnik, kjer si jih lahko ogledate, urejate in organizirate. Za informacije o vzpostavljanju brezžičnih povezav z računalniki glejte »Povezovanje z računalniki prek Wi-Fi« ( 0 Povezovanje z računalniki prek Wi-Fi ) v »Vzpostavljanje brezžičnih povezav z računalniki ali pametnimi napravami«.

Namestitev ViewNX-i

Prenesite namestitveni program ViewNX-i s tega spletnega mesta in sledite navodilom na zaslonu za dokončanje namestitve (obstoječi uporabniki morajo prenesti najnovejšo različico, saj starejše različice morda ne podpirajo kamere). Potrebna je internetna povezava. Za sistemske zahteve in druge informacije si oglejte Nikonovo spletno mesto za svojo regijo.

https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Posnemite NX-D

Uporabite Nikonovo programsko opremo Capture NX-D za natančno nastavitev fotografij ali za spreminjanje nastavitev za slike NEF (RAW) in jih shranite v druge formate. Capture NX-D je na voljo za prenos z:
https://downloadcenter.nikonimglib.com/

Kopiranje slik v računalnik

Za podrobna navodila si oglejte spletno pomoč za ViewNX-i.

 1. Priključite kabel USB.

  Ko izklopite fotoaparat in se prepričate, da je pomnilniška kartica vstavljena, priključite priloženi kabel USB, kot je prikazano.

  USB vozlišča

  Priključite kamero neposredno na računalnik; ne priključujte kabla prek zvezdišča USB ali tipkovnice.

  Uporabite zanesljiv vir napajanja

  Da zagotovite, da prenos podatkov ne bo prekinjen, se prepričajte, da je baterija fotoaparata popolnoma napolnjena.

  Povezovalni kabli

  Ko priklapljate ali odklapljate vmesniške kable, se prepričajte, da je kamera izklopljena. Ne uporabljajte sile in ne poskušajte konektorjev vstaviti pod kotom.

 2. Vklopite kamero.

  Zažene se komponenta Nikon Transfer 2 v ViewNX-i (če se prikaže sporočilo, ki vas poziva, da izberete program, izberite Nikon Transfer 2). Če se Nikon Transfer 2 ne zažene samodejno, zaženite ViewNX-i in kliknite ikono »Uvozi«.

  Windows 7

  Če se prikaže naslednje pogovorno okno, izberite Nikon Transfer 2, kot je opisano spodaj.

  1. V razdelku Uvozi slike in videoposnetke kliknite Spremeni program . Prikaže se pogovorno okno za izbiro programa; izberite Nikon Transfer 2 in kliknite V redu .

  2. Dvojni klik .

  Windows 10 in Windows 8.1

  Windows 10 in Windows 8.1 lahko prikažeta poziv za samodejno predvajanje, ko je fotoaparat povezan. Tapnite ali kliknite pogovorno okno in nato tapnite ali kliknite Nikon Transfer 2, da izberete Nikon Transfer 2.

  macOS/OS X

  Če se Nikon Transfer 2 ne zažene samodejno, preverite, ali je fotoaparat povezan, in nato zaženite Image Capture (aplikacijo, ki je priložena macOS ali OS X) in izberite Nikon Transfer 2 kot aplikacijo, ki se odpre, ko je fotoaparat zaznan.

 3. Kliknite Začni prenos .

  Slike s pomnilniške kartice bodo kopirane v računalnik.

  Kliknite Začni prenos

  Prenos filmov

  Ne poskušajte prenesti filmov s pomnilniške kartice, ko je vstavljena v drugo kamero. Če to storite, lahko filme izbrišete, ne da bi jih prenesli.

  Med prenosom

  Med prenosom ne izklapljajte fotoaparata in ne odklapljajte kabla USB.

 4. Izklopite kamero.

  Ko je prenos končan, izklopite fotoaparat in odklopite kabel USB.