b (samodejni) način se lahko uporablja tudi za preprosto snemanje filma »usmeri in posnemi«.

 1. Vklopite kamero.

  Monitor bo zasvetil.

 2. Izberite način filma.

  Obrnite izbirnik fotografij/filmov na 1 . Upoštevajte, da vgrajene bliskavice in dodatnih bliskavic ni mogoče uporabiti, ko je fotoaparat v načinu za film.

 3. Izberite način b

  Zavrtite gumb za izbiro načina na b .

  Izbirnik načina

 4. Začni snemati.

  Pritisnite gumb za snemanje filma, da začnete snemati. Med snemanjem bo kamera prikazala indikator snemanja in preostali čas. Fotoaparat lahko kadar koli med snemanjem ponovno izostrite tako, da tapnete motiv na zaslonu. Zvok se snema preko vgrajenega mikrofona; ne pokrivajte mikrofona med snemanjem.

  Gumb za snemanje filma

  Indikator snemanja

  Preostali čas

 5. Končaj snemanje.

  Ponovno pritisnite gumb za snemanje filma, da končate snemanje. Lučka za dostop do pomnilniške kartice sveti, medtem ko fotoaparat konča shranjevanje filma na pomnilniško kartico. Ne izvrzite pomnilniške kartice ali baterije, dokler lučka ne ugasne in snemanje ni končano.

  Lučka za dostop do pomnilniške kartice

Ikona 0

0 pomeni, da filmov ni mogoče snemati.

V filmskem načinu lahko fotografije posnamete brez prekinitve snemanja, tako da sprožilec pritisnete do konca. Način sprostitve (posnetek ali neprekinjeno) lahko izberete pred začetkom fotografiranja z možnostjo Release mode (shrani okvir) v meniju za snemanje filma (upoštevajte, da je ne glede na izbrano možnost z vsakim pritiskom med snemanjem filma mogoče posneti samo eno fotografijo snemanje je v teku). Ko bo fotografija posneta, bo na zaslonu utripala ikona C

Fotografiranje v filmskem načinu

Upoštevajte, da nastavitve fotografskega načina ne veljajo za fotografije, posnete v filmskem načinu, in da lahko fotografije posnamete tudi, ko motiv ni izostren. Fotografije so posnete v formatu JPEG visoke kakovosti pri dimenzijah, ki so trenutno izbrane za velikost posnetka filma. Ko je v meniju za snemanje filma izbrana možnost Continuous za Release mode (save frame) , se hitrost napredovanja slike med začasno ustavljenim snemanjem razlikuje glede na možnost, izbrano za Velikost slike/hitrost sličic . Z vsakim filmom lahko posnamete do 40 fotografij.

Med streljanjem

Na zaslonu ter na fotografijah in filmih, posnetih pod fluorescentnimi, živosrebrnimi ali natrijevimi žarnicami, ali s predmeti, ki se premikajo, so lahko vidni utripanje, trakovi ali popačenje, zlasti če je fotoaparat vodoravno pomičen ali se predmet premika vodoravno z veliko hitrostjo. skozi okvir. Pojavijo se lahko tudi nazobčani robovi, barvne obrobe, moiré in svetle lise. Na nekaterih območjih okvirja se lahko pojavijo svetla področja ali pasovi z utripajočimi znaki in drugimi prekinitvenimi viri svetlobe ali če je motiv za kratek čas osvetljen s stroboskopom ali drugim svetlim, trenutnim virom svetlobe, medtem ko šum (naključno razporejene svetle piksle, megla ali črte) in se lahko pojavijo nepričakovane barve, če povečate pogled skozi objektiv. Utripanje se lahko pojavi, ko se med snemanjem filma uporablja zaslonka z močjo.

Izogibajte se usmerjanju fotoaparata proti soncu ali drugim močnim virom svetlobe. Neupoštevanje tega previdnostnega ukrepa lahko povzroči poškodbe notranjega vezja fotoaparata.

Snemanje filmov

Snemanje se samodejno konča, ko je dosežena največja dolžina ali če odstranite objektiv, izberete drug način ali se izbirnik fotografij/filmov obrne na C Upoštevajte, da lahko vgrajeni mikrofon snema zvoke, ki jih oddaja fotoaparat ali objektiv med optičnim zmanjševanjem tresljajev, samodejnim ostrenjem ali spremembami zaslonke.