Sledite spodnjim korakom za namestitev dodatne bliskavice na fotoaparat in fotografiranje z bliskavico.

 1. Namestite enoto na čevelj za dodatno opremo.

  Za podrobnosti glejte priročnik, ki je priložen enoti.

 2. Vklopite fotoaparat in bliskavico.

  Bliskavica se bo začela polniti; indikator pripravljenosti bliskavice ( c ) se prikaže, ko je polnjenje končano.

 3. Prilagodite nastavitve bliskavice.

  Izberite način nadzora bliskavice ( 0 Način nadzora bliskavice ) in način bliskavice ( 0 načinov bliskavice je na voljo z dodatnimi bliskavicami ).

 4. Prilagodite hitrost zaklopa in zaslonko.

 5. Slikaj.

Flash enote tretjih oseb

Fotoaparata ni mogoče uporabljati z bliskavicami, ki bi na kontakte X fotoaparata ali kratke stike na nastavku za dodatno opremo uporabljale napetosti nad 250 V. Uporaba takšnih bliskavic lahko ne samo moti normalno delovanje fotoaparata, ampak tudi poškoduje vezja sinhronizacije bliskavice fotoaparata in/ali bliskavice.

Uporabljajte samo Nikonove bliskavice

Uporabljajte samo bliskavice Nikon. Negativne napetosti ali napetosti nad 250 V, ki se nanašajo na čevelj za dodatno opremo, lahko ne le preprečijo normalno delovanje, temveč poškodujejo sinhronizacijsko vezje fotoaparata ali bliskavice.

i-TTL nadzor bliskavice

Ko je dodatna bliskavica, ki podpira Nikonov sistem kreativne osvetlitve, nameščena na fotoaparat in nastavljena na TTL, bo delovala v načinu i-TTL, pri čemer bo za fotografiranje z bliskavico uporabljala predbliskavice monitorja z uravnoteženo polnilno bliskavico i-TTL in podobno. Nadzor bliskavice i-TTL ni na voljo z bliskavicami, ki ne podpirajo Nikonovega sistema Creative Lighting System.

Studio Strobe razsvetljava

Sinhronizacije z zadnjo zaveso ni mogoče uporabiti z velikimi studijskimi stroboskopi, ker se ne bodo pravilno sinhronizirale.