Držite S in zavrtite glavni gumb za upravljanje, da prilagodite občutljivost kamere na svetlobo glede na količino razpoložljive svetlobe. Trenutna nastavitev je prikazana na zaslonu za fotografiranje. Izbirate lahko med nastavitvami od ISO 100 do ISO 51200; za posebne situacije so na voljo tudi nastavitve za 1 in 2 EV nad 51200. h in vsi načini q 4 ponujajo dodatno možnost ISO-A (samodejno).

Gumb S

Glavni gumb za upravljanje

Občutljivost ISO

Višja kot je občutljivost ISO, manj svetlobe je potrebno za osvetlitev, kar omogoča hitrejše hitrosti zaklopa ali manjše zaslonke, vendar je večja verjetnost, da bo na sliko vplival šum (naključno razporejene svetle slikovne pike, megla ali črte). Šum je še posebej verjeten pri nastavitvah Hi 1 in Hi 2 .

Živjo 1 in zdravo 2

Hi 1 in Hi 2 ustrezata občutljivosti ISO 1 in 2 EV nad najvišjo številčno vrednostjo. Hi 1 je enakovreden ISO 102400, Hi 2 pa ISO 204800.

Samodejni nadzor občutljivosti ISO

V načinih P , S , A in M lahko samodejni nadzor občutljivosti ISO omogočite ali onemogočite tako, da držite S in zavrtite gumb za podukaze. Ko je omogočen samodejni nadzor občutljivosti ISO, se občutljivost ISO samodejno prilagodi, če optimalne osvetlitve ni mogoče doseči pri vrednosti, izbrani z S in glavnim gumbom za upravljanje. Če želite preprečiti previsoko občutljivost ISO, lahko izberete zgornjo mejo od ISO 200 do Hi 2 z nastavitvami občutljivosti ISO > postavko Največja občutljivost v meniju za fotografiranje.

Gumb za podukaze

Gumb S

Ko je omogočen samodejni nadzor občutljivosti ISO, se na zaslonu za fotografiranje prikaže ISO AUTO . Ko se občutljivost spremeni glede na vrednost, ki jo je izbral uporabnik, se spremenjena vrednost prikaže na zaslonu.

Samodejni nadzor občutljivosti ISO

Če je občutljivost ISO, ki jo je izbral uporabnik, višja od tiste, ki je izbrana za Največja občutljivost, ko je omogočen samodejni nadzor občutljivosti ISO, bo namesto tega uporabljena vrednost, ki jo je izbral uporabnik. Ko se uporablja bliskavica, bo hitrost zaklopa omejena na vrednosti med hitrostjo, izbrano za nastavitev po meri e1 ( Hitrost sinhronizacije bliskavice ) in hitrostjo, izbrano za nastavitev po meri e2 ( Hitrost zaklopa bliskavice ).