Za vaš fotoaparat Nikon je na voljo različna dodatna oprema.

Viri energije
 • Litij-ionska baterija za ponovno polnjenje EN-EL25a / EN-EL25 : dodatne baterije EN-EL25a / EN-EL25 so na voljo pri lokalnih prodajalcih in pri Nikon servisnih zastopnikih. Število posnetkov, ki jih je mogoče posneti (življenjska doba baterije), se razlikuje ( 0 Vzdržljivost baterije ), ker se zmogljivost baterije pri uporabi EN-EL25a in EN-EL25 razlikuje.
 • Polnilnik baterij MH-32 : MH-32 se lahko uporablja za polnjenje baterij EN-EL25a / EN-EL25 .
 • Napajalnik EH-73P : EH-73P se lahko uporablja za polnjenje baterij EN-EL25a / EN-EL25 vstavljenih v fotoaparat (baterija se polni samo, ko je fotoaparat izklopljen).
Filtri
 • Za zaščito leče lahko uporabite filtre nevtralne barve (NC).
 • Da preprečite pojav duhov, se izogibajte uporabi filtrov, ko je motiv uokvirjen proti močni svetlobi ali ko je v kadru svetel vir svetlobe.
 • Sredinsko uteženo merjenje je priporočljivo, če matrično merjenje ne daje želenih rezultatov za filtre s faktorji izpostavljenosti (faktorji filtra) nad 1× (Y44, Y48, Y52, O56, R60, X0, X1, C-PL, ND2S, ND4, ND4S, ND8, ND8S, ND400, A2, A12, B2, B8, B12). Za podrobnosti glejte priročnik za filter.
 • Filtri, namenjeni fotografiranju s posebnimi učinki, lahko motijo samodejno ostrenje ali indikator izostritve ( I ).
USB kabli UC-E21 USB kabel : USB kabel s priključkom Micro-B za povezavo s kamero in priključkom tipa A za povezavo z napravo USB.
Adapterji za vroče čevlje Adapter za sinhronizacijski terminal AS-15 : AS-15 namestite na vroč čevelj kamere za povezavo studijskih stroboskopa ali druge bliskavice prek priključka za sinhronizacijo.
Dodatna prevleka za čevlje BS-1 Pokrovček za dodatno opremo: Pokrov, ki ščiti nastavek za dodatno opremo, ko ni nameščena bliskavica.
Pokrovčki za telo BF-N1 Pokrovček ohišja: pokrovček ohišja preprečuje vdor prahu v fotoaparat, ko objektiv ni nameščen.
Dodatki za okularje iskala

Gumijasta kapa za oči DK-30 : DK-30 olajša videnje slike v iskalu in preprečuje utrujenost oči.

Odstrani

Zamenjati

Vgradni adapterji

Adapter za montažo FTZ : adapter, ki omogoča uporabo objektivov NIKKOR F z montažo z digitalnimi fotoaparati, ki podpirajo zamenljive objektive z nastavkom Z. Kot slike je enak kotu objektiva z goriščno razdaljo, ki je enaka formatu 35 mm, približno 1,5-krat daljša.

 • Za informacije o pritrditvi, odstranjevanju, vzdrževanju in uporabi adapterjev za montažo FTZ glejte priročnik za adapterje za pritrditev.
Mikrofoni
 • Stereo mikrofon ME-1 : priključite ME-1 na vtičnico za mikrofon kamere, da posnamete stereo zvok in zmanjšate možnost zaznavanja hrupa opreme (kot so zvoki, ki jih proizvaja objektiv med samodejnim ostrenjem).
 • Brezžični mikrofon ME-W1 : uporabite ta brezžični mikrofon Bluetooth za snemanje izven kamere.
Daljinski upravljalniki

Daljinski upravljalnik ML-L7 : Ko je seznanjen s fotoaparatom, lahko ML-L7 uporabljate za fotografiranje in snemanje filmov na daljavo.

 • Uporabite možnosti Brezžični daljinski upravljalnik (ML-L7) > možnost Shrani brezžični daljinski upravljalnik v meniju z nastavitvami kamere, da seznanite kamero z daljinskim upravljalnikom.
 • Fotoaparat je mogoče seznaniti samo z enim daljinskim upravljalnikom hkrati. Če je fotoaparat seznanjen zaporedoma z več kot enim daljinskim upravljalnikom, se bo kamera odzvala samo na daljinski upravljalnik, s katerim je bila nazadnje seznanjena.
 • Če želite ponovno aktivirati fotoaparat, potem ko je potekel časovnik pripravljenosti in sta se zaslon in iskalo izklopila, vklopite daljinski upravljalnik ter pritisnite in držite gumb za sprostitev sprožilca ali snemanje filma na daljinskem upravljalniku.
 • Za več informacij glejte priročnik za daljinski upravljalnik ali razdelek o možnosti nastavitvenega menija Brezžični daljinski upravljalnik (ML-L7) v poglavju »Menijevski vodnik« v Referenčnem priročniku .

Razpoložljivost se lahko razlikuje glede na državo ali regijo. Za najnovejše informacije si oglejte našo spletno stran ali brošure.

Polnjenje AC adapterjev

Ko so litij-ionske baterije za ponovno polnjenje EN-EL25a / EN-EL25 vstavljene v fotoaparat, se bodo polnile, medtem ko je fotoaparat povezan z dodatnim polnilnim napajalnikom EH-73P . Ko se baterija izprazni, se bo popolnoma napolnila v približno 3 urah in 30 minutah. Upoštevajte, da so v državah ali regijah, kjer je to potrebno, polnilni napajalniki dobavljeni s priloženim adapterjem; oblika adapterja vtiča se razlikuje glede na državo prodaje.

 1. V fotoaparat vstavite EN-EL25a / EN-EL25 ( 0 Vstavite baterijo in pomnilniško kartico ).

 2. Ko se prepričate, da je kamera izklopljena, priključite napajalnik za polnjenje s kablom USB, ki je priložen fotoaparatu, in adapter priključite. Uporabljajte samo kabel USB UC-E21 in polnilni adapter EH-73P; ne uporabljajte drugih napajalnikov za polnjenje ali USB-AC adapterjev drugih proizvajalcev ali polnilcev za pametne telefone. Vtič ali adapter vstavite naravnost v vtičnico in ne pod kotom in upoštevajte enake previdnostne ukrepe, ko izklapljate napajalnik za polnjenje.

  Lučka za polnjenje

  Lučka za polnjenje fotoaparata sveti oranžno, ko je polnjenje v teku, in ugasne, ko je polnjenje končano. Upoštevajte, da čeprav je fotoaparat mogoče uporabljati, ko je povezan, se baterija ne bo polnila in fotoaparat ne bo črpal energije iz napajalnika za polnjenje, ko je fotoaparat vklopljen.

 3. Ko je polnjenje končano, izključite in izključite napajalnik za polnjenje.

Lučka za polnjenje

Če baterije ni mogoče polniti z napajalnikom za polnjenje, na primer ker baterija ni združljiva ali je temperatura fotoaparata povišana, bo lučka za polnjenje hitro utripala približno 30 sekund in se nato ugasnila. Če lučka za polnjenje ne sveti in niste opazili polnjenja baterije, vklopite fotoaparat in preverite nivo baterije.