Nove možnosti za nastavitev po meri f2 »Custom Controls (Shooting)«: »Save Focus Position« in »Recall Focus Position«

Shrani položaj izostritve in Prikliči položaj izostritve sta bila dodana vlogam, ki jih je mogoče dodeliti kontrolnikom fotoaparata z nastavitvijo po meri f2 ( Kontrole po meri (fotografiranje) ). Trenutni položaj izostritve lahko shranite tako, da gumbu Fn objektiva dodelite možnost Save focus position in nato pritisnete in držite gumb Fn objektiva. Shranjeni položaj je mogoče takoj obnoviti tako, da gumbu Fn2 objektiva dodelite položaj izostritve Recall in pritisnete gumb Fn2 objektiva (»priklic pomnilnika«). To se vam bo morda zdelo koristno, če se pogosto vračate k predmetom na fiksni razdalji ostrenja.

 • Priklic pomnilnika je na voljo le, če je na fotoaparatu nameščen objektiv z bajonetom Z s samodejnim ostrenjem, opremljen z gumboma Fn in Fn2 . Če objektiv ni opremljen z gumbom Fn2 , fotoaparat ne more shraniti položaja izostritve, tudi če je gumbu Fn na objektivu dodeljen Shrani položaj izostritve .
 • Položaje izostritve je mogoče shraniti in priklicati tako v načinu fotografije kot filma.
 • Položaje ostrenja lahko shranite v katerem koli načinu ostrenja.
 • Shranjeni položaj izostritve se ponastavi, ko odklopite objektiv.

Priklic spomina

 1. Izberite Shrani položaj izostritve za nastavitev po meri f2 ( Kontrole po meri (fotografiranje) > Gumb Lens Fn .

 2. Izberite Priklic položaja izostritve za nastavitev po meri f2 ( Kontrole po meri (fotografiranje) > Gumb Lens Fn2 .

 3. Na zaslonu za fotografiranje izostrite želeni motiv in pritisnite in držite gumb Fn na objektivu.

  Če je operacija uspešna, se na zaslonu za fotografiranje prikaže ikona, ki označuje, da je bil položaj izostritve shranjen.

 4. Pritisnite gumb objektiva Fn2 .

  • Shranjen položaj fokusa bo obnovljen.
  • Držanje gumba Fn2 na objektivu aktivira ročno ostrenje in fotoaparat ne bo znova izostril, če je gumb za sprostitev sprožilca pritisnjen do polovice, medtem ko je gumb pritisnjen.

Pozor: Priklic spomina

 • Položaja izostritve ni mogoče shraniti, medtem ko so prikazane informacije o fotografiranju.
 • Spremembe temperature okolja lahko povzročijo, da se ostrenje prikliče v položaj, ki je drugačen od tistega, v katerem je bil shranjen.
 • Prej shranjeni položaji izostritve se običajno spremenijo, če jih prikličete po nastavitvi goriščne razdalje objektiva s povečavo. Če je po prilagoditvi goriščne razdalje objektiva priklican shranjeni položaj izostritve, bo fotoaparat oddal štiri kratke piske, pod pogojem, da je izbrana možnost, ki ni Izklopljeno , za Možnosti piska > Vklop/izklop piska v nastavitvenem meniju.

Pisk

 • Če je za Možnosti piska > Vklop/izklop piska v nastavitvenem meniju izbrana možnost, ki ni Izklopljeno, bo fotoaparat oddal dva kratka piska, ko je položaj izostritve shranjen ali priklican v fotografskem načinu.
 • Pisk se ne sliši v načinu za tiho fotografiranje, film ali ko je izbrano Izklop za Možnosti piska > Vklop/izklop piska .