Podpora za Power Zoom objektive

Nove možnosti za nastavitve po meri f2 »Kontrole po meri (fotografiranje)« in g2 »Kontrole po meri«: »Power Zoom +« in »Power Zoom −«

Power zoom + in Power zoom − sta bili dodani vlogam, ki jih je mogoče dodeliti kontrolnikom fotoaparata za nastavitve po meri f2 Kontrole po meri (fotografiranje) in g2 Kontrole po meri . Če gumbu Fn1 dodelite Power zoom + , lahko povečate elektronsko (power zoom), medtem ko pritiskate gumb Fn1 . Če gumbu Fn2 dodelite Power zoom − , lahko elektronsko pomanjšate, medtem ko pritiskate gumb Fn2 .

 • Te možnosti veljajo samo za objektive z močnim zoomom.
 • Ko je gumb Fn1 v nastavitvi po meri f2 Custom controls (fotografiranje) ali g2 Custom controls nastavljen na Power zoom + , je Power zoom − izbran za gumb Fn2 .
 • Ko je gumb Fn2 v nastavitvi po meri f2 Custom controls (fotografiranje) ali g2 Custom controls nastavljen na Power zoom − , je za gumb Fn1 izbran Power zoom + .
 • V načinu avtoportreta je delovanje povečave z uporabo gumbov Fn1 in Fn2 onemogočeno.

Nove možnosti za nastavitve po meri: f7 in g5 »Možnosti gumba Power Zoom (PZ)«

Možnosti gumba Power Zoom (PZ) so bile dodane kot nastavitve po meri f7 in g5. Prilagodite nastavitve povečave.

Postavka Opis
Uporabite gumba x / w

Če je izbrano Vklop , lahko elektronsko povečate, medtem ko pritisnete gumb X , in pomanjšate, medtem ko pritisnete gumb W (močna povečava).

 • Če je daljinski upravljalnik ML-L7 povezan s fotoaparatom, lahko povečate tudi z gumbom + na daljinskem upravljalniku (telefoto) in gumbom - (širokokotno), ko je izbrano Vklopljeno .
Močna hitrost povečave

Izberete lahko hitrost, s katero objektiv poveča in pomanjša z uporabo gumbov, ki so dodeljeni vlogi močnega zooma, tako da izberete negativne vrednosti za nižjo hitrost ali pozitivne vrednosti za večjo hitrost.

 • V nastavitvi po meri g5 Možnosti gumba Power zoom (PZ) lahko ločeno nastavite snemanje pred/po in med snemanjem .
 • Te možnosti veljajo samo za objektive z močnim zoomom.
 • Dodatek tega menijskega elementa je spremenil število prikaza osvetlitve nastavitev po meri iz g5 v g6.

Šum objektiva

V videoposnetkih se lahko sliši šum objektiva med povečavo. Če opazite šum objektiva, ko uporabljate gumbe, ki jim je dodeljena vloga električnega zooma, priporočamo, da nastavite nastavitev po meri g5 Možnosti gumba Power zoom (PZ) > Power zoom speed > Med snemanjem na počasnejše hitrosti zooma.

Zvoki delovanja kamere

V videoposnetkih se lahko slišijo zvoki delovanja ob pritisku gumbov kamere za povečavo. Če vas skrbijo zvoki delovanja pri uporabi gumbov za povečavo, priporočamo, da uporabite naslednje za povečavo.

 • Pametna naprava z nameščeno aplikacijo SnapBridge (delovanje močnega zooma morda ne bo na voljo, odvisno od različice aplikacije SnapBridge )
 • Daljinski upravljalnik ML-L7

Nova možnost za nastavitveni meni: »Shrani položaj povečave (objektivi PZ)«

V nastavitveni meni je bila dodana možnost Shrani položaj povečave (objektivi PZ) . Če je izbrana možnost Vklop , bo fotoaparat shranil položaj povečave, ki velja, ko je fotoaparat izklopljen, in ga obnovil, ko je fotoaparat vklopljen.

 • Ta možnost velja samo za objektive z močnim zoomom.
 • Položaj zooma se ponastavi, če lečo zamenjate z lečo z drugim imenom izdelka.

Nov indikator za goriščno razdaljo na zaslonu za fotografiranje

Na zaslon za fotografiranje je dodan indikator goriščne razdalje. Prikazano samo z močnimi zoom objektivi.

Podpora za baterijo EN-EL25a

Litij-ionska baterija za ponovno polnjenje EN-EL25a je bila dodana združljivim dodatkom. EN-EL25a deluje na enak način kot EN-EL25 .