V načinih, ki niso b , lahko kompenzacijo osvetlitve uporabite za spreminjanje osvetlitve glede na vrednost, ki jo predlaga fotoaparat, s čimer naredite slike svetlejše ali temnejše. Izbirajte med vrednostmi med –5 EV (prenizka osvetlitev) in +5 EV (prevelika osvetlitev) za fotografije ali med –3 in +3 EV za filme. Privzeto se prilagoditve kompenzacije osvetlitve izvedejo v korakih po 1/3 EV. To lahko spremenite na 1/2 EV z nastavitvijo po meri b1 ( EV koraki za nadzor osvetlitve ). Na splošno pozitivne vrednosti naredijo motiv svetlejši, negativne vrednosti pa ga naredijo temnejšega.

−1 EV

Brez kompenzacije osvetlitve

+1 EV

Če želite izbrati vrednost za kompenzacijo osvetlitve, pritisnite E in zavrtite gumb za ukaze, dokler se ne prikaže želena vrednost.

Gumb za podukaze

Gumb E

Glavni gumb za upravljanje

Pri vrednostih, ki niso ±0,0, fotoaparat prikaže E (filmski način) ali E in indikator osvetlitve (fotografski način), potem ko spustite gumb E Trenutno vrednost za kompenzacijo osvetlitve lahko potrdite s pritiskom na gumb E

Monitor

Iskalo

Normalno osvetlitev je mogoče obnoviti z nastavitvijo kompenzacije osvetlitve na ±0. Razen v h in q kompenzacija osvetlitve ne ponastavi, ko je fotoaparat izklopljen (v h in q kompenzacija osvetlitve ponastavi, ko je izbran drug način ali je fotoaparat izklopljen).

Način M

V načinu M kompenzacija osvetlitve vpliva samo na indikator osvetlitve; hitrost zaklopa in zaslonka se ne spremenita. Indikator osvetlitve in trenutno vrednost za kompenzacijo osvetlitve lahko prikažete s pritiskom na gumb E

Fotografiranje z bliskavico

Ko uporabljate vgrajeno bliskavico ali dodatno bliskavico, kompenzacija osvetlitve vpliva tako na raven bliskavice kot na osvetlitev ter spreminja svetlost glavnega motiva in ozadja. Nastavitev po meri e3 ( Komp. osvetlitve za bliskavico ) lahko uporabite za omejitev učinkov kompenzacije osvetlitve samo na ozadje.