Válassza ki, hogy a mellékelt hálózati töltőadapter vagy az USB-n keresztül csatlakoztatott számítógépek használhatók-e a fényképezőgép táplálására (USB tápellátás). Az USB tápellátás lehetővé teszi a kamera használatát, miközben korlátozza az akkumulátor lemerülését.

választási lehetőség

Leírás

[ BE ]

A kamera bekapcsolt állapotban a csatlakoztatott eszközökről kap áramot. A csatlakoztatott eszközök akkor is kapnak áramot, ha a fényképezőgép ki van kapcsolva, ha Bluetooth-feltöltés folyamatban van, vagy a memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít.

[ KI ]

A fényképezőgép soha nem vesz áramot a csatlakoztatott eszközöktől.

  • A fényképezőgép csak akkor kap áramot, ha az akkumulátor be van helyezve.

  • Az USB tápellátás ikonja megjelenik a fényképezési kijelzőn és a kezelőpanelen, ha a fényképezőgépet külső forrás táplálja.

Számítógépes USB tápellátás
  • Mielőtt számítógépet használna a fényképezőgép áramellátására, ellenőrizze, hogy a számítógép rendelkezik-e C típusú USB-csatlakozóval. UC-E25 USB-kábellel (külön beszerezhető) csatlakoztassa a fényképezőgépet a számítógéphez.

  • A modelltől és a termék specifikációitól függően egyes számítógépek nem biztosítják a fényképezőgép tápellátását.

„Áramellátás” kontra „töltés”

A kamera működéséhez szükséges tápellátást „energiaellátásnak” nevezzük, míg a „töltés” kifejezést akkor használjuk, ha az áramellátás csak a fényképezőgép akkumulátorának töltésére szolgál. Az alábbiakban láthatók azok a feltételek, amelyek mellett a külső eszközök által biztosított áramot használják a fényképezőgép táplálására vagy az akkumulátor töltésére.

Az [USB tápellátás] beállításhoz kiválasztott opció

Hálózati kapcsoló

Külső áramforrás használatos

[ BE ]

Be (készenléti időzítő aktív) 1

Áramellátás

Be (készenléti időzítő kikapcsolva)

Töltés 2

Ki

Töltés 2

[ KI ]

Be (készenléti időzítő aktív) 1

Be (készenléti időzítő kikapcsolva)

Töltés 2

Ki

Töltés 2

  1. Tartalmazza azokat az eseteket, amikor a főkapcsoló „OFF” állásban van, de Bluetooth-feltöltés folyamatban van, vagy a memóriakártya-hozzáférést jelző lámpa világít.

  2. A fényképezőgépbe helyezett EN-EL18d, EN-EL18c és EN-EL18b akkumulátorok akkor töltődnek, ha a fényképezőgépet a mellékelt hálózati töltőadapterhez vagy USB-n keresztül a számítógéphez csatlakoztatják. Ne feledje azonban, hogy azok az akkumulátorok, amelyeknél a „4” ( l ) a beállítási menüben az [ Battery info ] > [ Battery age ] elemet jelzi, nem tölthetők.