Videoclipul înregistrat în format Hybrid Log Gamma (HLG) poate fi folosit pentru difuzarea HDR și altele asemenea. Pentru a înregistra videoclipuri HLG, selectați [ H.265 10 biți (MOV) ] pentru [ Tip fișier video ] în meniul de înregistrare video și alegeți modul de ton [ HLG ].

 • o va apărea pe afișajul de fotografiere.

 • Pentru o reproducere optimă a culorilor atunci când vizionați filmări HLG, utilizați computere, sisteme de operare, aplicații, monitoare și alte echipamente compatibile cu HDR.

Atenționări: HLG Video
 • Selectarea [ HLG ] pentru modul ton, mai degrabă decât [ SDR ] sau [ N-Log ] poate crește cantitatea de „zgomot” (pixeli strălucitori distanțați aleatoriu, ceață sau linii) vizibile pe afișajul de fotografiere.

 • Cea mai mică valoare disponibilă pentru elementul [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Sensibilitate maximă ] din meniul de înregistrare video este ISO 800.

 • Cea mai mică valoare disponibilă pentru elementul [ Setări sensibilitate ISO ] > [ Sensibilitate ISO (mod M) ] din meniul de înregistrare video este ISO 400.

 • Sensibilitatea ISO de la Hi 0,3 la Hi 2,0 nu sunt disponibile.

 • Setările Picture Control nu pot fi ajustate utilizând elementul [ Set Picture Control ] din meniul de înregistrare video. Puteți controla aspectul videoclipurilor HLG utilizând [ HLG quality ] din meniul de înregistrare video.

 • Elementul [ Active D-Lighting ] din meniul de înregistrare video este setat la [ Off ] și nu poate fi schimbat.

 • Afișajul de pe monitor poate pâlpâi sau poate apărea granulat.

 • Este posibil ca camera să aibă probleme la focalizarea utilizând focalizarea automată, dar acest lucru nu indică o defecțiune.

Ieșire HDR (HLG).

Reproducerea optimă a culorilor în ieșirea filmării HDR (HLG) prin HDMI poate fi obținută numai dacă dispozitivul de stocare, monitorul și alte echipamente acceptă HDR (HLG). Dacă se primește un semnal de la dispozitivul conectat care indică faptul că acesta acceptă HDR (HLG), camera va răspunde cu un identificator „gamma: HLG”.

Afișaje pentru fotografierea și redarea camerei

Când este selectat [ HLG ] pentru modul de ton, afișajele de fotografiere și redare de pe monitorul și vizorul camerei pot include „zgomot” sub formă de pixeli luminoși distanțați aleatoriu, ceață sau linii sau pot să nu reproducă cu acuratețe luminile și luminile puternice. culori saturate. Pentru o reproducere precisă a tonurilor, utilizați monitoare, computere, sisteme de operare, aplicații și alte echipamente compatibile cu HLG.

Vizualizarea și editarea videoclipurilor HLG

Videoclipurile HLG pot fi vizionate și editate numai folosind un software de computer care acceptă formatul video HLG. Software-ul Nikon NX Studio afișează videoclipuri HLG în lista de miniaturi, dar nu poate fi folosit pentru a le vizualiza sau edita.

Vizualizare asistență

Este posibil să descoperiți că previzualizarea de pe afișajul de fotografiere în timpul înregistrării HLG nu are contrast. Selectarea [ ACTIVAT ] pentru Setarea personalizată g10 [ Asistență vizualizare ] simplifică culorile pentru un contrast îmbunătățit.

 • p va apărea pe afișajul de fotografiere.

 • Culorile din materialul înregistrat efectiv nu sunt afectate.

 • Contrastul este, de asemenea, îmbunătățit atunci când înregistrările HLG sunt vizualizate pe cameră.